Καταργείται το Άσυλο

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Καταργείται το Άσυλο

Post by Kitharistas »

all. koukoulofloros wrote:
λεβεντογιαννος wrote:ακομα κ η πλειοψηφια να ηταν υπερ της καταργησης δεν θα μπορουσε να παρει αποφαση γιατι θα καταπατα την ''ιδιοκτησία'' της μειοψηφιας.
προτείνω στους μοντ συγχώνευση του τόπικ με εκείνο για τον αυνανισμό
οι αριστερολάγνοι θα δώσουν την επιστημονική οπτική επί του θέματος
εγώ προτείνω (γενικά, μην το πάρεις προσωπικά) να ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί έχω λιώσει στο solidworks να φτιάξω τον μειωτήρα για τα στοιχεία και τα νεύρα μπορούσαν να είναι και καλύτερα..

with love
Rock on buddies...
yorgoc
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by yorgoc »

Kitharistas wrote:
all. koukoulofloros wrote:
λεβεντογιαννος wrote:ακομα κ η πλειοψηφια να ηταν υπερ της καταργησης δεν θα μπορουσε να παρει αποφαση γιατι θα καταπατα την ''ιδιοκτησία'' της μειοψηφιας.
προτείνω στους μοντ συγχώνευση του τόπικ με εκείνο για τον αυνανισμό
οι αριστερολάγνοι θα δώσουν την επιστημονική οπτική επί του θέματος
εγώ προτείνω (γενικά, μην το πάρεις προσωπικά) να ηρεμήσουν τα πνεύματα γιατί έχω λιώσει στο solidworks να φτιάξω τον μειωτήρα για τα στοιχεία και τα νεύρα μπορούσαν να είναι και καλύτερα..

with love
όλο τον μειωτήρα σε solid works? ζόρικο :P ...πώς και έτσι?
Kitharistas
Praetorian
Praetorian

Post by Kitharistas »

yorgoc wrote:όλο τον μειωτήρα σε solid works? ζόρικο :P ...πώς και έτσι?
είπε ότι παραπάνω δει τόσο καλύτερα :P
Rock on buddies...
ShadowMech
Praetorian
Praetorian

Post by ShadowMech »

λεβεντογιαννος wrote:Δεν μπορεις να παρεις αποφαση για να καταργηθει
Η κυβερνηση ομως μπορει! ΧΑ! Στη φερανε...

λεβεντογιαννος wrote:Ακομα και το 99% να ηταν υπερ της καταργησης πρεπει να σεβαστουν το 1, γιατι αυτο το νοημα εχει ο θεσμός απο μόνος του!
Sorry... Δημοκρατια!
Owned :twisted:

Αααχ κατι τετοια διαβαζω ο ανθρωπος και μετα μου φαινονται νορμαλ κατι αλλες γραφικοτες περι φασιστικων μειοψηφιων ;)
Ειναι ενα απο τα ευγενεστερα κομματια του πολιτισμου μας
Γουσταρω! Αχ πες μου κι αλλα τετοια... Ειμαι μαζοχα
Ρώτα οποιονδήποτε ευτυχισμένο άνθρωπο και δεν θα σου πει για συστήματα, πολιτικές, δυνάμεις, αριστερά, κεφάλαιο. Δεν θα σου πει τίποτα πέρα από το "ήξερα τι ήθελα".

The Don
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Σχολή: Χημικός

Post by sid »

ShadowMech wrote:Γουσταρω! Αχ πες μου κι αλλα τετοια... Ειμαι μαζοχα

το είχα υποψιαστεί από την αρχή ότι είσαι ο τύπος από το
Νees Diastrofes
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
herculas
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by herculas »

@ Λεβεντόγιαννε

Το κεκτημένο του ασύλου για τους χουντόλαγνους μαζοχιστές ,τους αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των φοιτητών , δεν το χρειαζόμαστε πλέον .
Για να είμαι ακριβής , θα έπρεπε να ντρεπόμαστε και που υπάρχει πλέον.
Η Δημοκρατία είναι εδραιωμένη από το 74 !
Μπορείς πλέον κάλλιστα να βγεις στο Σύνταγμα ντυμένος Ζορό και να φωνάξεις γαμιέται ο Παπανδρέου αντάμα με τον Σαμαρά και να σε χειροκροτήσουν κιόλας .
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο Πολυτεχνείο φωνάζοντας ότι γαμιέται ο Πρύτανης .
Πότε σε ενόχλησε κάποιος να πεις τη γνώμη σου ή τέλος πάντων τη γνώμη αυτών που σε γαλουχούν ως αυθεντικό κήνσορα ?
Βέβαια η αντίφαση είναι ότι μιλάς για κεκτημένο δημοκρατικό και εκφράζεσαι σαν γνήσιος οπαδός απολυταρχικού καθεστώτος .
Οι μονοι πλέον που έχουν ανάγκη το άσυλο (πλην των μαύρων της ΑΣΟΕΕ ) είναι όσοι οραματίζονται γύρω τους Κυπατζήδες , μπάτσους και δοσίλογους , χαφιέδες και σπιούνους .
ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ , ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ , ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ .

Θα ήταν εύκολο να βρίσω και εγώ αλλά σε αφήνω να αυτοξεφτιλιστείς .
Τα πας περίφημα .
crouch
Brigadier General
Brigadier General

Post by crouch »

λεβεντογιαννος wrote:δεν εχεις κανενα δικαιωμα εσυ να πεις να καταργηθει το ασυλο απο την στιγμη που ανηκει σε ολους μας. Δεν μπορεις να παρεις αποφαση για να καταργηθει γιατι ανηκει το ασυλο εξισου κ σε αυτους που το προασπιζουν. ακομα κ η πλειοψηφια να ηταν υπερ της καταργησης δεν θα μπορουσε να παρει αποφαση γιατι θα καταπατα την ''ιδιοκτησία'' της μειοψηφιας. Ακομα και το 99% να ηταν υπερ της καταργησης πρεπει να σεβαστουν το 1, γιατι αυτο το νοημα εχει ο θεσμός απο μόνος του!
Από περιέργεια, λεβεντόγιαννε... Μήπως κατά τύχη πιστεύεις ότι όταν ένα 60% αποφασίζει για την κατάληψη μιας σχολής, πάλι δεν μετράει, γιατί πρέπει να σεβαστούν τον 1, του οποίου καταπατούν την "ιδιοκτησία", δηλαδή σε αυτή τη περίπτωση το συνταγματικό δικαίωμα στη μόρφωση και παιδεία; Γιατί επίσης η μόρφωση και η παιδεία ανήκουν σε όλους μας συνταγματικά, γιατί αυτό το νόημα έχει ο θεσμός των αναφαίρετων δικαιωμάτων από μόνος του!
rg1989
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by rg1989 »

Το άσυλο σαν θεσμός είχε λόγο ύπαρξης σε μία εποχή όπου σε κρεμάγανε αν έλεγες ότι π.χ. η Γη είναι στρογγυλή και υπήρχε και αποτελούσε προστασία του πολίτη σε ολοκληρωτικά καθεστώτα που η λέξη "ελευθερία" σε έστελνε εύκολα στο απόσπασμα... Προσωπικά δεν μου έχει χρειαστεί να ζητήσω άσυλο ή να νιώσω την ανάγκη να το χρησιμοποιήσω... Πέρα από τους μικροπωλητές στην ΑΣΟΕΕ, όπου το θέαμα είναι τουλάχιστον τραγελαφικό, οι μόνοι που το χρησιμοποιούν πιο συχνά και από πιπίλα όταν ήταν μωρά, είναι οι φίλοι μας οι "γνωστοί άγνωστοι" που μπαίνουν στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων μόλις σφίξουν τα πράγματα... Κατά τα άλλα λόγοι χρήσης του ασύλου για τους σκοπούς που ορίστηκε σας θεσμός δεν υπάρχουν... Και (πάλι) προσωπικά από το να "βιάζεται" ένας θεσμός από τον καθένα χωρίς να ξέρει ούτε καν τι είναι το ακαδημαϊκό άσυλο, καλύτερα να καταργηθεί...

Και για να πάρουν μία γεύση όσοι δεν ξέρουν:

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ

Άρθρο 3 του Νόμου 1549/2007 (ΦΕΚ Α 69/20.03.2007)

Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διαδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.
Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.
Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των Α.Ε.Ι. και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.
Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα. Οι χώροι αυτοί καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι.. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους, παρά μόνο κατόπιν πρόσκλησης ή άδειας του αρμόδιου οργάνου του Ιδρύματος και με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
Αρμόδιο όργανο για την πρόσκληση ή άδεια της προηγούμενης παραγράφου, είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και το Συμβούλιο για τα Τ.Ε.Ι., με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Τα όργανα αυτά συνέρχονται αμέσως, αυτεπαγγέλτως, ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία, τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου αυτού για το ακαδημαϊκό άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά από έγκληση του αρμόδιου οργάνου της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού ή της Συγκλήτου για τα Πανεπιστήμια και της Συνέλευσης για τα Τ.Ε.Ι..
Το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 και τα άρθρα 2 και 7 του ν. 1404/1983 (ΦΕΚ 173 Α’) καταργούνται.
Σε Α.Ε.Ι. που διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή, αυτή αποτελεί το αρμόδιο όργανο της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού.
Enositis
Praetorian
Praetorian
Σχολή: Ναυπηγός

Post by Enositis »

Λεβεντόγιαννε συγγνώμη αλλά πότε απο το1974 κι έπειτα ο θεσμός του ασύλου βοήθησε τους φοιτητές;
Επίσης νομίζεις οτι το η χούντα το άσυλο φοβόταν και δε μπουκαρε μέχει το βράδυ της 17ης Νοέμβρη;
ChildInTime
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by ChildInTime »

Ας δούμε λοιπόν πως κατέληξε ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών και καθηγητών σε γερμανικό πανεπιστήμιο:

http://www.tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF ... E%B7%CF%82

http://press-gr.blogspot.com/2009/12/ti.html
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”