Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή την στιγμή υπάρχει υπερπροσφορά σε τεχνικά επαγγέλματα. Έχει να κάνει καθαρά με νόμους ζήτησης και προσφοράς.tsag wrote:εγω δεν πιστευω οτι ισχυει αυτο . οσο λιγοτεροι βγαινουν απο καποια σχολη τοσα περισσοτερα λεφτα θα παιρνουν στην δουλεια . .....
Σχετικά με τους αιώνιους φοιτητές θεωρώ πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο προσπαθούν να το αναδείξουν. Αν υπήρχε οργάνωση σωστή σε κάθε σχολή τότε είναι πανεύκολο να βρεις ποιοι είναι 7+ χρόνια σπουδών. Από αυτούς οι περισσότεροι για να μην πω όλοι θα έχουν απλά το πολύ 3-4 μαθήματα για πτυχίο και ο μόνος λόγος που καθυστερούν είναι επειδή από το 5 έτος και μετά αποφάσισαν να πιάσουν δουλειά. Το άλλο θέμα είναι ότι οι αιώνιοι φοιτητές "κοστίζουν" στο κράτος. Να με πιάσουν τα γέλια τώρα ή μετά? Ο αιώνιος φοιτητής τα βιβλία που ήταν να πάρει τα έχει πάρει -fix κόστος- και εκτός αυτούς δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα όνομα σε μια λίστα φοιτητών κοστίζει αν παραμείνει στην λίστα για 7+ χρόνια. Δηλαδή ο αιώνιος φοιτητής καταναλώνει ρεύμα, νερό, ΟΤΕ στο πανεπιστήμιο???
Κανονικά πρέπει πρώτα να κοιτάξουν την οργάνωση της κάθε σχολής και αν το προσωπικό (καθηγητές, γραμματεία κλπ) κάνει σωστά και αποτελεσματικά την δουλειά του και μετά να ασχοληθούν με τους φοιτητές. Διότι τον φοιτητή δεν τον πληρώνει το κράτος 1000+ ευρώ τον μήνα για να δουλεύει 6 maximum την ημέρα όπως πληρώνει την γραμματεία κλπ.
Εγώ πάντως δεν περιμένω να βγει άκρη στο θέμα. Θα κάνουν πάλι τα δικά τους οι μεν και οι δε και μετά από κάποια χρόνια θα έρθει ο x πολιτικός να πει ότι ήρθε καιρός να γίνει αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος(πάλι).