Καλημερα
καθως διαβαζα τα νεα της ημερας επεσα πανω σε αυτο το:
http://news247.gr/ellada/paideia/ekopse ... 38327.html
μεταξυ άλλων αναφέρει:
"Κατά την εισήγησή της η κ. Διαμαντοπούλου απέσυρε τη διάταξη, με την οποία εξομοίωνε τις πενταετείς σπουδές με master"
Γνωρίζει κανεις περισσότερα περι του θέματος;;;
Έκοψε τα μάστερ στις πολυτεχνικές σχολές
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
- Adramelch
- MechEng Seeder
- Σχολή: Υπ. Διδάκτορας
Re: Έκοψε τα μάστερ στις πολυτεχνικές σχολές
Γενικότερα μας αναγνωρίζουν σαν master στο εξωτερικό αλλά όχι στην Ελλάδα (τυπικά τουλάχιστον). Αυτό έχω στα υπόψιν χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.
I'm a horny engineer Leonard. I never joke about maths or sex.
λάθος ...γενικά δεν μας μας αναγνωρίζουν ως master στο εξωτερικό.....
Ποιός το γαμεί το μάστερ. Στις 50 πιστωτικές μονάδες δώρο δύο τάπερ για όλες τις χρήσεις λέμε τώρα.
Δε γαμιούνται ν' ασπρίσουν λέω εγώ τώρα... Γενικότερα...
Δε γαμιούνται ν' ασπρίσουν λέω εγώ τώρα... Γενικότερα...
"First comes smiles, then lies. Last is gunfire."
Roland Deschain of Gilead
- castiel
- Praetorian
- Σχολή: Ναυπηγός
ποια ακριβώς θα είναι τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσουμε αν αναγνωριστεί επίσημα σαν μαστερ το πτυχιο μας?
Now dance, fucker, dance | Man, I never had a chance | And no one even knew | It was really only you
And now you'll lead the way | Show the light of day | Nice work you did | You're gonna go far, kid..
___P.S.___
Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
άκουσε μια τουφεκιά.
And now you'll lead the way | Show the light of day | Nice work you did | You're gonna go far, kid..
___P.S.___
Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
άκουσε μια τουφεκιά.
- Kitharistas
- Praetorian
- Σχολή: Μηχανολόγος
χμ για να σκεφτώ.. θεωρητικά μεγαλύτερες αμοιβές, υψηλότερη εκτίμηση και αναγνώριση.. θεωρητικά πάντα.. τώρα πρακτικά, τίποτα (στο Ελλαδιστάν τουλάχιστον)
Rock on buddies...
- castiel
- Praetorian
- Σχολή: Ναυπηγός
ντάξει, νομίζω στον ιδιωτικό τομέα η εκτίμηση και η αναγνώριση δεν εξαρτώνται από το αν το χαρτί σου λέει μαστερ, ή όχι...
με τις αμοιβές δεν ξέρω τι παίζει...
με τις αμοιβές δεν ξέρω τι παίζει...
Now dance, fucker, dance | Man, I never had a chance | And no one even knew | It was really only you
___P.S.___
Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
άκουσε μια τουφεκιά.
___P.S.___
Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
άκουσε μια τουφεκιά.
- Kitharistas
- Praetorian
- Σχολή: Μηχανολόγος
στον ιδιωτικό τομέα είναι αναλόγως σε τι θα πέσεις..
οι αμοιβές κλιμακώνονται ανάλογα με την βαρύτητα των σπουδών σου (ξαναλέω θεωρητικά)
οι αμοιβές κλιμακώνονται ανάλογα με την βαρύτητα των σπουδών σου (ξαναλέω θεωρητικά)
Rock on buddies...
castiel wrote:ποια ακριβώς θα είναι τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσουμε αν αναγνωριστεί επίσημα σαν μαστερ το πτυχιο μας?
πρακτικά θα είναι περισσότερα μόρια στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και δεν θα έχεις το άγχος για το εξωτερικό αν θα αναγνωριστεί το πτυχίο σου ως μάστερ
Αυτό για τις αμοιβές ισχύει. Όσο περισσότερα "προσόντα" έχεις, τόσο περισσότερα επιδόματα έχεις λαμβάνειν, να το πω έτσι. Κάπου είχα διαβάσει έναν σχετικό πίνακα στο ΤΕΕ.
Για το εξωτερικό δε νομίζω ότι έχει σημασία, τόσα παιδιά γίνονται δεκτά από το πολυτεχνείο για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (και ειδικά η σχολή μας δε νομίζω ότι έχει σοβαρό θέμα).
Αλλά πάλι, μετά από 5 χρόνια σπουδών, 65 μαθήματα και 1 διπλωματική, το πτυχίο σου σ' αρέσει ν' αναγνωρίζεται ως μπάτσελορ, τη στιγμή που σε οποιοδήποτε άλλο πολυτεχνείο της Ευρώπης οι 5ετείς σπουδές είναι μάστερ;
Οι ΤΕΙτζίδες πρέπει να την έκαναν τη δουλειά.
Για το εξωτερικό δε νομίζω ότι έχει σημασία, τόσα παιδιά γίνονται δεκτά από το πολυτεχνείο για μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (και ειδικά η σχολή μας δε νομίζω ότι έχει σοβαρό θέμα).
Αλλά πάλι, μετά από 5 χρόνια σπουδών, 65 μαθήματα και 1 διπλωματική, το πτυχίο σου σ' αρέσει ν' αναγνωρίζεται ως μπάτσελορ, τη στιγμή που σε οποιοδήποτε άλλο πολυτεχνείο της Ευρώπης οι 5ετείς σπουδές είναι μάστερ;
Οι ΤΕΙτζίδες πρέπει να την έκαναν τη δουλειά.
"First comes smiles, then lies. Last is gunfire."