Heretic wrote:
Να χαρώ εγώ δημοκρατία. Ζώα οι ΧΑυγητες αλλά γιατί τέτοιο μισος; Στην προσπάθεια σας να το παίξετε αντί-φασίστες καταντατε χειρότεροι
το μίσος προκύπτει γιατί έχουμε έναν ψυχοπαθή μπράβο μαχαιροβγάλτη, που έχει συμμετάσχει σε βίαιες επιθέσεις εναντίων μεταναστών,αριστερών και όποιου άλλου δε γουστάρει. Επίσης απ ότι φανηκε ο ανθρώπινος αυτός πάτος εκπαίδευε και πολλούς άλλους για να συνεχίσουν αυτό το θεάρεστο έργο. Οι όποιες ιστορικές του αναφορές δε (δεν περιμένω βέβαια και καμια σαφή ιδεολογία, ένα θολό πράγμα θα έχει στο κεφάλι του) είναι βουτηγμένες στην παράνοια και άρρηκτα δεμένες με φρικτά εγκληματα σε βάρος της ανθρωπότητας.
Γι αυτό λοιπόν τέτοιο μίσος, και αηδία με τη σύγκριση. Όχι έτσι γενικά και αόριστα για "τις ιδέες του".
Αυτός ο πληθυντικός που και εσύ και ο κουτσίκι χρησιμοποιείτε ("στην προσπάθεια σας να το παίξετε" κλπ ) είναι άδικος. Μιλάτε με μένα, και εγώ δεν εκπροσωπώ κάτι σε αυτή τη συζήτηση πέρα απ τον εαυτό μου.
Αν είχε κάνει το ΙΔΙΟ έγκλημα ένας ακροδεξιος και έκανε εκβιαστικη απεργία πείνας για να παίρνει άδειες ...
Εξήγησέ μου, πώς θα είχε κάνει το ίδιο έγκλημα ένας ακροδεξιός; Πώς θα μπορούσε να έχει ίδιο κίνητρο και να βρεθεί στην ίδια κατάσταση πχ; Αν δεις τα "ακροδεξιά" και τα "ακροαριστερά" εγκλήματα θα βρεις οπωσδήποτε ποιοτικές διαφορές -εννοείται οτι δεν ισχυρίζομαι ότι τα μεν ειναι κακά και τα δε καλά, ούτε όμως και ότι όλα είναι "κακά". Αυτός είναι και ο λόγος που ένας αντίστοιχος (??) ακροδεξιός ληστής απεργός πείνας δεν θα κέρδιζε τη συμπάθεια μου κατά 99%.
Εγώ θα έλεγα ότι το πολύ η μισή χώρα να συγκινήθηκε, η άλλη μιση ξίνισε τα μούτρα της και μουρμούρισε κάτι εμπαθή σχόλια ότι πρόκειται για ένα κωλόπαιδο που θάπρεπε να σαπίσει στη φυλακή. Τέτοιοι διαχωρισμοί είναι ότι πρέπει για τα πιασάρικα ρεπορτάζ των καναλιών, που σε άλλες περιπτώσεις δεν εχουν διστάσει να κατασυκοφαντήσουν και να δικάσουν τους αναρχικούς από το στουντιο τους. (πχ σε ΟΛΕΣ τις πορείες, ή στην περίπτωση του Τ. Θεοφίλου.) Έπισης ο ακροδεξιός "χώρος" δε φημίζεται για την αλληλεγγύη του. Να μερικοί λόγοι γιατί είναι λίγο άκυρη η αναλογία και αγανάκτησή σου.
Heretic wrote: Όταν (γιατί είναι βεβαιο) ο Ρωμανος σπάσει το βραχιολακι και αποδράσει, τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει όταν με το καλό ξανασυλληφθει;
Κατ'αρχάς το σχόλιο σου είναι εντελώς εκ του ασφαλούς. Προδικάζεις κάτι, και αν δε συμβεί δεν τρέχει τίποτα. Αν συμβεί, πρώτος θα λες "σας τάλεγα εγω". Κατά τα άλλα, τόσο η ενδεχόμενη απόδραση, όσο και η ενδεχόμενη επανασύλληψή του είναι μια χαρά επικοινωνιακά διαχειρίσιμες, κανέναν ισχυρό δεν θα χαλάσουν.
Ξαναλέω ότι εκφράζω μόνο τον εαυτό μου, και λέω ότι ο Ν.Ρ. έχει τη συμπάθειά μου. Δεν έχω άποψη ως προς το "τί πρέπει να γίνει", μου φαίνεται άτοπο το ερώτημα.
Στο φανταστικό σου σενάριο λοιπόν, και αν κάτι δεν έχει αλλάξει, υποθέτω θα συνεχίσει να την έχει.
Kuchiki:
και δεν υπονοώ ότι όσοι ψήφιζαν αριστερά σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες τώρα ψηφίζουν χρυσή αυγή, το λέω ξεκάθαρα και βγαίνει και από τα νούμερα
προφανώς θα υπάρχουν και τέτοιοι που λες, το ζήτημα είναι αν είναι υπολογίσιμοι, αν δηλαδή αποτελούν την εξαίρεση ή τον κανόνα. Γι αυτό, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε σένα. Εγώ έχω πολλά δεδομένα στο μυαλό μου που δείχνουν ότι η ΧΑ ξεκάθαρα στηρίχτηκε από ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και λοιπών κομμάτων , με αυτή τη σειρά.
υπάρχει κάτι από αυτά τα δύο, και για τον νόμο και για τον ιατρικό όρκο που δεν στέκει;
Δεν παίζει να σε πείσω αλλά ξεκάθαρα υπάρχει!