Αν το ήξερα ότι κατέβαζε πλαίσιο θα κατεβαινα μετά από χρόνια σε συνέλευση μόνο για να το ψηφίσω.benediktos wrote:Εγώ θα πω τι άκουσα ο ίδιος σχετικά με το ανεξάρτητο πλαίσιο:
Λοιπόν, άκουσα ότι το παιδί που κατέβασε το ανεξάρτητο πλαίσιο ανήκει ιδεολογικά στο χώρο της ΠΚΣ...
Και ότι πιθανώς κατέβασα αυτό το πλαίσιο για να αντλήσει ψήφους από τη ΔΑΠ, η οποία στην προηγούμενη συνέλευση είχε χάσει για μονό αριθμό ψήφων.
Οπότε αυτή τη φορά (χτες δηλ.) θα έχανε πανηγυρικά.
Και η αλήθεια είναι ότι με 30 ψήφους που πήρε το ανεξάρτητο πλαίσιο, πίστευα κι εγώ ότι θα ήμασταν κλειστοί σήμερα!
Ευτυχώς για μένα, δε συνέβη κάτι τέτοιο τελικά.
Και ας μας πει ο Αντώνης (ας του το μεταφέρει κάποιος που τον ξέρει κι ας έχουμε την απάντησή του αφού για δικούς του λόγους δε γράφεται στο μοναδικό φόρουμ των μηχανολόγων που υπάρχει) τι ήθελε να κερδίσει από όλη αυτήν την προσπάθεια.
Δηλ. δεν ήθελε και πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι πολύ δύσκολα θα έβγαινε πρώτο το πλαίσιό του! Τώρα που κέρδισε η ΔΑΠ, είναι ευχαριστημένος με την ανοιχτή σχολή ή όχι τελικά;
Καλώς ή κακώς (κακώς αν θέλετε την άποψή μου) έχουν μπει τα κόμματα στις σχολές, έχουν μπει τα κόμματα στη διακυβέρνηση.. Θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν και να υπήρχε κάποιο άλλο σύστημα που να μην είχε να κάνει με κόμματα (εξάλλου κόμμα < κομματιάζω)..
Αλλά δε γίνεται! στη δημοκρατία πάντα υπάρχουν οι εκπρόσωποι του λαού. Έτσι γίνεται η διακυβέρνηση. Το ίδιο γίνεται και στις σχολές που είναι μικρές κοινωνίες.
Δηλ. θα μπορούσε ο καθένας να είχε κατεβάσει ένα ανεξάρτητο πλαίσιο και να έλεγε: "ανοιχτή σχολή, αλλά δε θέλω ψήφους από ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ανεξάρτητο πλαίσιο Νο1" και πάει λέγοντας..
Ας είμαστε λίγο σοβαροί... Παλεύουμε με τα μέσα μας. Σπάνια, για να μην ποτέ, να βρεθεί κάποιος που να έχει ακριβώς μα ακριβώς τις ίδιες απόψεις με κάποιο κόμμα.. Αλλά κοιτάμε τι μας συμφέρει καλύτερα...
Και τα λέω όλα αυτά γιατί χτες ευτυχώς δε χρειάστηκαν οι 30 ψήφοι του ανεξάρτητου πλαισίου ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η σχολή. Την επόμενη φορά όμως, ίσως χρειαστούν!
Είναι λυπηρό στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας (όπου έχει φτάσει η μέρα της 'κρίσης' για τους πολίτες που για τόσο χρόνια ένα μεγάλο μέρος τους ψηφιζε τους αντιπροσώπους του για μικρά ιδία οφέλη) να υπάρχουν τέτοιες απόψεις.
Λες και έχει σημασία αν θα γίνει κατάληψη.
Πότε θα μάθουμε ότι η υγεία της κοινωνίας είναι πολύ πιο σημαντική από όλες αυτές τις μπούρδες?
Αφού αντιλαμβάνεσαι ότι η φοιτητική κοινότητα θα ήταν καλύτερη χωρίς την τόσο έντονη δράση των κομμάτων-παρατάξεων πώς λες αυτά που λες?
Που ξέρεις? μπορεί το πλαίσιο που κατέκρινες να είναι ένα βήμα προς τον περιορισμό τους.
Φυσικά οι πωρωμένοι παραταξιακοί που τρωγοντουσαν παραπάνω είναι ανάξιοι σχολιασμού και θα τους παρακαλούσα να μη σχολιάσουν το παρόν.
Το ελπιδοφόρο είναι το γεγονός της κίνησης των παιδιών και ότι βλέπω πιο συχνά σοβαρά post εδώ.