Και η ΑΣΟΕΕ εκει είναι, δεν είναι μακριά σε τιμή. Καταλαβαίνω εκφράσεις του στυλ "δεν είναι πιθανό" ή "δε μου φαίνεται λογικό". Ούτε εμένα μου φαίνεται λογικό ΤΩΡΑ που μιλάμε. Αλλά υπάρχουν 2 παράμετροι.
1)Το ΕΜΠ δε θα έχει πάντα τον πρύτανη που έχει τώρα. Αλλάζει ο πρύτανης, αλλάζει και η πολιτική του ιδρύματος. Άσχετα που αν θυμάμαι καλα και δεν κάνω λάθος, αυτά τα θέματα θα κανονίζονται από το 15μελές συμβούλιο. Αν έρθουν εδώ οι "εξωτερικοί φορείς" και πούνε "κύριοι θα βάλετε δίδακτρα", τι παίζει??
2)Ο πρύτανης έχει πει πως η οικονομική κατάσταση του ιδρύματος είναι οριακή (είχε πει φτάνουν τα φράγκα μέχρι το γενάρη νομίζω). Δε νομίζω να φτιάξει η κατάσταση. Αν συνεχιστεί η οικονομική ασφυξία, τι θα κάνει το ΕΜΠ να τα βγάλει πέρα??
Όπως και να χει, σε αυτό το θέμα κατ εμε καλύτερα ήταν πριν που είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο. Τώρα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορεί μια ωραία μέρα...
Για την αξιολόγηση, οταν λέω λειτουργει εννοώ πως οι αξιολογήσεις γίνονται. Τώρα πως αξιολογούνται άλλο θέμα... Για αυτό δεν αρκεί η ψήφιση ενός νόμου, είναι και η πράξη. Πάντως όσες αξιολογήσεις έχουν γίνει αναφέρουν τεράστιες ελλείψεις στη χρηματοδότηση κυρίως.
Λοιπόν αυτό με την αγορά να το ξεκαθαρίζουμε γιατι πολύ καραμέλα γίνεται. Κανείς δεν είπε να πάμε κόντρα στην αγορά. Κανείς δεν είπε "αφού η αγορά θέλει ΑΠΕ, να τις βγάλουμε από το πρόγραμμα". Το ζήτημα έρχεται όταν εξ' αιτίας της αγοράς, η "έρευνα ελεύθερης επιλογής" εξαφανίζεται και η "προσανατολισμένη" έρευνα απορροφά όλους τους πόρους
Για τους ορισμούς προσανατολισμένης και ελεύθερης έρευνας:
http://www.astro.noa.gr/seeaa/downloads ... poiisi.pdf