Πολυ γενικολογο. Και ποιος θα το διασφαλισει αυτο??? Ειναι εφικτο??? Ποιος θα κρινει???mark_c197 wrote:1. Καμία επώνυμη χορηγία και καμία έδρα που να μας εκμεταλλεύεται χωρίς να μας δίνει τίποτα σε ευρύτητα γνώσεων και παρεμποδίζει την ελευθερία της έρευνας.
Καλα ακουγονται. Δε διαφωνω. Αλλα ελλειπες. Για παραδειγμα το Συμβουλιο Διοικησης απο ποιους θα απαρτιζεται??? Εδω μπαινεις σε βαθεια νερα. Καταλαβαινετε οτι ειναι ενα ενωτικο πλαισιο το οποιο πρεπει να περιεχει ελαχιστα πραγματα στα οποια να υπαρχει μια γενικη ομοφωνια απο τους φοιτητες. Επομενως οταν μπαινουμε σε τετοιες λεπτομερειες δημιουργουμε συγχυση.2. Ύπαρξη Συμβουλίου Διοίκησης, αλλά μόνο με συμβουλευτικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να υπάρξει διαφάνεια στις συναλλαγές.
3. Διευκρινήσεις στην αξιολόγηση καθηγητών ώστε κάτι να αλλάξει και να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών.
4. Ενιαίο και αδιάσπαστο Πτυχίο, με πενταετή πρόγραμμα σπουδών. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος γνώσης και όχι κατάρτισης.(Αυτό πάει και ως αίτημα στη Σύγκλητο γιατί ο νόμος το αφήνει στη δικαιοδοσία του Ιδρύματος).
Αυτο με τη συγκλητο παντως ειναι πολυ καλο. Πρεπει να το κανουμε. Πρεπει να το στειλουμε και στους καθηγητες αυτο το πλαισιο. Να τους ενημερωσουμε.
Κοιτα απο τα posts μου εχεις καταλαβει οτι συφωνω και εγω αλλα φοβαμαι οτι θα μας παρουν με τις πετρες. Επισης δε ξερω αμα εκφραζει τα αλλα παιδια που θα στηριξουν το πλαισιο.5. Άμεση κατάργηση όλων των παρατάξεων μέσα στα Πανεπιστήμια.
Συμφωνω. Ξερεις γιατι δε μας το αναγνωριζουν σαν Master??? Επειδη αν το κανουν θα πρεπει να πληρωνουν με επιδοματα για το πτυχιο τους, τους δημοσιους υπαλληλους. Και το κρατος δεν εχει τοσα λεφτα για αυτο. Με λιγα λογια ποναει ποδι, κοβεις χερι.Προσθετω, πανω στο 4 αναγνωριση του πτυχιου ως Masters, γιατι θεωρω αδικο το γεγονος πως ενας αποφοιτος μετριου αγγλικου πανεπιστημιου, παιρνει bachelor σε 3 χρονια, ενω εγω θα το παρω- θεωρητικα - σε 5 χρονια και με μεγαλυτερη δυσκολια.
Για εμενα οσο το δυνατον γρηγοροτερα γινεται.Επίσης, θα προταθει ανοιγμα της σχολης στις 21,ετσι?