Περί φωτογραφικών μηχανών

Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 232
Joined: Mon Feb 08, 2010 7:41 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Περί φωτογραφικών μηχανών

Post by fentayeen »

Trist4n wrote:Για φωτογραφικες μπες skroutz.gr. Βαλε οποιο μοντελλο θες και σου βγαζει τις καλυτερες τιμες στην Ελλαδα.
Υποψιν, αυτες οι τιμες ειναι και πανω κατω οι χαμηλοτερες στην Ευρωπη. Τα πραγματικα φτηνα καταστηματα φωτογραφικων μηχανων δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο Ebay. Το εψαξα κι απο διαδικτυο και δεν εχει πουθενα φτηνοτερα.
Συνιστω photoagora.gr , οπως ειπα. Το καταστημα ειναι Στουρναρη απεναντι απο την πυλη του Πολυτεχνειου.
Και στο 99% των κατηγοριων, συνιστω Panasonic.
Αν μου πεις και σε τι λεφτα θες να κινηθεις, μπορω να σου προτεινω και συγκεκριμενη φωτ. μηχανη. Πριν απο ενα μηνα αγορασα την καινουρια μου και το ψαξιμο που εριξα δεν περιγραφεται.....
μμμμναι...
βασικα εγω ας πουμε ζαχαρωνω-ψανχω την canon powershot s100
τιμη ελλαντα απο σκρουτζ : 399 € [με τα πιο πολλα να παιζουν στα 424]
τιμη εξω : 399 $ = 312 [περιπου , δεν θυμαμαι] €

να την χεσω την ελλαδα.
το θεμα μου ειναι που να την βρω ακομα πιο φτηνα.
πολυ ψαξιμο το πραμα.

το μονο που μπορεις να πετυχεις παντως εδω ειναι να πας αυτοπροσωπος σε μαγαζι και να κανεις παζαρια κ ετσι να αποφασισεις...αλλα παντα με γνωμονα πως ψωνιζεις σε μαγαζι με φυσικη υποσταση και αρα δεν συγκρινεις τιμες με ηλεκτρονικα καταστηματα.

επισης... χωρις να θελω να θιξω προσωπικα τον τριστ4ν αλλα ειπωθηκε μεγιστη ανακριβεια. το θεμα καταρχην ειναι τι χρηση θελει να κανει. καθε κατηγορια εχει τα δικα της στρατοπεδα. παντως σε δσλρ η πανασονικ ειναι φορ δε πεο συγκριτικα με νικον κανον.επισης το παιδι μπορει να ψαχνει μεσαιο φορμα[λεμε τωρα γτ αυτοι που ψαχνουν μεσαιο φορμα δεν ρωτανε..] ...εκει η πανασονικ ειναι ανυπαρκτη οπως και η νικον και η κανον...

σε κομπακτ τωρα παλι διφορουμενα ειναι τα πραματα. ας πει το παιδι τι ψαχνει να κανει με την φωτογραφικη να ακουσει αποψεις...
εμεις εδω ειμεθα.
Last edited by Vladimir on Fri Oct 21, 2011 4:28 pm, edited 2 times in total.
Reason: ***Split from "ebay αγάπη μου"***
britties
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 109
Joined: Sun May 02, 2010 8:24 pm
Gender: Male

Re: ebay αγάπη μου

Post by britties »

Σχετικά με φωτογραφικές:

Ειδικά στην Νικον, λόγω αντιπροσωπείας, οι τιμές που θα βρεί κανείς στα μαγαζιά του κέντρου είναι συγκρίσιμες και χαμηλότερες απο ebay. Ειδικά αν κάποιος σκοπεύει να πάρει σοβαρή μηχανή, που σημαίνει αγορά φακών στο μέλλον, τότε καλό είναι να γνωρίζει τα μαγαζιά τα εδώ και να κάνει δημόσιες σχέσεις.

Όσον αφορά σε dslr μηχανές, nikon, canon έιναι οι κορυφαίες του χώρου. Οι μηχανές τους είναι εξίσου κορυφαίες, το στικεράκι και το πιάσιμο μόνο αλλάζουν. Περι ορέξεως....
(βεβαίως, στο χώρο παίζουν και olympus, pentax και πλεον και η sony, αλλά απο πλευράς φακών οι δύο πρώτες δίνουν τη μεγαλύτερη ποικιλία)
User avatar
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 232
Joined: Mon Feb 08, 2010 7:41 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Περί αγοράς φωτογραφικών μηχανών

Post by fentayeen »

HarisSukhoi wrote:Οι πραγματικά γαμάτοι φακοί παίζουν σε μηχανές με φίλμ, μπαίνουν και σε DSLR αλλά με αντάπτορες/μοντίφες..
επειδη βιαζομαι για να φυγω θα απαντησω περιληπτικα.

οι φακοι των φιλματων ΗΤΑΝ γαματοι καποτε. η τεχνολογια δινει πλεον βαρος στους ντιτζιταλ φακους πατωντας πανω στις γνωσεις του παρελθοντος.
και λεω ηταν γιατι κουμπωνοντας μοντουρα πανω στο σωμα σου για να βαλεις φιλματο φακο αυτοματα εχεις ΗΔΗ χαλασει την εστιακη σου αποσταση [την αποσταση φακου-φιλμ=αισθητηρα στην προκειμενη]

ααααν εισαι τυχερος βρισκεις μοντουρα χωρις οπτικο στοιχειο [- χαλασε η εστιακη σου αποσταση, η φωτομετρηση σου ]
αν δεν εισαι [παθων...] βρισκεις με οπτικο στοιχειο [- χαλασε η εστιακη σου αποσταση, η φωτομετρηση σου, χαλασε ΚΑΙ η αποδοση της φωτεινοτητας, του μποκε και πολλων αλλων λογω της αμφιβολου ποιοτητας οπτικου στοιχειου]
οποτε απλα αν θετε να τα σκασετε για φακο [ κ εκει ειναι που πρεπει] κοιταξτε να παρετε εναν φακο που προοριζεται για το σωμα που εχετε.

αλλωστε η συνταγη ειναι απλη...το σωμα ας ειναι μετριο...ενας καλος φακος θα το απογειωσει! το αναποδο δεν ισχυει ποτε.

παρολα αυτα επιμενω πως πρεπει πρωτα να ξερεις τι ειδους φωτογραφια θα κανεις ωστε να κινηθεις αναλογα στις αγορες σου.


ΥΓ : γουσταρω τρελα το τοπικ αυτο. μπραβο για την μεταφορα!!!
britties
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 109
Joined: Sun May 02, 2010 8:24 pm
Gender: Male

Re: Περί αγοράς φωτογραφικών μηχανών

Post by britties »

Επειδη έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα, προσυπογράφω σε αυτά που λέτε. Παλιοί φακοί γαμάτοι μεν σαν κατασκευή και αίσθηση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις σου βγάζουν το λάδι αν τραβας πολλές λήψεις, καταλήγεις να σιχτιρίζεις. (Με την φωτομέτρηση, απώλεια autofocus κλπ). Οπότε οι νέοι φακοί που έχουν κυκλοφορήσει μαζί με τα ψηφιακά σώματα σου δίνουν πολλά, τα εκτιμάς την ώρα της μάχης....
User avatar
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 232
Joined: Mon Feb 08, 2010 7:41 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Περί αγοράς φωτογραφικών μηχανών

Post by fentayeen »

HarisSukhoi wrote:Προσοπικά γνωρίζω μια κοπέλα από την αρχιτεκτονική που ασχολείται αρκετά σοβαρά και έχει ένα φακό από την παλιά Zenit της σε ένα σώμα Canon. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό μπορώ να πω, γι' αυτό και το ανέφερα
δηλαδη εχει αποτελεσμα lomo με budget σιγουρα 2χ....χμμμμμ
HarisSukhoi wrote:Οι μηχανές με φίλμ παραμένουν ΓΑΜΑΤΕΣ και αυτό οφείλεται στο ότι είναι αναλογικές, αλλά αυτό είναι μια άλλη σχολή και κάποιος που ξεκινά τώρα ας ασχοληθεί με φίλμ μόνο αν γουστάρει γιατί εμπεριέχει και κόπο. Δεν υπάρχει κάτι το τόσο αυτόματο και ότι κατάφερες κατάφερες όταν κινείται το κλείστρο... Δεν έχει photoshop ή άλλες ιστορίες. Άλλη γλύκα όμως μόλις την εμφανίσεις στο θάλαμο και βγει ωραία -rewarding feeling βρε παιδί μου!
συμφωνω και +1
εγω ετσι ξεκινησα. μου δανεισε φιλος μια φιλματη, και μπηκα στα βαθεια, εμφανιζα στο μπανιο μου κτλ κτλ. μετα αγορασα την δικια μου. οντως το φιλμ ειναι μεγαλη σχολη και συνιστω αν καποιος θελει να ασχοληθει με φωτογραφια να ξεκινησει απο φιλμ. οι μηχανες ειναι με τις απολυτα απαραιτητα ρυθμισεις και μαθαινεις να τραβας μεσα απο τα λαθη σου. ειναι σαν να μαθαινεις να οδηγας σε ascona που δεν εχει abs, υδραυλ τιμονι κτλ κτλ και μετα να μπεις σε ενα καινουργιο. οσων αφορα φωτοσοπιες και ιστοριες, πολλα μπορουν να διορθωθουν στο τυπωμα του αρνητικου στον θαλαμο γιατι ουσιαστικα ειναι σαν να τραβας παλι μια φωτογραφια οποτε μπορεις να διορθωσεις καποια πραγματα αλλα σιγουρα δεν μπορεις να κανεις παπαδες. στο φιλμ ολα ειναι με μετρο.

HarisSukhoi wrote:Φακοί στις ψηφιακές υπάρχουν επίσης ΓΑΜΑΤΟΙ, αλλά κοστίζουν κι εκεί. Αλλά για entry level φωτπγραφία, νομίζω η αναζήτηση μεταχειρισμένου σώματος σε καλή κατάσταση (κάποια μπορεί απλά ήταν δώρα που δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι άνθρωποι :twisted: ) και ίσως φακού (αλλιώς ρίχνεις τα λεφτά που έσωσες σε καινούριο), με το φακό καλό όπως ανέφερες θα ήταν το καλύτερο για τον χρήστη.
+1
HarisSukhoi wrote:Εσύ fentayeen τι μηχανή έχεις?
εγω απο ντιτζιταλ εχω μια nikon d-90 με εναν σταθερο φακο 35αρι [που στο σωμα μου λογω crop factor γινεται 50αρης] και εναν ζουμ 18-105.
απο αναλογικη μια μινολτα xd-7 ε πολλουουους φακους και μια τηλεμετρικη yashika.
απο κομπακτ μια πανασονικ τζ-5 αλλα τωρα οπως προανεφερα ζαχαρωνω την κανον ς100.

εσυ?


ΥΓ : οταν μπηκα στην σχολη ηταν το πρωτο πραγμα που εψαξα και απογοητευτηκα οταν ανακαλυψα πως το ΕΜΠ δεν εχει, ηταν για ομαδα φωτογραφιας!
μηπως να ξεκινησουν οι διαδικασιες σιγα σιγα....
αν και τελειωνω και δεν εχω καιρο για να τρεξω για συσταση ομαδας κτλ αλλα με ψηνει τρελα το γεγονος εστω και να συμμετεχω σε κατι τετοιο οσο μπορω, οποτε ριχνω την ιδεα στο τραπεζι....


EDIT : να προτεινω σε καποιον μοντερειτορ να δημιουργηθει στο φορουμ νημα φωτογραφια οπως υπαρχει κινηματογραφος, μουσικη, λογοτεχνια [http://www.e-polytexneio.gr/viewforum.php?f=176] και να μπει στο θεμα εκει ??
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Περί φωτογραφικών μηχανών

Post by Kuchiki_Byakuya »

Hasselblad και τα μυαλά στα κάγκελα.πολύ θα ήθελα να αποκτήσω μία.

Οι Nikon και οι Sony είναι αρκετά καλές στην ψηφιακή αγορά. αξιόπιστες και χωρίς υπερβολές, ούτε στην ποιότητα ούτε στον χειρισμό.

Όποιος έχει να του καούν τα άλμπουμ. Οι τύποι δεν υπάρχουν. είτε θα κάνουν παραγωγές της πλάκας, είτε τις σούπερ ντούπερ γαμάτες επαγγελματικές για να παίρνουν αξία οι μαλακίες.

Εννοείται ότι περιμένουμε αγωνιωδώς post από τον Nikon-a. Χωρίς αυτόν τίποτα δεν έχει νόημα. Και μην σκάσεις μύτη κουκουλοφλόρε με μια μαλακία τραγούδι τύπου 'Μετά από σένα τι , τι ν' αγαπήσω τι' από Πάριο. Αλλά από την άλλη 'Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;'.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
User avatar
Adamaklas
Praetorian
Praetorian
Posts: 3929
Joined: Mon Nov 22, 2010 4:07 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Περί φωτογραφικών μηχανών

Post by Adamaklas »

Ωραιο δεν ειναι ? :)

Εγω μια ολυμπους εχω και δεν την χρησιμοποιω, ποτε δεν ασχοληθηκα, αρα ειμαι περιττος πιστευω!
Ολος ο κοσμος, ενα μεγαλο τασακι.

Αλλα δεν γαμιεται :)
stathis wrote: Εχει αδειες ξαπλωστρες πιο κατω,μακρια απο το ηχειο.
User avatar
iamlost
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 132
Joined: Thu Jan 21, 2010 8:06 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Περί φωτογραφικών μηχανών

Post by iamlost »

Έχει αγοράσει κανείς refurbished dslr? έχω πετύχει eos 550d γύρω στα 180 ευρώ φθηνότερη απ'ότι στην Ελλάδα καινούρια.. Να σημειώσω ότι είναι refurbished από την canon με 90 μέρες εγγύηση.. Αξίζει ή θα βρεθώ προ δυσάρεστων εκπλήξεων?
eb164
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 121
Joined: Tue Jun 29, 2010 8:49 pm

Re: Περί φωτογραφικών μηχανών

Post by eb164 »

ειδα μερικες μεταχειρισμενες στην χρυση ευκαιρια πριν σημερα. κατα τα αλλα πολλα μαγαζια εχουν και μεταχειρισμενα. πχ http://e-photodigital.gr/. μεχρι τι τιμη?
eb164
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 121
Joined: Tue Jun 29, 2010 8:49 pm

Re: Περί φωτογραφικών μηχανών

Post by eb164 »

Post Reply

Return to “Φωτογραφία”