LindemannWeierstrass wrote:Βλέπω σίγουρες εκλογές τον Γενάρη με οριακή επικράτηση Σύριζα. Καμία αυτοδυναμία και ένα ατελείωτο μπάχαλο με τις διερευνητικές που δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει.
αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και δεν εκλεγεί ο δήμας, τα ερωτήματα είναι πολλά. τελικά κυβέρνηση θα έχουμε, είτε μετά από διπλές εκλογές για να νομιμοποιηθεί ο σύριζα να κάνει κυβέρνηση με κάποιους από τον βενιζέλο και το ποτάμι και τον καμμένο. και νέα συμφωνία θα έχουμε για πιστωτική γραμμή και νέο μνημόνιο θα έχουμε (γι' αυτό φεύγει ο σαμαράς). τώρα το θέμα είναι τι βεβαιώσεις έχει πάρει ο σαμαράς από τον καραμανλή και πόσο γρήγορα θα κινηθεί το μητσοτακέικο. να σημειώσεις ότι αυτά που λέω για την νδ τα ξέρω, δεν τα λέω έτσι.
LindemannWeierstrass wrote:Δεν νομίζω να μπορώ να ψηφίσω από εδώ που είμαι
ένα μέιλ ή ένα τηλέφωνο στην πρεσβεία ή το προξενείο θα μάθεις τα πάντα γρήγορα και απλά. όπως θα ψηφίσεις εσύ έτσι ψήφισα στις ευρωεκλογές.
LindemannWeierstrass wrote:Ακούω από πολλούς Νεοδημοκράτες πάντως ότι αν είχαν αυτοδυναμία θα έκαναν τις απαραίτητες τομές που χρειάζεται η χώρα (πχ ο συνδικαλιστικός νόμος, ο οποίος είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει σε αυτό το κράτος, και δεν ήρθε ποτέ λόγω ξεσηκωμού στο ΠΑΣΟΚ). @@ μέντολες (που λέει και ο Γεωργίου), γιατί από τη στιγμή που έχουν την πλειοψηφία στην κυβέρνηση και από τη στιγμή που ξέρουν πολύ καλά ότι η τωρινή πολιτική βουλιάζει τη χώρα, αν είχαν την απαραίτητη πυγμή για να φτιάξουν τη χώρα, θα έφεραν τουλάχιστον κάποια στοιχειωδώς ορθά νομοσχέδια (όπως πχ αυτό για τον κρατικό συνδικαλισμό) και θα έλεγαν "ψηφίστε τα ή ρίξτε την κυβέρνηση και χανόμαστε όλοι μια ώρα αρχύτερα". Αντ' αυτού, έκαναν ανασχηματισμό και έβαλαν σε υπουργία Γιακουμάτους και Ντινόπουλους. Άντε γειά σας λοιπόν.
ναι ναι, αρχίδια θα έκαναν αυτά που χρειάζεται η χώρα. οι νεοδημοκράτες πιστεύουν ακόμα ότι είναι οικονομικά φιλελεύθεροι, τους έχουν πείσει και τα μμε ότι η υπερφορολόγηση είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική!!!! ας έκαναν απολύσεις στο δημόσιο να μειωθούν οι δαπάνες να μειωθούν οι φόροι, με τον δήθεν πιο νεοφιλελεύθερο υπουργό, τον μητσοτάκη, που όλη μέρα πρήζει τα αρχίδια όλου του τουίτερ με τις ενέργειες του ενώ δεν ενώ δεν έχει μειώσει τις δαπάνες του υπουργείου του ούτε ένα ευρώ, αλλά είχε καταλάβει το μητσοτακέικο ότι δεν θα γίνει τίποτα και του είπαν να καθίσει ήσυχος να μην χαλάσει το προφίλ του. όλα τα υπουργεία που διαπραγματεύτηκαν με την τρόικα ήταν της νδ, ας συμφωνούσαν να κάνουν αυτά που έπρεπε, διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ελάχιστο πολιτικό κόστος αλλά δεν έκαναν τίποτα, επειδή δεν πιστεύουν σε μια μη κρατική οικονομία που δεν ελέγχουν. και οι περισσότερες συμφωνίες ήταν καθαρά εκτελεστικού χαρακτήρα και δεν χρειάζονταν να περάσουν από την βουλή.
ο σαμαράς εκτός από το γεγονός ότι από ανάγκη συμμάχησε με τον βενιζέλο, από επιλογή συμμάχησε με το σημιταρίο με τις επιλογές στουρνάρα και μετά χαρδούβελη που μας ξέσκισαν στους φόρους για να τα δώσουν στον κρατικό στρατό. απλά ήθελε να βγάλει αυτό το ρημάδι το πλεόνασμα για να γίνει η συμφωνία με το χρέος και οι γερμανοί τον πούλησαν (να τα λέμε και αυτά) και μετά να συνεχίσουμε με την ίδια λογική που μας έφερε στην χρεοκοπία. έτσι πέφτει ο σαμαράς γιατί το παιχνίδι τώρα είναι να υπογράψει η ελλάδα για να μην ανατραπεί η γερμανική πολιτική στην ευρώπη μέσω γαλλίας, ιταλίας. αλλά αυτή η πολιτική δεν είναι βιώσιμη, τώρα πιο μετά δεν ξέρω τι θα συμβεί, δεν έχω γυάλινη σφαίρα.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi