HarisSukhoi wrote: Απλά τώρα κάνω έρευνα και βλέπω τα λεφτά μου για κανένα Flash ή κανένα σταθερό τώρα θα είναι 35mm, 50mm αυτό θα δείξει. Πολύ noobas ακόμα για να ξέρω σίγουρα τι θα μου χρειαστεί.
βασικα για μενα το καλυτερο ειναι να "ψηθεις", αν δεν το εχεις κανει ηδη, με εναν 50αρη φακο σταθερης εστιακης αποστασης . ειτε αυτο σημαινει 35αρι σε σωμα κροπ ειτε 50αρη σε φουλ φρειμ. [που δεδομενου οτι ειπες λοου μπατζετ προφανως κροπ σωμα εχεις]. ενας 50αρης φακος "βλεπει" οπως βλεπει το ανθρωπινο ματι. καλο ειναι να ψησεις το ματι σου λοιπον στο να καδραρει φυσιολογικα. . . αλλωστε μην ξεχναμε πως σχεδον oλοι οι μεγαλοι δασκαλοι ειχαν παντα εναν 50αρη μαζι τους ΑΝ δεν χρησιμοποιουσαν αποκλειστικα αυτον...ο μπρεσον πχ χρησιμοποιουσε αποκλειστικα 50αρη.
τωρα οσων αφορα το φλας...αναλογως τι ειδους φωτο θες να κανεις...
προσωπικη αποψη παντως ειναι οτι το φλας με χαλαει...ειναι σαν να παρεμβαινει στον φυσικο φωτισμο του χωρου [κατι που σιγουρα δεν ισχυει κ ειναι μεσα στο κεφαλι μου]. προτιμω να ανεβασω ΑΣΑ και να εχω κοκκο παρα να βαλω φλας...αλλα περι ορεξεως....