Λakedaimonas wrote:Καλό είναι να υπάρχουν οι συνελεύσεις σαν μέσο έκφρασης απόψεων προβληματισμών και λύσεων που προέρχονται από την φοιτητική κοινότητα, η οποία απαρτίζεται από νέους που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες της χώρας. Πως περιμένεις οι νέοι που θα αποτελέσουν πολίτες της χώρας να διατελέσουν σωστά τα καθήκοντα τους ως τέτοιοι, αν πρώτα δεν έχουν προβληματιστεί, δεν έχουν συζητήσει ή δεν έχουν βρει λύσεις σε μεγάλη ή μικρά θέματα που απασχολούν τον μικρόκοσμό της σχολής? Καλά ρομαντικά ακούγονται αυτά που λέω αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι.
Σταυρο σε αυτο διαφωνω καθετα, και το εχω ξαναπει εδω μεσα: Πως θα σας φαινοταν να πηγαινατε σε μια συνελευση πολυκατοικιας, στη συνελευση ενος ομιλου/ομαδας, σε ενα δημοτικο συμβουλιο ή οπου αλλου και να ακους συζητησεις για το ασφαλιστικο, για νομους πλαισια και αλλα (σχεδον) ασχετα με το πλαισιο του φορεα υπο το οποιο γινεται αυτη η γαμημενη συνελευση???
Η συνελευση της σχολης ειναι οργανο ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ οχι πολιτικου προβληματισμου και οργανωσης πολιτικης δρασης. Αμα γουσταρουν ας κανουν τετοιους ομιλους και να συζητανε/αντιπαρατιθονται με τις ωρες.
Στη συνελευση της σχολης καλουμαστε να παρουμε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που αφορουν τη ΣΧΟΛΗ ως σχολη, και οχι γενικοτερα τους φοιτητες. Γιατι ο φοιτητης ειναι και πολιτης, ειναι και μελλοντικος
πτυχιουχος/εργοζομενος/συνταξιουχος/οτι αλλο και πλαταινει ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ το πραγμα. Ενω η σχολη ως οργανισμος ειναι κατι ορισμενο και συγκεκριμενο.
Και το ξεκαθαριζω, δεν ειμαι κατα της πολιτικοποιησης και του πολιτικου διαλογου και εχω συμμετασχει ενεργα σε απειρες τετοιες συζητησεις, ειναι κατι που με ενδιαφερει και με αφορα. Με το να μετατρεπουμε ομως την επισημη συνελευση της σχολης σε χωρο πολιτικου διαλογου (ο θεος να τον κανει...) χανουμε εμεις οι φοιτητες της σχολης πρωτα απ ολους, γιατι χανουμε τη δυνατοτητα να βελτιωσουμε τη σχολη μεσα απο αυτο το ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ οργανο. Με το να κανουμε ακυρη χρηση αυτου του, και με ολα αυτα τα ευτραπελα και τα γελια που γινονται κατα καιρους εκει μεσα αδρανοποιουμε απο μονοι μας την ισχυ αυτου του θεσμου που εχουμε στα χερια μας.
Σκεφτειτε το...
Και σκεφτειτε και το ποσο βολευει ολες μαζι τις παραταξεις αυτο, για να κρεμομαστε μετα ολοι απο τα @@ των παραταξιακων στα ΔΣ για να παρθει καμια σοβαρη αποφαση για τη σχολη τελικα...