Εγώ έχω μάθει να συζητώ και όχι να καλύπτω τη φωνή του άλλου με το μικρόφωνο τον άλλον και μετά να του φωνάζω πιο δυνατά (αφήνοντας το μικρόφωνο), όποιος ήταν μέσα στην συνέλευση κατάλαβε σε ποιο περιστατικό αναφέρομαι. Αυτή η δημοκρατία και η άποψη που έχουν για αυτήν. Για αυτούς το μήνυμα του πολυτεχνείου είναι η σοσιαλιστική ανασυγκρότηση και όχι η ανάγκη για δημοκρατία, ελευθερία που την καταπατούν στην πρώτη ευκαιρία και με τον χειρότερο τρόπο.
Και δυστυχώς στη συνέλευση δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Όχι γιατί δεν ξέρετε, αλλά γιατί δεν θέλετε (εδώ κολλάει ο Γκέμπελς). Δεν γίνεται στις προσωπικές συζητήσεις με τους πάντες να είστε ευγενικοί και μετριοπαθείς και μόλις σας ακούσουν άλλοι στη συνέλευση να μετατρέπεστε σε αγέλη, δεν γίνεται. Αλλά το κάνετε επειδή τότε σας ακούν οι πελάτες σας (πάνε καλά τα μαγαζιά σας παρόλο την αντιλαϊκή επίθεση), γίνεστε δημαγωγοί, προβοκάτορες. Γίνεστε ρεζίλι σε κάθε ευκαιρία, ο κόσμος σας κατάλαβε.
Για τους αριστερούς συμμορίτες τι να πω; Ότι είναι τυφλοί από ιδεολογία,το έχουμε καταλάβει από καιρό. Ότι δεν ακούν κανέναν, το ξέρουμε από πάντα. Ότι νομίζουν ότι τα βάζουν με το σύστημα. Τους έχω ένα μυστικό, αυτοί είναι το σύστημα. Αυτοί είναι το σύστημα που καταρρέει και στο τέλος θα πέσει. Ο κόσμος δεν τους αντέχει άλλο. Ο αγώνας τους, όπως και η ιδεολογία τους τελειώνει εκεί που τελειώνουν τα λεφτά των άλλων.
Η πλήρης υποκρισία, από τη μία ''αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση'' και από την άλλη ''όλοι στην πανευρωπαϊκή απεργία''. Δηλαδή την Ευρώπη την θέλουμε μόνο για τις απεργίες; Τις απεργίες των βολεμένων συνδικαλιστών που παίρνουν τον ιδρώτα του κοσμάκη και τον κάνουν ταξίδια στην Χαβάη. Αλλά δεν χρειαζόταν αυτό για να καταλάβουμε την υποκρισία τους και τον ψευτονταηλίκι.
Για τους 'δεξιούς' φασίστες τι να πω; Αν ξέρουν τι σημαίνει δεξιά και ποιες ήταν οι αιτίες που την διαμόρφωσαν στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Τι; Too much information; Οι παρτάκηδες (στην κυριολεξία αφού μόνο πάρτι με πουτάνες ξέρουν να διοργανώνουν) νομίζουν ότι η ζωή και ο κόσμος τους χρωστάει. Οι (φανερά) βολεμένοι από το σάπιο σύστημα της σοβιετικής δημοκρατίας της Ελλάδας, της κομματοκρατίας, της ρεμούλας, της αρπαχτής, της κοροϊδίας και της ψευτιάς δεν έχουν δικαίωμα να ειρωνεύονται και να γελάνε με τα αστειάκια και με το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε κάθε συνέλευση ή σε οποιονδήποτε χώρο (όπως συνέλευση καθηγητών για βιβλία).
Δεν έχετε απόψεις, δεν έχετε ιδέες δεν έχετε τίποτα. Τίποτα εκτός από θράσος (αυτό το έχουμε βιώσει όλοι). Δεν μπορείτε (και το κυριότερο δεν θέλετε) να αλλάξετε τίποτα. Το μόνο που έχετε φτιάξει είναι καταλόγους (γιατί από κανέναν δεν αναφέρεται, ούτε από τους αριστερούς και είναι ύποπτο) για να μας επιβεβαιώσετε ακόμα μια φορά ότι μας βλέπετε σαν πρόβατα, σαν αριθμούς που σας δίνουν το δικαίωμα να αυξήσετε το τσιφλίκι σας.
Φυσικά αυτά είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα όσων έχω να πω, αλλά έγραψα δυο παραγράφους για τον καθένα (μην υπάρχει και παράπονο). Δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε μια λάμπα, πόσο μάλλον μια πρίζα (και πάλι όποιος ήταν στη συνέλευση κατάλαβε σε τι αναφέρομαι).
Όσοι νομίζουν ότι αυτά είναι οι ηλιθιότητες ενός βλάκα, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Δεν τα πιστεύω μόνο εγώ αυτά, τα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, αλλά είναι τόσο αηδιασμένοι με τις τακτικές σας που στις συνελεύσεις τους έρχεται εμετός και μόνο που σας ακούνε να λέτε τις αοριστίες σας και να λύνετε τα εσωτερικά σας προβλήματα όπως φαμίλιες της μαφίας.
Μπάι Κουτσίκι.