Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Locked
EiRiNaKi
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 269
Joined: Tue Feb 09, 2010 12:47 am

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by EiRiNaKi »

Το σκέφτηκα πολύ, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το τόπικ χτες....να έρθω ή να μην έρθω..?

Είμαι μεγάλο έτος, είμαι σε παράταξη...μαθήματα δεν έχω...μόνο διπλωματική...με συμφέρει να πάει πίσω η εξεταστική γτ θα έχω μέρες να δουλέψω....αλλά ρε γμτ η σχολή δε γίνεται και δεν πρέπει να μένει κλειστή!

+1
User avatar
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
Posts: 5760
Joined: Sun May 16, 2010 2:31 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by Kitharistas »

electron wrote:Αφηστε τη συναντηση για την Τριτη νωρις το μεσημερι, στην τελικη. Ας συνεννοηθουμε απο δω. Απλα πρεπει να το μαθει οσο πιο πολυς κοσμος γινεται. Επισης να μην κανουμε γκρουπακι στο fb, \οσοι πατησουν το κουμπακι attending υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ακουσουν γκρινια απο τριγυρω...
+1

δεν χρειάζονται γκρουπάκια στο facebook.. οι περισσότεροι έχουμε γραφτεί με ονοματεπώνυμο και είναι πολύ πιο εύκολο να "στοχοποιηθούν" από ότι ο "username7564"
οπότε αν θέλετε απλά βάλτε στο facebook link για το συγκεκριμένο τόπικ ώστε να συμμετάσχουν στην συζήτηση όσο περισσότεροι γίνεται..
Rock on buddies...
User avatar
somekindofgrinder
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 406
Joined: Sun Feb 07, 2010 3:31 pm
Σχολή: Μεταπτυχιακός

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by somekindofgrinder »

Μετα απο τοσα χρονια στη σχολη καταλαβα οτι τοσες "διεκδικησεις" για αλλαγη των καθε λογης νομων κατεληξαν σε επιπλεον εξεταστικες στην καμπουρα μου.

Διεκδικηστε το αυτονοητο και αγωνιστειτε γι'αυτο που πιστευετε.
Αλλα οι συμβατικες υποχρεωσεις μας θα πρεπει να εχουν προτεραιοτητα απεναντι στα δικαιωματα μας.
"Το πρωί στα καβαλέτα και το βράδυ στα μπαλέτα..."-Λευτέρης Λαζάρου,Cooking Engineer.
xkastro13
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 31
Joined: Mon Oct 18, 2010 6:29 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by xkastro13 »

+1 και από μένα.
giodan99
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 5
Joined: Tue Feb 09, 2010 9:17 pm

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by giodan99 »

+1
Η κατάληψη δεν είναι τρόπος αντίδρασης. Δεν απασχολεί κανέναν παρά μόνο εμάς. Οπότε, όποιος θέλει να αντιδράσει ας κατέβει στις πορείες, ας καταλάβει τη Βουλή κλπ. Το να μη δίνεις μαθήματα δεν έχει καμία απολύτως λογική.
sokiNK
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 23
Joined: Sun Jun 27, 2010 8:51 pm

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by sokiNK »

πολύ ωραίο που το forum δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να αυτοοργανωθούν σίγουρα υπήρχε ανάγκη. Βέβαια θα προτιμούσα να ήμασταν και λίγο πιο ανοικτοί σε διάλογο όχι τόσο στοχοπροσηλωμένο γιατί κακά τα ψέματα οποιαδήποτε απόφαση του συλλόγου έχει και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς ένα πλαίσιο το οποίο δεν περιλαμβάνει καμίας μορφής απόφαση για το νόμο δηλώνει σιωπηλή συγκατάβαση. Έπειτα πολλοί απο εμάς που καιγόμαστε να δώσουμε μαθήματα δεν ξέρουν τι ακριβώς παίζει με το νομοσχέδιο και γιατί στο κάτω κάτω καλούνται να χάσουν την εξεταστική τους. Νομίζω πως πρώτα απο όλα πρέπει να καταλήξουμε σε μία απόφαση και άποψη πάνω στο θέμα πού (άδικα) μες τέθηκε σε περίοδο εξετάσεων και μετά να καθορίσουμε πλαίσιο. Στο κάτω κάτω ένα χαρτί που λέει μονο "ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΧΟΛΗ" είναι και κάπως σαν να λές στα @@ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εμένα το μόνο που με καίει είναι να δώσω τα μαθήματα μου και κάποια τέτοια άποψη δεν ταιριάζει σε ένα χώρο όπως το e-polytexneio που ενδιαφέρεται για το συμφέρων όλων μας
question everything ,challenge anything ,regret nothing...
electron
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 240
Joined: Fri Jan 22, 2010 5:33 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Female

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by electron »

Ρε παιδια
διαλογο πανω σε τι ????? Στο νομο ???? Υπαρχει ηδη τοπικ και για το νομο και για τη συνελευση. Το ανεξαρτητο εχει ως στοχο να ανοιξει η σχολη για οσους αυτο πραγματικα θελουν. Δεν σημαινει πως οποιος θελει ανοιχτη σχολη ειναι απολιτικ ή δεν εχει διαβασει το νομοσχεδιο, μην αναλωνομαστε 15 μερες στα ιδια πραγματα.
Αν εχω καταλαβει κατι λαθος πειτε μου. Με το ζορι θα εκφρασουμε πολιτικη θεση δηλαδη ? Το να ανοιξει η σχολη σημαινει οτι υποκυπτουμε στο ζυγο του ΠΑΣΟΚ ?... Ε λοιπον για πολλους απο δω μεσα δεν ειναι ετσι.

(sokiNK δεν κανω προσωπικη επιθεση αλλα ειλικρινα ο λογος δημιουργιας του τοπικ ηταν η στηριξη ενος ανεξαρτητου πλαισιου. Ηδη εχουν αναφερει οι προλαλησαντες να μην "καταληξουμε σε αποφαση πανω στο θεμα που μας τεθηκε σε περιοδο εξετασεων"- η θεση μας δεν ειναι πολιτικη)

Ας συμφωνησουμε οτι θα γραφουμε ΜΟΝΟ πραγματα σχετικα με το ανεξαρτητο πλαισιο και την οργανωση του...
brokor
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 64
Joined: Tue May 04, 2010 10:00 am

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by brokor »

sokiNK wrote:πολύ ωραίο που το forum δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να αυτοοργανωθούν σίγουρα υπήρχε ανάγκη. Βέβαια θα προτιμούσα να ήμασταν και λίγο πιο ανοικτοί σε διάλογο όχι τόσο στοχοπροσηλωμένο γιατί κακά τα ψέματα οποιαδήποτε απόφαση του συλλόγου έχει και πολιτικό χαρακτήρα, καθώς ένα πλαίσιο το οποίο δεν περιλαμβάνει καμίας μορφής απόφαση για το νόμο δηλώνει σιωπηλή συγκατάβαση. Έπειτα πολλοί απο εμάς που καιγόμαστε να δώσουμε μαθήματα δεν ξέρουν τι ακριβώς παίζει με το νομοσχέδιο και γιατί στο κάτω κάτω καλούνται να χάσουν την εξεταστική τους. Νομίζω πως πρώτα απο όλα πρέπει να καταλήξουμε σε μία απόφαση και άποψη πάνω στο θέμα πού (άδικα) μες τέθηκε σε περίοδο εξετάσεων και μετά να καθορίσουμε πλαίσιο. Στο κάτω κάτω ένα χαρτί που λέει μονο "ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΧΟΛΗ" είναι και κάπως σαν να λές στα @@ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εμένα το μόνο που με καίει είναι να δώσω τα μαθήματα μου και κάποια τέτοια άποψη δεν ταιριάζει σε ένα χώρο όπως το e-polytexneio που ενδιαφέρεται για το συμφέρων όλων μας
1)αν δεν καταλαβαινεις οτι το συμφερον ολων μας ειναι να δωσουμε εξεταστικη και να μην χαθει το εξαμηνο, τοτε συγνωμη αλλα εσυ δεν εχεις θεση εδω. (βεβαια δεν θα σου πω τι να κανεις προσωπικη μου αποψη απλα)
2)για πολλους δεν δηλωει σιωπηλη συγκαταβαση αλλα εμπρακτη υποστηριξη των φοιτητων. δεν ειναι ολοι υπουλοι με μυστικα μυνηματα και προπαγανδες, καποιοι απλα λενε τι πιστευουν και δεν μασανε τα λογια τους.
3)απο ποτε σε ενα ιδρυμα εκπαιδευσης και ερευνας ειναι προυποθεση η πολιτικη συζητηση? και γιατι η αποφαση του "συλλογου" να εχει a priori πολιτικο χαρακτηρα.
4)αν ηξερα οτι δεν ταιριαζω εδω θα φορουσα ότι ολοι οι ξιπασμενοι 40 χρονια τωρα και θα αρχιζα τις αερολογιες. δεν μπορεις να κρινεις εσυ ποιος ταιριαζει και ποιος πρεπει να μιλαει στο forum η οχι.
User avatar
ShadowMech
Praetorian
Praetorian
Posts: 2118
Joined: Thu Jan 21, 2010 11:20 am

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by ShadowMech »

brokor wrote: τοτε συγνωμη αλλα εσυ δεν εχεις θεση εδω. (βεβαια δεν θα σου πω τι να κανεις προσωπικη μου αποψη απλα)
δεν μπορεις να κρινεις εσυ ποιος ταιριαζει και ποιος πρεπει να μιλαει στο forum η οχι.
Φιλε μου αυτοαναιρεισαι...

Ας ηρεμησουν λιγο τα πνευματα και ας μεινει σε πολιτισμενο επιπεδο η συζητηση. Καλως η κακως υπαρχουν πολλοι που θεωρουν οτι η Γ.Σ. εκφραζει εξ' ορισμου πολιτικη θεση. Τι να κανουμε, δε μπορουμε με το ζορι να τους αλλαξουμε αποψη ουτε να επιβαλουμε τη δικια μας, αν θελουμε αλλωστε να μην πεσουμε στο ιδιο λαθος για το οποιο τους κατηγορουμε (οτι αυτοι επιβαλλουν τη δικια τους).

Αμα απλα θελετε λιγο σφαξιδι καντε το σε αλλο τοπικ παρακαλω...
Ρώτα οποιονδήποτε ευτυχισμένο άνθρωπο και δεν θα σου πει για συστήματα, πολιτικές, δυνάμεις, αριστερά, κεφάλαιο. Δεν θα σου πει τίποτα πέρα από το "ήξερα τι ήθελα".

The Don
sokiNK
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 23
Joined: Sun Jun 27, 2010 8:51 pm

Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο "ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ"

Post by sokiNK »

παιδιά νομίζω παρεξηγήθηκα.......το ότι επιτέλους μπορούμε να μαζευτούμε κάπου και να μιλήσουμε για ένα ανεξάρτητο πλαίσιο είναι ευτύχημα αυτό πάει και τελείωσε, ότι λέω το λέω υπό αυτό το πρίσμα. Καλώς η κακώς οι αποφάσεις τις συνέλευσης έχουν και πολιτικό χαρακτήρα δεν είμαι εδώ για να κρίνω αν αυτό είναι καλό η κακό και ούτε και εσείς, οποιοδήποτε ανεξάρτητο πλαίσιο στηρίζει απλά και μόνο το ανοικτή σχολή αφίνει ξεκρέμαστους όλους αυτούς που και διαφωνούν με το νόμο και θέλουν να κάνουν και κάτι για αυτό (και δεν εννοώ να βάλουν λουκέτο) .Γνώμη μου είναι ότι το πλαίσιο που λέει ανοικτή σχολή και κατεβαίνει ανεξάρτητο απο κομματικά συμφέροντα πρέπει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε αυτούς που κάτι θέλουν να κάνουν για το νόμο αλλά θέλουν να δώσουν και κανένα μάθημα φέτος . Το στεγνά "ανοικτή σχολή" μεταδίδει κατ' εμέ ενα μήνυμα σε στυλ το μονο που με νοιάζει είναι να δώσω και αν εσύ θες να πας στην πορεία κάτσε χάσε το μάθημά σου . Ότι λέω το λέω όχι με σκοπό να προκαλέσω και ζητώ συγνώμη αν αναστάτωσα τις ευαισθησίες κάποιων φίλων αλλά προκειμένου το πλαίσιο να είναι σωστό απέναντι σε όλους τους φοιτητές (όπως οφείλει άλλωστε μία γενικη συνέλευση) πρέπει να αφορά ΚΑΙ το νόμο που ψηφίστηκε
question everything ,challenge anything ,regret nothing...
Locked

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”