οταν φτανει καποιος να παζαρευει στις ποσες μερες η καταληψη ειναι αποδεκτη και στις ποσες θα ειναι παρανομη και ηθικα λαθος (το τελευταιο δεν ειναι για σενα crouch αλλα για προηγουμενα posts) εχει χασει κατα την γνωμη μου την μπαλα.crouch wrote:......................Απλά μου κάνει εντύπωση πόσο χαζοί πρέπει να είναι οι εαακίτες, τουλ της δικής μας σχολής, που ενώ βλέπουν τα τελευταία χρόνια πόσο μπουχτισμένη είναι με την πολυήμερη κατάληψη η πλειοψηφία των φοιτητών, αυτοί επιμένουν να την βάζουν στο πλαίσιό τους. Και για αυτό το λόγο έχουν χάσει πολλές συνελεύσεις που αλλιώς θα έπαιρναν πανηγυρικά(πχ την προηγούμενη) λόγω πολιτικής συγκυρίας.
...................................................................
Απλά σκέψου να έβγαζαν την κατάληψη από το πλαίσιό τους, ή να την περιόριζαν σε μια μέρα μεγάλης απεργίας μια στο τόσο. Δεν θα έχαναν ποτέ καμία συνέλευση και θα αύξαναν και τα ποσοστά τους στις εκλογές. Τόσο απλά. Για να μη πω και ότι θα είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή (και βαρύτητα) και οι κινητοποιήσεις
ειναι σαν να πιστευει οτι παντου συμφωνουν οι συναδελφοι ''παραταξιακοι'' και το μονο που μενει να λυσουν ειναι αν θα μεινει ανοιχτη η θα κλεισει 1 ,2 ,3 μερες η μια εβδομαδα.
απο τα παραπανω μπορει να δει κανενας οτι η ΔΑΠαρα/ΠΑΣΠαρα κανει πολυ καλα την δουλεια της και εχει καταφερει να ξεκοψει τελειως την εννοια της καταληψης απο την εννοια της αντιδρασης της αντιστασης και του αγωνα αφου εχει καταντησει την συνελευση παιχνιδι εντυπωσεων με κυριο ερωτημα αν θα ειναι κλειστη η σχολη η οχι
(κλασικη 1η ερωτηση φοιτητη που μπαινει στην συνελευση :''ρε συ ποσες μερες λενε οτι θα κλεισουν τα εαακ?'' )
τωρα ποτε ακριβως η εννοια της καταληψης διαχωριστηκε απο την εννοια της πορειας και της διαδηλωσης να μου το πειτε και εμενα γιατι δεν το πηρα χαμπαρι. κατα την γνωμη μου το ενα χωρις το αλλο δεν μπορει να υπαρξει.
συγκεκριμενα τωρα φιλε crouch και διορθωσε με αν κανω λαθος
αυτο που προτεινεις εσυ ειναι εκπτωσεις στα πιστευω και στην ιδεολογια με σκοπο να εξευμενίσουν τα πληθη (........τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει..?)
giorgos_pap wrote:Ξέρετε αν οι παραταξιακοί έκαναν την ελάχιστη προσπάθεια να διαβάσουν (απλά) το forum, η κατάσταση στη σχολή θα βελτιωνόταν δραματικά.
Οι συζητήσεις που έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνουν μέσα από το forum είναι πραγματικά το πρώτο βήμα προς την λύση του προβλήματος.
εσυ το ξερεις οτι η συνελευση ειναι ανοιχτη ο καθενας να κανει ερωτησεις,τοποθετησεις και να κατεβαζει υποψηφιοτητες? αλλα εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λεγονται.
γιατι καταναλωνεις τον χρονο σου γραφοντας τα εδω που δεν σε διαβαζει κανενας απο τους παραταξιακους και δεν κατεβαινεις να κανεις μια τοποθετηση στην συνελευση?
πιστευεις οτι με συζητησεις μεσα σε forum θα λυθει το προβλημα?
απεχοντας απο συνελευσεις και ψηφοφοριες απλα νεκρωνετε την σχολη και φυσικα την υποβαθμιζετε αφου μην ξεχναμε εκτος απο την πολιτικοποιηση η συνελευση εχει και σκοπο την λυση των προβληματων της σχολης. μηπως πανω στην βιασυνη σας να σωσετε την σχολη σας την βυθιζεται και αλλο στα ταρταρα αφηνοντας τους καθηγητες των κομματων να κανουν κουμαντο μαζι με τα κομματοσκυλα?
(με συγχωρεις για το 2ο προσωπο δεν απευθυνομαι σε σενα προσωπικα αλλα σε ολους οσους την κανουν για καφε αντι να μπουν στην συνελευση
οσο για αυτους που μπαινουν στα τελευταια 10 λεπτα για να ψηφισουν απλα πιστευω οτι προσβαλουν με τον χειροτερο δυνατο τροπο ολους οσους παρακολουθουν την συνελευση λεγοντας οτι στα @@ γραφω οτι ειπωθηκε τοσην ωρα εγω θα ψηφισω την παραταξη με την οποια εχω παρεδωσε και αντε πνιγειτε
Σε αυτους απαξιω να ανεφερθω περαιτερω)
nikolas87 wrote: έχεις απολυτο δικιο συναδελφε. τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πάνε μπροστά μονο αν φύγουν οι παραταξεις μεσα απο αυτά. γιατί δυστυχως αυτές , εμμεσως πλην σαφώς, προωθουν καθηγητες και αποφασιζουν για την τυχη των σπουδων μας.
το να απαιτεις παιδεια απεχοντας απο τα εδρανα σου ειναι κομικοτραγικο. σαν να πεινας και να σηκωνεσαι και να φευγεις απο το τραπεζι. ελεοσ δλδ.
επιτελους ας πουμε ολοι ενα βροντερο ΟΧΙ στα παπαγαλακια οοο,τι χρωμα και να εχουν.
Ας δρασουμε αμμεσα συναδελφοι γιατι η αδιαφορια μας ενιοσχυει το αυτο κατεστημενο.
αρχικα να σου πω οτι ειχα τις ιδιες αποψεις οταν τελειωσα το λυκειο.
τελικα ομως και αφου ειδα τα πραγματα και απο μεσα αλλαξα γνωμη.
εσυ μπορει να νομιζεις οτι παραταξοποιηθηκα , δεν με ενδιαφερει τι νομιζεις.
αυτο που σε ρωτω εγω ειναι :
Πιστευεις οτι παιδεια ειναι οι στειρες γνωσεις που θα λαβεις ως μηχανικος?
ζωη ειναι αποκλειστεικα το διαβασμα και τα εργαστηρια της σχολης?
θες να ζησεις για αυτα τα 5,6,7,8 χρονια μεχρι το πτυχιο σε μια ωραια φουσκα αποκομενος?
ωραια και μετα τι?
μετα τι θα γινει οταν βγεις στην αγορα εργασιας?
θα κολυμπησεις στα βαθια χωρις να ξερεις κολυμπι και χωρις μπρατσακια?
η θα πεις αυτην την φορα εξω τα κομματα απο την χωρα?
για μενα καλως (για πολλους απο σας κακως απο οτι μπορω να καταλαβω) το πολυτεχνειο μας ,και γενικα το ελληνικο πανεπιστημιο, ειναι ,οπως θα πρεπει αλλωστε (κατα την γνωμη μου) να ειναι, μικρογραφια της κοινωνιας , να ειναι κομματι της και να την επηρεαζει.