Kokontina-_- wrote:Compiler wrote: Τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα και γνωστά σε όλους
Προσωπικά θεωρώ ότι το δημοψήφισμα ήταν μπλόφα. Απλά δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στο σκοπό που είχε η μπλόφα. Οι πληροφορίες λένε πως και μέσα στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν όλοι με τα δύο σενάρια και είναι και εκεί διαιρεμένοι.
Δύο είναι τα σενάρια. Είτε μπλόφα για να περαστεί μνημόνιο από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, όπως με θράσος ομολόγησε ο Τσακαλώτος στο CNN,
είτε μπλόφα για να διολισθήσουμε στη δραχμή και την απαγκίστρωση από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ενώ όλοι θα "έχουν καλύψει τον κώλο τους".
Είναι φανερό πως είτε δεν σκέφτεσαι καθόλου σφαιρικά για τους δικούς σου πολιτικούς λόγους και πολιτικές πεποιθήσεις είτε φοβάσαι υπερβολικά τις άμεσες συνέπειες ενός ΟΧΙ κυρίως επηρεασμένη από τα ΜΜΕ που σκοπός τους είναι να μας πείσουν το πόσο καλή και ωφέλιμη(γκούχου-γκούχου) είναι η ζώνη του ευρώ .Προφανώς σου αρέσει να πηγαίνεις στα σίγουρα ακόμη και αν αυτή η επιλογή σου είναι η χειρότερη ...
Μου αρέσει επίσης που κατηγορείς την τωρινή κυβέρνηση περισσότερο
Δεν εκτιμάς επίσης πως αυτή η κυβέρνηση -την οποία παρεπιπτώντως δεν ψήφισα και τον μετανιώνω τώρα ,γιατί όφειλα να το κάνω- είναι η πιο ειλικρινής -τουλάχιστον στα "φανερά"- σε αυτά που υποσχέθηκε και πράττει τα τελευταία 59-60 χρόνια !!!Δεν ξέρω τι σκοπούς έχουν ,όλοι μπορούμε να μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας ,άλλα έστω σε ότι αναφορά τα δημοσιοοικονομικά έπραξαν αυτό που σου υποσχέθηκαν
Παντως θα πρεπει να τρεμει το χερι σας οταν θα ριχνετε την ψηφο σας. Γιατι μπορει μια τοις χιλιοις να ειστε λαθος. Πως μπορειτε να ειστε απολυτως ηρεμοι και σιγουροι? Μια τοις χιλιοις μπορει με τη λαθος αποφαση να υποθηκευσετε το μελλον ολων μας, των παιδιων σας και των εγγονιων σας.
(προσπαθω να σπειρω περισσοτερη διχονοια φιλοι onoffon και compiler
)
Για να χαλαρωσουμε λιγο, τη Δευτερα ακομα φραπε θα πινετε, δε θα αλλαξει κατι τρομερα, αφηστε τις κινδυνολογιες. Οι Ελληνες δε θα αλλαξουν ποτε. Και θα παιζουμε ταβλι, το χρεος θα διαγραφει, οι Ευρωπαιοι θα μας προσκυνησουν η θα μας πεταξουν εξω, ο Τσιπρας θα γινει νεος Τσαβες, ο Σαμαρας θα γινει χαλιφης στη θεση του Χαλιφη, η Ντορα θα παρει την προεδρια που της εταξε ο μπαμπας χρονια τωρα, ο Βενιζελος θα χασει 800 κιλα, η Κωνσταντοπουλου θα γινει Χιτλερ στη θεση του Χιτλερ, ενας μονοκερος θα ερθει να μου κουτσουλισει την αυλη και εγω θα παραπονιεμαι που δε θα χω λεφτα να παρω καθαριστικα. Or something like that.
Περα απο την πλακα, νιωθω δεος. Μεγαλες αποφασεις θα παρθουν για τη χωρα. Και δεν εχω ιδεα τι μελει γενεσθαι. Δε βγαινει κανεις επισημα να πει πλανο ενος ετους στην περιπτωση του ναι η του οχι. Να ξερουμε τις συνεπειες. Βαρεθηκα τις εικασιες και να λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.
Να πει εστω τι σημαινει το ναι και το οχι, τι επιπτωσεις θα χει στην καθημερινοτητα, στο χρεος (μειωση? διαγραφη? αυξηση ως αντιποινα? χρεωκοπια? εχω ακουσει και διαβασει αποψεις για ολες αυτες τις περιπτωσεις, η αυξηση και η διαγραφη ηταν αποψη κατοχων νομπελ...), στην παραμονη η οχι στην ευρωπη, στο ανοιγμα η οχι των τραπεζων αμεσα, στις διαπραγματευσεις κλπ κλπ.
Γιατι ολοι εικαζουμε, αλλα κανεις δεν ξερει σιγουρα. Οτι θελει πιστευει κανεις... Ουτε η Νικολουλη δεν μπορει να ριξει φως σε αυτο το τουνελ!!!
Και φιλε compiler, επειδη λες για ειλικρινια της Κυβερνησης, να αναφερω οτι είχαν εγγυηθεί οτι μετά τις εκλογές:
1. Η Μέρκελ θα δεχθεί τις προτάσεις τους
2. Οι τράπεζες δεν θα κλείσουν
3. Δε θα γίνει δημοψήφισμα
https://www.facebook.com/TRELOVIDEO/vid ... 972376267/
Σήμερα εγγυούνται οτι μετά το ΟΧΙ:
1. Η Μερκελ θα δεχθεί τις προτάσεις τους
2. Οι καταθέσεις δεν θα κοπούν
3. Η χώρα θα μείνει στο ευρώ.
Κατσε τωρα εσυ να αποφασισεις ποιον να πιστεψεις και τι να ψηφισεις
ΥΓ: Τελικα αποφασισα να παω να φαω παγωτο. Ειναι η καλυτερη επιλογη νομιζω