eΝy wrote:Αγάπη μου γλυκιά, το "δεν έχει δοθεί η ευκαιρία" επιχείρημα, ξέρεις κι εσύ κι εγώ και όλοι ότι είναι παντελώς άτοπο. Είναι πανεύκολο να γίνει κάποιος seeder. Χρειάζεται κάποιος πραγματικά 30 δευτερόλεπτα από το χρόνο του για να ανεβάσει μια εργασία μηχανουργείου ή φυσικής 1.
Επίτηδες το είχα φτιάξει τόσο εύκολο, για να μην εμπεριέχεται κανένας παράγοντας δυσκολίας στην απόφαση κάποιου να μην seedάρει. Τα κριτήρια seedάρω/δε-seedάρω είναι καθαρά ψυχολογικά.
Επίσης το μέτρο αυτό είναι τελείως εικονικό. Ούτε ισορροπημένο είναι (με μία εργασία να αποκτάς χίλιες) ούτε αρκεί για να προστατεύει από τους επιτήδειους που μπορεί να καταστρατηγήσουν την ευκολία του.
Όπως όμως και τις κλειδαριές που κλειδώνουμε τα σπίτια μας μπορεί ένας επαγγελματίας να τις παραβιάσει μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, παρόλα αυτά επαρκούν για να αποτρέπεται το 99% των κλοπών, έτσι και αυτό το μέτρο, μπορεί να μην επαρκεί για να εμποδίσει κάποιον να φερθεί μουνοπανίστικα, παρόλα αυτά βοηθάει να μετριαστούν τα φαινόμενα αρπακτικής συμπεριφοράς.
Από ένα τέτοιο ζήτημα μπορούμε να καταλάβουμε όλοι πόσο για τον πούτσο είναι τελικά η ανθρώπινη φύση. Είμαστε φτιαγμένοι για τροφοσυλλέκτες: Πάμε στο δέντρο, αρπάζουμε τον καρπό και φεύγουμε. Στα 350.000 χρόνια homo sapines και στα 2εκ χρόνια ανθρωπίνου είδους, τέτοια συμπεριφορά εμφανίζαμε. Η γεωργία και η οργανωμένη ζωή εμφανιστήκαν μόλις πριν 10.000 χρόνια. Δεν επαρκούν 10 χιλιάδες χρόνια για να αναιρέσουν 2 εκ. χρόνια νομαδικής συμπεριφοράς.
Αλλά τώρα περνάμε σε συζήτηση εξελικτικής ψυχολογίας και θα κουράσω. Το βασικό ζήτημα είναι αφού μιλήσανε πρώτα οι seeders ας αρχίσουν να μας εκφράζουν τη γνώμη τους και παιδιά που δεν είναι seeders, αλλιώς Σπυράκο εγώ προσωπικά τάσσομαι υπέρ της συνέχισης του μέτρου.
Ναι συμφωνώ μαζί σου,είναι ψυχολογικό το θέμα.Δεν πρέπει όμως να είμαστε τόσο απόλυτοι.Προσωπικά,τώρα τελευταία έχω πάρει ζεστά το όλο θέμα.Δε με τιμάει κάτι τέτοιο,απλά δεν ασχολούμουν είτε γιατί δεν ήξερα,είτε γιατί "βαριόμουν".Σιγά σιγά,όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι παίζει,και posts έκανα,και απαντούσα και ρωτούσα (και έτυχε να ανεβάσω σε άλλο forum ).Είμαι πρόθυμη να βοηθήσω οποιονδήποτε αλλά όπως και να το κάνω δεν το χω!Τι θέλω να πω;Μακάρι να ερχόταν ο οποιοσδήποτε και να μου έλεγε "ρε συ αυτό το έχεις;δώσε μου το αν μπορείς".Το ξέρω ότι αυτό που λέω δε θα μπορούσε να λειτουργήσει και είναι καθαρά προσωπικό μου πρόβλημα.Ειλικρινά,προσπαθώ και το βελτιώνω όσο μπορώ.Αλλά γιατί μέχρι τότε να μην μπορώ να δω κάτι;Και θα μου πεις,και αν εσύ πάρεις μπρος σε 100 χρόνια;Ε,εγώ σου λέω ότι δεν είμαι ο τύπος που περιγράφεις πιο πάνω,το θέμα είναι αν θα με εμπιστευτείς εσύ ή ο καθένας και αν όντως υπάρχει η αλληλεγγύη που για αυτή πάνω κάτω γίνεται η όλη συζήτηση.Τώρα,αν με βρίσκεις τελείως λάθος,ίσως δεν έχω πιάσει το νόημα..