ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
brokor
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 64
Joined: Tue May 04, 2010 10:00 am

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by brokor »

δεν γνωριζω πως λειτουργει η ανοιχτη επιτροπη, γενικα ως ανθρωπος προσπαθω να αποφευγω επιτροπες και γραφειοκρατια. ομως ως παραδειγμα, αν στην επιτροπη αυτη εμφανιστουν 3 ατομα που τυχαινει να ειναι στην ιδια παραταξη θα τους πεις δεν σασ θελουμε? χωρις να εχεις (οχι εσυ προσωπικα προφανως) κανενα δειγμα αδικοπραγιας απο τα ατομα τα ιδια? απλα και μονο επειδη υπηρχανε περιστατικα πριν 2 χρονια? στα οποια προφανεστατα τα ατομα αυτα δεν συμμετειχανε μαλλον δεν ηξεραν καν.

αν αυτο δεν ειναι προκαταληψη τι να πω :/

προστατευσε τον εαυτο σου οπως θες δεν μου πεφτει λογος αλλα μπορω να σε κρινω για την αντιμετωπιση σου απεναντι στους συναδελφους σου.
User avatar
boutsi
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 354
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:40 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by boutsi »

Προφανώς, η λυση της ανοιχτης επιτροπης ειναι ισοδυναμη με τη αυτό που προτεινα οσον αφορα την διασφαλιση της διαφανειας των διαδικασιων. Προφανώς και ΔΕΝ συμφωνω με το "δεν σας θελουμε" σε αυτη τη περίπτωση.

Αν ήσουν μέσα στην συνέλευση -που μάλλον ήσουν- θα είδες ότι αυτό που πρότεινα ήταν για περίπτωση της κλειστής (δηλ. σταθερής ως προς τα άτομα) επιτροπής ώστε να αποφευχθούν τα παραταξιακά παρατράγουδα. Άλλωστε αυτό νομίζω το εξήγησα στο προηγούμενο post. Στη συνέχεια αποφασίστηκε ανοιχτή επιτροπή όπου είναι προφανές ότι δεν τίθεται κανένα θέμα "νοθείας" των διαδικασιών αφού ουσιαστικά ο καθένας (παραταξιακός ή μή) μπορεί να συμμετέχει στις όποιες διαδικασίες διαλύοντας έτσι τις δύσπιστες και καχύποπτες φωνές.

Να προστατεύσω τον εαυτό μου από τι;
ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΟΡΓΗ; Ποιά αντιμετώπιση απέναντι σε συναδέλφους μου; Να σου θυμίσω ότι υπήρξαν παιδιά που συμφώνησαν με αυτό που είπα για την κλειστή επιτροπή παραταξιακοί και μή.

edit: Διαβάζοντας ξανά αυτά που έγραψα στο προηγούμενο post μου (πράγμα που μάλλον θα πρέπει να κάνεις και εσύ) δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω το δικό σου post. Είναι σαν να απάντησες αυτά που ήθελες να απαντήσεις έτσι και αλλιώς.
Wir müssen wissen, wir werden wissen!
User avatar
Doublecore
Praetorian
Praetorian
Posts: 1950
Joined: Thu Jan 21, 2010 2:58 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Location: Top Secret

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by Doublecore »

Επειδη βλεπω να εχει μεινει στασιμο το ολο θεμα και επειδη δεν γινεται να κανουμε συνελευσεις καθε βδομαδα προτεινω τα εξης:


:arrow: Ενδεικτικα να ποσταρουν οσοι θελουν τον προορισμο της επιλογης τους ετσι ωστε να εχουμε μια πρωτη εικονα ποιος ειναι ο "δημοφιλεστερος" προορισμος.Αυτο θα βοηθησει στο να εχουμε μια καλυτερη ιδεα για το που θελουμε να παμε τελικα και επειδη οπως προειπα ειμαστε αρκετοι απο το ετος μας μελη του forum και θα επιταχυνει λιγο τις διαδικασιες για την τελικη αποφαση.

:arrow: Πρεπει να εκλεγει μια επιτροπη φοιτητων η οποια θα εχει σκοπο της την αρτιοτερη οργανωση της εκδρομης με οτι αυτο συνεπαγεται απο αποψη κοστους, διαμορφωσης του προγραμματος κλπ.Δεν εχει σημασια σε ποια παραταξη ανηκει ο καθε φοιτητης, εν δυναμει μελος αυτης της επιτροπης, αρκει να ασχοληθει ενεργα με την εκδρομη και οχι με τα παρα-εκδρομιακα...Για αυτο και σας προτεινω ο καθενας να γραψει την γνωμη του πως πρεπει να ειναι δομημενη αυτη η επιτροπη για να ειναι οσο το δυνατον αποτελεσματικοτερη.



Ξεκιναω εγω πρωτος και προτεινω Αμερικη για προορισμο και τον ορισμο μιας 10μελους επιτροπης που θα εκλεγει στην επομενη συνελευση με δημοκρατικες διαδικασιες φυσικα και υποψηφιος να ειναι οποιος 4οετης θελει.
Information learned is more valuable than information given.
φορουμ εμπ e-polytexneio.gr forum ntua


Remember, it's just a ride
User avatar
boutsi
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 354
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:40 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by boutsi »

Ρε πυρήνα, δεν αποφασίστηκε στην Συνέλευση να ασχοληθούν τα κορίτσια που ήδη ασχολήθηκαν με το θέμα και απο κει και πέρα όποιος άλλος θέλει στα πλαίσια μιας ανοικτής επιτροπής;

Εσυ τώρα λες να γίνει "κλειστή" επιτροπή 10 ατόμων; Με ψηφοφορία σε επόμενη συνέλευση; Γιατί;
Wir müssen wissen, wir werden wissen!
User avatar
Doublecore
Praetorian
Praetorian
Posts: 1950
Joined: Thu Jan 21, 2010 2:58 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Location: Top Secret

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by Doublecore »

Αυτο που λεω ειναι περαν αυτων μελων της επιτροπης να μπουν και αλλα μελη με μεγιστο αριθμο τα 10 ατομα γιατι 4 ατομα ειναι πολυ λιγα για μενα..Το ανοιχτη επιτροπη σημαινει οποιος θελει να συμμετασχει αλλα οχι ερχεται καποιος μια μερα και την επομενη μερα φευγει και ερχεται καποιος αλλος.Δεν θα επρεπε να ειναι καποια στανταρ ατομα που μετα απο καποιο σημειο που θα μας εκπροσωπησουν καλυτερα σαν ετος στα πρακτορεια, στους καθηγητες κλπ για την διαμορφωση της εκδρομης παρα να ειναι μπατε-σκυλοι-αλεστε(λιγο τραβηγμενο αλλα καταλαβαινεις τι εννοω...)?

Και αυτο ακριβως πρεπει να διασφαλιστει με την εκλογη αυτης της επιτροπης, την διαφανεια στην εκλογη αυτων των μελων, οτι δεν θα γινει ολη η δουλεια απο 4 μονο ατομα αλλα και οτι η επιτροπη δεν θα ειναι μονο για ομορφια αλλα ολα της τα μελη θα αφιερωσουν χρονο για την καλυτερη οργανωση της εκδρομης.
Information learned is more valuable than information given.
φορουμ εμπ e-polytexneio.gr forum ntua


Remember, it's just a ride
diafanokrino
Private First Class
Private First Class
Posts: 7
Joined: Wed Jun 16, 2010 9:22 pm

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by diafanokrino »

υπαρχει καμια εξελιξη σε αυτο το θεμα?? 8-)
ipeirwtis
Private
Private
Posts: 1
Joined: Tue Aug 23, 2011 3:23 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by ipeirwtis »

Παιδιά προτείνω αμερική γιατί είναι μια εκδρομή που δύσκολα πολλοί από εμάς θα μπορέσουν να κάνουν στο μέλλον.Επιπλέον έχουν ακουστεί τα καλύτερα από τους φοιτητές μεγαλυτερων ετών που πήγαν.

Όσο για την επιτροπή θεωρώ πως αφενός τα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία πρέπει να είναι στον πυρήνα που θα συγκροτηθεί και αφετέρου οποιος επιθυμεί να συμβάλει σαΐτη την προσπάθεια να το δηλώσει σε επομενη συνέλευση.Σε περίπτωση πολλών συμμετοχών καλο θα είναι να υπάρξει ανώτατο όριο το οποιο θα πρέπει να ψηφιστεί ανάλογα με τις ανάγκες όπως αυτές θα στοιχειοθετηθούν στη συνέλευση.(Δεν έχει νόημα μια επιτροπή δέκα ατόμων αν δεν υπάρχει αντικειμενικός σκοπός ύπαρξης κάθε μέλους).Στη συνεχεια με ψηφοφορία θα προκύψουν τα υπόλοιπα meli τις επιτροπής.Καλο θα είναι να έχουμε μια εικόνα των αναγκών από παλαιότερους φοιτητές ώστε να προκύψει μια άρτια επιτροπή.

ΠΡΟΤΑΣΗ: επομενη συνέλευση πριν τις διακοπές των χριστουγέννων και διευθέτηση των ζητημάτων που ανέφερα.
1)Τοποθεσία
2)Εκλογή επιτροπής
kaleidoscope
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 12
Joined: Mon May 17, 2010 7:06 pm

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by kaleidoscope »

Για ενημέρωση σχετικά με την ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 4ου ΕΤΟΥΣ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα :
http://ekdromi4etous.blogspot.com/
User avatar
lenaki
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 118
Joined: Mon Mar 15, 2010 1:10 pm

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by lenaki »

Και για όσους είναι ήδη εδώ και βαριούνται τα περιττά κλικ!! ;)


Το θέμα της εκδρομής τέθηκε αρχικά στον Πρόεδρο της σχολής κ. Παπαντώνη και στον Αντιπρόεδρο κ. Μαρμαρά. Οι ίδιοι επισήμαναν ότι πρέπει να γίνουν κάποια βήματα στο σύντομο επόμενο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή:



Το θέμα της εκδρομής πρέπει να συζητηθεί επίσημα στην επόμενη γενική συνέλευση των καθηγητών. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ως φοιτητές 4ου έτους να καταθέσουμε πλαίσιο στο οποίο θα αναφέρονται τα εξής : α) μία εκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων β) μία εκτίμηση του πλάνου της εκδρομής γύρω από έναν βασικό προορισμό.
Έχοντας αυτό κατά νου, έγιναν συζητήσεις με καθηγητές της σχολής οι οποίοι πρότειναν βιομηχανίες, εταιρείες και μουσεία μηχανολογικού ενδιαφέροντος σε πολλά από τα οποία μπορούν να κανονίσουν μία επίσκεψη. Ήδη οι καθηγητές αυτοί βρίσκονται στην διαδικασία επικοινωνίας με τα παραπάνω και περιμένουμε απάντηση εντός της εβδομάδας. Παρατίθεται παρακάτω η λίστα με τους καθηγητές, τις προτάσεις τους και επεξήγηση της κάθε μιας:

1. Volkswagen (Βερολίνο) κ. Γιαννάκογλου: επίσκεψη στο εργοστάσιο της volkswagen κοντά στην γραμμή παραγωγής

2. European Aeronautic Defence and Space Company (Παρίσι) κ. Γιαννάκογλου: http://en.wikipedia.org/wiki/EADS

3. Airbus (Τουλούζη) κ. Γιαννάκογλου: http://www.airbus.com/support/training/ ... /toulouse/

4. Πολυτεχνείο Μονάχου (Μόναχο) κ .Καρέλλας: επίσκεψη στο campus, στα εργαστήρια και στη μονάδα συμπαραγωγής η οποία καλύπτει τις ανάγκες του campus

5. ETA (Μόναχο) κ. Καρέλλας: επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με βιομάζα με υπερσύγχρονο σύστημα Logistics http://www.holz-logistik.de/xbiomasse_e ... lager.html

6. Deutchses Museum (Μόναχο) κ. Καρέλλας: http://www.deutsches-museum.de/

7. Εργοστάσιο Audi (Ingolstadt-Γερμανία) κ. Καρέλλας

8. SNECMAG (Παρίσι) κ. Καρέλλας: κατασκευή στροβιλομηχανών http://www.snecma.com/
9. Εργοστάσιο και Μουσείο BMW (Μόναχο) κ. Καρέλλας, κ. Ανδριανόπουλος: ειδικότερα για το εργοστάσιο: επίσκεψη στη πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής με πολύ καλό σχεδιασμό της οργάνωσης παραγωγής


10. Verbund (Βιέννη) κ. Ανδριανόπουλος: επίσκεψη σε power plant http://www.verbund.com/cc/en/about-us

11. Εργαστάσιο και Μουσείο Mercedes (Στουτγκάρδη) κ. Ανδριανόπουλος

12. Εργοστάσιο Ferrari (Μιλάνο) κ. Μαρμαράς

13. Διεθνής Έκθεση Μονάχου για Μηχανικούς (Μόναχο) κ. Μαρμαράς, κ. Κωστόπουλος, κ. Βοσνιάκος: επίσκεψη σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο με μηχανολογικό ενδιαφέρον

14. Fiat (Τορίνο) κ. Μαθιουλάκης: επίσκεψη στην γραμμή παραγωγής και στην αεροδυναμική σήραγγα

15. DLR (Gottingen) κ. Μαθιουλάκης http://www.dlr.de/dlr/en/desktopdefault ... abid-10256

16. Πανεπιστήμιο Άαχεν (Άαχεν) κ. Πόνης: επίσκεψη στα εργαστήρια


Επίσης περιμένουμε προτάσεις μέσα στις επόμενες μέρες από τους:
κ. Κυριακόπουλος, κ. Παπαδόπουλος και κ. Ρακόπουλος.



Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά παραδείγματα ,τα οποία σε συνδυασμό με τις δικές σας προτιμήσεις ,τις μέρες αναψυχής και περιηγήσεις και τις μεταφορές από περιοχή σε περιοχή ,θα συνθέσουν ένα γεμάτο πρόγραμμα .
Η εκδρομή θα προγραμματιστεί κατά το μήνα Απρίλη ,χωρίς ακόμα ακριβή προσδιορισμό των ημερών.

Για τον ,όσο το δυνατόν, καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών για την οργάνωση της εκδρομής παρακαλούμε εντός μίας εβδομάδας (Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012) να στείλετε ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ekdromi4etous@gmail.com για να δηλώσετε:

1) Το ενδιαφέρον συμμετοχής σας στην εκδρομή με ονοματεπώνυμο και αριθμό μητρώου
2) Τις προτιμήσεις σας σε σχέση με τις παραπάνω προτάσεις των καθηγητών
3) Επιπλέον σχόλια, ιδέες και μέρη εκπαιδευτικού χαρακτήρα
I thought I could live in your world
As years all went by
With all the voices I've heard
Something has died
User avatar
Doublecore
Praetorian
Praetorian
Posts: 1950
Joined: Thu Jan 21, 2010 2:58 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Location: Top Secret

Re: ΕΚΔΡΟΜΗ 4ου ΕΤΟΥΣ 2011

Post by Doublecore »

Μετα απο συννενοηση με τα παιδια της επιτροπης για την εκδρομη, αυριο θα γινει συνελευση του 4ου ετους για να μας ενημερωσουν τα παιδια της επιτροπης για τις εξελιξεις μετα την τελευταια συνελευση και για να παρθουν καποιες αποφασεις.

Η συνελευση θα γινει στο αμφιθεατρο α030 στις 14,30 αυστηρα και να ειστε ολοι εκει.
Information learned is more valuable than information given.
φορουμ εμπ e-polytexneio.gr forum ntua


Remember, it's just a ride
Post Reply

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”