Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Kuchiki_Byakuya »

Έχουμε να κάνουμε με συμμορίες. Κανονικές συμμορίες, όχι αστεία. Κατ' επίφαση δεξιές και αριστερές συμμορίες έχουν καταλάβει τη σχολή μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Συμμορίες με στρατούς που μοιράζονται τα εδάφη ανάλογα με την (εκλογική) τους δύναμη σαν να τους ανήκουν. Έχουν διώξει τους φοιτητές από όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και κάνουν ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Φωνάζουν, βρίζουν σαν να τους ανήκουν τα πάντα, σαν κάποιος να τους έχρισε αφέντες και δυνάστες. Το κακό είναι ότι όλοι εμείς το κάναμε με την αδιαφορία και τη γενικότερη συμπεριφορά μας.

Εγώ έχω μάθει να συζητώ και όχι να καλύπτω τη φωνή του άλλου με το μικρόφωνο τον άλλον και μετά να του φωνάζω πιο δυνατά (αφήνοντας το μικρόφωνο), όποιος ήταν μέσα στην συνέλευση κατάλαβε σε ποιο περιστατικό αναφέρομαι. Αυτή η δημοκρατία και η άποψη που έχουν για αυτήν. Για αυτούς το μήνυμα του πολυτεχνείου είναι η σοσιαλιστική ανασυγκρότηση και όχι η ανάγκη για δημοκρατία, ελευθερία που την καταπατούν στην πρώτη ευκαιρία και με τον χειρότερο τρόπο.

Και δυστυχώς στη συνέλευση δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Όχι γιατί δεν ξέρετε, αλλά γιατί δεν θέλετε (εδώ κολλάει ο Γκέμπελς). Δεν γίνεται στις προσωπικές συζητήσεις με τους πάντες να είστε ευγενικοί και μετριοπαθείς και μόλις σας ακούσουν άλλοι στη συνέλευση να μετατρέπεστε σε αγέλη, δεν γίνεται. Αλλά το κάνετε επειδή τότε σας ακούν οι πελάτες σας (πάνε καλά τα μαγαζιά σας παρόλο την αντιλαϊκή επίθεση), γίνεστε δημαγωγοί, προβοκάτορες. Γίνεστε ρεζίλι σε κάθε ευκαιρία, ο κόσμος σας κατάλαβε.

Για τους αριστερούς συμμορίτες τι να πω; Ότι είναι τυφλοί από ιδεολογία,το έχουμε καταλάβει από καιρό. Ότι δεν ακούν κανέναν, το ξέρουμε από πάντα. Ότι νομίζουν ότι τα βάζουν με το σύστημα. Τους έχω ένα μυστικό, αυτοί είναι το σύστημα. Αυτοί είναι το σύστημα που καταρρέει και στο τέλος θα πέσει. Ο κόσμος δεν τους αντέχει άλλο. Ο αγώνας τους, όπως και η ιδεολογία τους τελειώνει εκεί που τελειώνουν τα λεφτά των άλλων.

Η πλήρης υποκρισία, από τη μία ''αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση'' και από την άλλη ''όλοι στην πανευρωπαϊκή απεργία''. Δηλαδή την Ευρώπη την θέλουμε μόνο για τις απεργίες; Τις απεργίες των βολεμένων συνδικαλιστών που παίρνουν τον ιδρώτα του κοσμάκη και τον κάνουν ταξίδια στην Χαβάη. Αλλά δεν χρειαζόταν αυτό για να καταλάβουμε την υποκρισία τους και τον ψευτονταηλίκι.

Για τους 'δεξιούς' φασίστες τι να πω; Αν ξέρουν τι σημαίνει δεξιά και ποιες ήταν οι αιτίες που την διαμόρφωσαν στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Τι; Too much information; Οι παρτάκηδες (στην κυριολεξία αφού μόνο πάρτι με πουτάνες ξέρουν να διοργανώνουν) νομίζουν ότι η ζωή και ο κόσμος τους χρωστάει. Οι (φανερά) βολεμένοι από το σάπιο σύστημα της σοβιετικής δημοκρατίας της Ελλάδας, της κομματοκρατίας, της ρεμούλας, της αρπαχτής, της κοροϊδίας και της ψευτιάς δεν έχουν δικαίωμα να ειρωνεύονται και να γελάνε με τα αστειάκια και με το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε κάθε συνέλευση ή σε οποιονδήποτε χώρο (όπως συνέλευση καθηγητών για βιβλία).

Δεν έχετε απόψεις, δεν έχετε ιδέες δεν έχετε τίποτα. Τίποτα εκτός από θράσος (αυτό το έχουμε βιώσει όλοι). Δεν μπορείτε (και το κυριότερο δεν θέλετε) να αλλάξετε τίποτα. Το μόνο που έχετε φτιάξει είναι καταλόγους (γιατί από κανέναν δεν αναφέρεται, ούτε από τους αριστερούς και είναι ύποπτο) για να μας επιβεβαιώσετε ακόμα μια φορά ότι μας βλέπετε σαν πρόβατα, σαν αριθμούς που σας δίνουν το δικαίωμα να αυξήσετε το τσιφλίκι σας.

Φυσικά αυτά είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα όσων έχω να πω, αλλά έγραψα δυο παραγράφους για τον καθένα (μην υπάρχει και παράπονο). Δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε μια λάμπα, πόσο μάλλον μια πρίζα (και πάλι όποιος ήταν στη συνέλευση κατάλαβε σε τι αναφέρομαι).

Όσοι νομίζουν ότι αυτά είναι οι ηλιθιότητες ενός βλάκα, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Δεν τα πιστεύω μόνο εγώ αυτά, τα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, αλλά είναι τόσο αηδιασμένοι με τις τακτικές σας που στις συνελεύσεις τους έρχεται εμετός και μόνο που σας ακούνε να λέτε τις αοριστίες σας και να λύνετε τα εσωτερικά σας προβλήματα όπως φαμίλιες της μαφίας.

Μπάι Κουτσίκι.
Spoiler: show
Και αν ρωτήσετε αν είστε μαγαζιά ή συμμορίες, είστε μαγαζιά συμμοριτών.
User avatar
ShadowMech
Praetorian
Praetorian
Posts: 2118
Joined: Thu Jan 21, 2010 11:20 am

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by ShadowMech »

Ρε μαν χαλαρωσε... Μπορει να εισαι εκνευρισμενος αλλα δε καταφερνεις κατι με αυτο, ισα-ισα. Ηρεμησε και μαζεψε λιγο το κειμενο σου.
Ότι νομίζουν ότι τα βάζουν με το σύστημα. Τους έχω ένα μυστικό, αυτοί είναι το σύστημα.
Εδω διαφωνω, υπαρχουν πολλα συστηματα, η υπαρξη του ενος δεν αναιρει την υπαρξη του αλλου. Αλλα ναι και τα δυο συστηματα ειναι με τον τροπο τους νοσηρα, και σιγουρα συστηρουν το ενα το αλλο, αν το καλοσκεφτουμε, σε ελληνικο παντα επιπεδο. Σε διεθνες ειναι αλλη ιστορια.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Kuchiki_Byakuya »

ShadowMech wrote:Αλλα ναι και τα δυο συστηματα ειναι με τον τροπο τους νοσηρα, και σιγουρα συστηρουν το ενα το αλλο, αν το καλοσκεφτουμε, σε ελληνικο παντα επιπεδο. Σε διεθνες ειναι αλλη ιστορια.
Τι δεν είναι ένα;

ShadowMech wrote:Ρε μαν χαλαρωσε... Μπορει να εισαι εκνευρισμενος αλλα δε καταφερνεις κατι με αυτο, ισα-ισα. Ηρεμησε και μαζεψε λιγο το κειμενο σου.
Καλά το ότι δεν θα αναιρέσω τίποτα είναι δεδομένο από την αρχή. Εφόσον γράφτηκε, δεν φεύγει. τουλάχιστον όχι από μένα. Και το μόνο που θέλω να καταφέρω είναι να δουν όλοι πώς παίζεται το παιχνίδι. Εγώ αυτό το παιχνίδι δεν θέλω να το παίξω. Και δεν θα το κάνω. Ειδικά εσύ το καταλαβαίνεις αυτό.

Και δεν είμαι τόσο νευριασμένος όσο φαίνεται. Είμαι ελάχιστα.
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Kyria_patatokeftou »

Το τι λένε στο αφτί σου και το τι λένε στο μικρόφωνο απέχει έτη φωτός μακρυά. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης πολιτικής φυσικά, με επιχειρήματα κλπ. Αυτό στο οποίο σε εκπαιδεύει μία συνέλευση, αν είσαι ομιλητής, είναι ο πολιτικάντικος λόγος, όχι ο πολιτικός. Δεν τίθεται φυσικά ζήτημα να αντικρούσεις με λογικά επιχειρήματα τον παραταξιακό λόγο και έργα, είναι αστείο, είναι πανεύκολο, έχουν τρύπες παντού, δεν διαθέτουν ούτε την ωριμότητα ούτε την πολιτική σκέψη για να μπορέσουν να σταθούν εκτός των σεναρίων που έχουν απομνημονεύσει. Απλά, αν δεν έχουν κάτι να πουν, θα πουν τα ίδια και τα ίδια με εντονότερη φωνή, με κραυγές. Το μόνο που είναι δύσκολο να αντικρούσεις είναι η χυδαιότητα που έχουν υιοθετήσει και εφαρμόζουν. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι όλα μα όλα γίνονται για τις εντυπώσεις.

Αυτό που αποκόμισα από την προηγούμενη συνέλευση είναι ότι ο πολύς κόσμος έχει τη διάθεση για υγιή αλλαγή, για το θετικό. Δεν υπάρχει όμως η εκπροσώπησηυτή η σαπίλα που λυμαίνεται τα πανεπιστήμιά μας και άλλους ζωτικούς χώρους της κοινωνίας, βλ συνδικάτα, κανάλια κλπ υπάρχει μόνο και μόνο γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι αξιόλογο να την αντικαταστήσει. .. Και υπάρχει πολλή αδράνεια για να ξεπεραστεί, βέβαια όχι τόση όσο παλιότερα, σε καμία περίπτωση.

πσ1. συμφωνώ στο έπακρο με το παραπάνω ποστ του κουτσίκι.
πσ2. αν κάποια παιδιά που έχουν στρατευτεί στον παραταξιακό αγώνα θίγονται από τα παραπάνω, να τους υπενθυμίσω πως πολιτική δεν είναι οι καλές προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε.
Stathis
Major General
Major General
Posts: 401
Joined: Mon Jan 25, 2010 9:44 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Stathis »

Αν και αποχωρώ από αυτό το φόρουμ με τους κατάπτυστες πρασινάδες , αξίζει εδώ ένα τελευταίο ποστ για τον θεματοθέτη :

+1 , όχι αντίχειρας αλλά καρδιά
Angelopoulos
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 38
Joined: Sun Nov 07, 2010 3:15 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Κηφισιά

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Angelopoulos »

Η αδιαφορία των φοιτητών τους έχει δώσει δύναμη, είναι στο χέρι μας να φέρουμε μια ισορροπία. Συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου!
XaVass
First Lieutenant
First Lieutenant
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2010 6:32 pm

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by XaVass »

Kuchiki_Byakuya wrote:
Η πλήρης υποκρισία, από τη μία ''αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση'' και από την άλλη ''όλοι στην πανευρωπαϊκή απεργία''. Δηλαδή την Ευρώπη την θέλουμε μόνο για τις απεργίες;
Νομίζω πως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι τουλάχιστον άστοχο. Η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή ένωση είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το να λες ότι δεν σου αρέσει η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και να βγεις από την ευρωπαϊκή ένωση δεν σημαίνει ότι θες να βγεις και από την Ευρώπη(λολ). Με την "ευρωπαϊκή ένωση" προσδιορίζεις ένα κομμάτι πολιτικό και κοινωνικό, με την "πανευρωπαϊκή" ένα απλά τοπικό.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Kuchiki_Byakuya »

XaVass wrote:Το να λες ότι δεν σου αρέσει η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και να βγεις από την ευρωπαϊκή ένωση δεν σημαίνει ότι θες να βγεις και από την Ευρώπη(λολ).
Μα αν βγούμε από την ΕΕ οι σκηνές που θα ακολουθήσουν θα είναι εκτός Ευρώπης. Τότε θα γίνουμε και επίσημα η βορειότερη χώρα της Αφρικής.

Και δεν μας έχει εξηγήσει κανένας τι θα γίνει αν βγούμε, και τι θα κάνει για να μείνουμε στην Ευρώπη, ή πώς θα μείνουμε στην Ευρώπη αν βγούμε από την ΕΕ . Ή αν θα υπάρχει ΕΕ αν βγει η Ελλάδα και τότε αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι Ευρώπη.

Αυτή είναι η πολιτική ανευθυνότητα και ανωριμότητα, των συνθημάτων και των τσιτάτων.
XaVass
First Lieutenant
First Lieutenant
Posts: 78
Joined: Fri Jun 11, 2010 6:32 pm

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by XaVass »

Kuchiki_Byakuya wrote:
XaVass wrote:Το να λες ότι δεν σου αρέσει η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και να βγεις από την ευρωπαϊκή ένωση δεν σημαίνει ότι θες να βγεις και από την Ευρώπη(λολ).
Μα αν βγούμε από την ΕΕ οι σκηνές που θα ακολουθήσουν θα είναι εκτός Ευρώπης. Τότε θα γίνουμε και επίσημα η βορειότερη χώρα της Αφρικής.

Και δεν μας έχει εξηγήσει κανένας τι θα γίνει αν βγούμε, και τι θα κάνει για να μείνουμε στην Ευρώπη, ή πώς θα μείνουμε στην Ευρώπη αν βγούμε από την ΕΕ . Ή αν θα υπάρχει ΕΕ αν βγει η Ελλάδα και τότε αν η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι Ευρώπη.

Αυτή είναι η πολιτική ανευθυνότητα και ανωριμότητα, των συνθημάτων και των τσιτάτων.
εεμ, βασικά η Ευρώπη είναι ορισμένη γεωγραφικά. Δεν αλλάζει. Υπήρχε πολύ πριν την ευρωπαϊκή ένωση και θα υπάρχει πολύ μετά από αυτήν. Γι αυτό σου λέω, η έκφραση "πανευρωπαϊκή" είναι απλά τοπικός προσδιορισμός.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Γατάκι Γκέμπελς κοίτα να μαθαίνεις.

Post by Kuchiki_Byakuya »

XaVass wrote:εεμ, βασικά η Ευρώπη είναι ορισμένη γεωγραφικά. Δεν αλλάζει. Υπήρχε πολύ πριν την ευρωπαϊκή ένωση και θα υπάρχει πολύ μετά από αυτήν. Γι αυτό σου λέω, η έκφραση "πανευρωπαϊκή" είναι απλά τοπικός προσδιορισμός.
Εγώ μιλούσα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αν η Ευρώπη (γεωγραφικά) θα συνεχίσει να είναι Ευρώπη (κοινωνικά), γιατί έχουμε δει τι μπορεί να γίνει με την εξαθλίωση και την ψεύτικη ελπίδα. Αλλά και μόνο γεωγραφικός να είναι ο προσδιορισμός, δεν είναι σωστό. Δηλαδή μόνο γεωγραφικά βλέπουμε τον κόσμο; Γιατί δεν έγινε κάτι ανάλογο και για τους άραβες (πέρα από μεμονωμένες συγκεντρώσεις και πορείες στήριξης); Δηλαδή να κάνουμε καταλήψεις για όλης της Γης τους ταλαιπωρημένους; Και αν η απάντηση είναι θετική, γιατί δεν έχουν γίνει; Και στο κάτω κάτω γιατί να αφορούν τον σύλλογο μια σχολής και να παρθούν αποφάσεις για αυτά;

Αυτό λέω στην ουσία υποκριτικό. Αν το πάρεις από την πλευρά του πολιτικού προσδιορισμού της Ευρώπης το εξήγησα στο πιο πάνω ποστ, είτε αν το πάρεις στην καθαρά γεωγραφική δεν έχει νόημα.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει συνέχεια, παρά μόνο το συγκυριακό.
Post Reply

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”