Αυτό είναι πολύ ασαφές. Επαφύεται πάλι στις καλές προθέσεις των απ έξω το αν θα συνεχίσουμε κ με τη δραχμούλα να είμαστε μέλη της ΕΕ. Διότι βασικές προϋποθέσεις είναι ο σεβασμός των κανόνων στις συνθήκες οι οποίοι προβλέπουν ελευθερία διακίνησης ανθρώπων/κεφαλαίων/προϊόντων/υπηρεσιών. Με τη δραχμή αυτό θα παραβιαστεί 1000% ειδάλλως θα φτάσουμε τον πληθωρισμό της Βενεζουέλας, αν αρχίσει το κράτος κ κόβει αβέρτα κ δεν περιορίσει την ποσότητα χρήματος με κεφαλαιακούς ελέγχους για πολύ καιρό.Onoffon wrote:μην συγχέουμε την Ένωση με την Ευρωζώνη
Αυτό που γίνεται τώρα με τις τραπεζες βασίζεται σε νόμο που προβλέπει πολύ έκτακτες συνθήκες, εχει το χαρακτηρα του προσωρινου κ γι αυτο απαιτείται η υπογραφή (ευθύνη) του υπουργου οικονομικών.
Εγω θα στοιχημάτιζα ότι θα μέναμε στην ΕΕ ακομα κ με τη δραχμή με τη βοήθεια των ευρωπαίων, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς ειλικρινής άνθρωπος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι.
Μετά τη δραχμοποίηση της χώρας και επειδή η χώρα μας δεν μπορεί να σταθεί χωρίς εξωτερικό στήριγμα έτσι κι αλλιώς, κρίνοντας κ από τις τακτικές της κυβέρνησης, αν είναι ακόμα πάνω στην εξουσία, θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τη ρωσία. Χαρακτηριστική η δήλωση Κοτζιά πρόσφατα για το λεγόμενο βέτο. Μη φανταζεται κανείς λοιπόν ότι η Ελλάδα θα ασκεί βέτο σε θέματα ζωτικά ηγια την ΕΕ όπως είναι το Ουκρανικό, και θα συνεχίσει να είναι μέλος της ΕΕ.
Δραχμή και ΕΕ προϋποθέτουν κ πάλι συνεργασία κ συμπόρευση με τα συμφέροντα της ΕΕ.