Πατέντες

Προβληματισμοί, απόψεις για επιστημονικά, τεχνολογικά θέματα και γεγονότα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
bilon
Captain
Captain
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: H Google αγοράζει την Motorola Mobility για 12,5 δις δολ

Post by bilon »

Αλήθεια τα βλέπεις όλα αυτά ασύνδετα μεταξύ τους; Εμένα πάντως μου φαίνεται οτι βγάζοντας τα άκυρα και προσπερνώντας τα, απάντησες μόνο σε αυτά που ήθελες...και πως; αναφέροντας ένα παράδειγμα μιας επιχείρησης- άντε δύο. Μπράβο λοιπόν στη Ferrari...
Αυτά πάντως που ανέφερα, ήταν τρόποι που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση για να γίνει ανταγωνιστική. Και δεν ήταν τόσο στο πλαίσιο της πατέντας, όσο στο να δεις οτι αυτό που δοξάζεις και σκοπεύεις απ ότι βλέπω να υπηρετήσεις, έχει ενα βαθύ στρώμα σαπίλας απο κάτω.
Και αν εγώ μεταφέρω απόψεις λυκείου, εσύ έχεις πλέον αποδεχθεί οτι μια επιχείρηση θα κάνει ότι διαολο μπορεί για να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς που έχει. Απο εκμετάλλευση (και απόκρυψή της) έως ένα σωρό μηνύσεις σε όποιον στάθηκε μπροστά της. Αυτό υπερασπίστηκες και διαφώνησα, και όντως η κουβέντα πήγε πιο πέρα, αλλα κουβέντα κάνουμε.

Σε σχέση με την πατέντα τώρα, να σου πω οτι γενικά μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα παίρνει αυτό που άφησαν οι προηγούμενοι και το μεταλλάσει-εξελίσει. Το πατεντάρισμα είναι νομοθετικό κολπάκι του τελευταίου αιώνα για καθαρά οικονομικούς σκοπούς. Αν ο εφευρέτης της φωτίας την πατένταρε (το οποίο κάλλιστα θα γινόταν σε κάτι αντίστοιχο τώρα) και έπαιρνε προμήθεια κάθε φορά που άναβες, ζήτω που καίκαμε. Και για να σε προλάβω...το ξέρω οτι υπερβάλλω και είναι διαφορετικά τα δεδομένα πλεόν, αλλα η οικονομία τα άλλαξε, όχι ο τρόπος εξέλιξης...
Και έχοντας κάποια επιφύλαξη, λέω οτι αν, υποθετικά μιλώντας, η Ferrari λχ. έδινε τα μυστικά της για έρευνα απο άλλους, η εξέλιξη που λες, θα προχωρούσε ακόμα πιο γρήγορα..απλά θα έβγαζε λιγότερα γιατι αυτό που κάνει θα το κάναν κι άλλοι πλεον..κάνω λάθος;
Δε λέω ούτε οτι είναι λογικό, ούτε οτι θα απαιτούσα να το κάνει...απλα το λέω σε σχέση με τη σύμπλευση πατεντών και εξέλιξης...
Post Reply

Return to “Επιστήμη & Τεχνολογία”