οκ. ορεξάτος είσαι πρωί πρωί.Circle wrote:Καλά κάνατε και σβήσατε τα υβριστικά ποστ. Προφανώς δεν μπαίνουμε εδώ μέσα για να διαβάσουμε μπινελίκια (ωστόσο με τις τραγικές καταστάσεις που ζούμε, έχουμε την ανάγκη να μπινελικώσουμε κάποιον και το e-polytexneio μοιάζει δελεαστικός προορισμός).
Επίσης, καλά κάνατε και δεν σβήσατε το σιχαμένο μήνυμα του pvk περί επαναστατικής μειοψηφίας και εριστικά "φιλάκια" κτλ. Τέτοιες απόψεις δεν πρέπει να κρύβονται. Τουναντίον πρέπει να το κάνουμε quote συνέχεια να ακουστούν όσο πιο πολύ γίνεται και να βγάλουν (όσοι μπορούν) τα συμπεράσματά τους για τους αλληλέγγυους και τους "αλληλέγγυους της φάσης". Τίποτα δεν λέγεται πάνω στα νεύρα, πέρα από αυτό που πραγματικά πιστεύει κάποιος.
Έχουν φτάσει σε τέτοια σημεία προπαγάνδας ώστε να αμφισβητούν το αυτονόητο: πως αν έρχονταν ΟΛΟΙ οι φοιτητές στη συνέλευση, οι ανοικτές σχολές δεν θα νικούσαν με διαφορά μερικών ψήφων αλλά κάμποσων δεκάδων.
Τέλος πάντων, από τους διοικητικούς κακία δεν κρατάμε, παρά τα ανήκουστα πράγματα περί περιφρουρήσεων. Δεν τους κρατάω κακία όπως δεν θα κρατούσα κακία και σε έναν πεινασμένο που θα μπει να μου κλέψει το σπίτι: αυτό που κάνει είναι πέρα για πέρα κατακριτέο, αλλά είναι σε απόγνωση και τον καταλαβαίνω, έστω και αν τον έδιωχνα αν τον έβρισκα μέσα. Μακάρι να τελειώσουν σύντομα όλα αυτά και να δικαιωθεί ο αγώνας τους. (βέβαια, ακόμα και να σωθούν αυτοί από τη σκούπα της κυβέρνησης, θα πάρει κάποιους άλλους η μπάλα, οπότε μηδέν εις το πηλίκο, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα)
Και όσον αφορά την επιστολή που σας φάνηκε "πολύ καλογραμμένη για να συντάχθηκε από φοιτητές" -θέλω να πιστεύω ότι δεν κάνατε κακόβουλα τέτοια υπόθεση, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά- σας καταλαβαίνω από μια μεριά. Διαβάζω τόσα ποστ εδώ και κάμποσα λεπτά και κοτζάμ φοιτητές πολυτεχνείου δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το είμαστε από το ήμαστε (το παρατήρησα πολλές φορές). Υπάρχουν, όμως, και άτομα που γνωρίζουν τα απολύτως βασικά γι' αυτό μην προσπαθείτε να κερδίσετε εντυπώσεις.
Τέλος, προσωπικά δεν παίρνω ποτέ στα σοβαρά αυτό το φιάσκο που λέγεται φοιτητική συνέλευση για χίλιους και δύο λόγους που θα μπορούσα να αναλύσω αλλά θα ξεφύγουμε και ούτως ή άλλως πιστεύω ότι τους έχει ήδη σκεφτεί όποιος έχει κριτική σκέψη και δεν φοράει παρωπίδες. Εντούτοις, για όσες σχολές ψηφίστηκε ανοιχτή σχολή, οι φοιτητές οφείλουν να επιχειρήσουν να μπουν μέσα. Το οφείλουν. Ειρηνικά και αποφασιστικά. Από την άλλη, αν κάποιος δεν γουστάρει να μπει σε όλη αυτήν τη φασαρία, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση την ειρωνεία των αγωνισταράδων που χλεβάζουν επειδή μαζεύτηκαν επτά ή δεκαεπτά μόνο άτομα. Το πόσο δίκιο έχεις δεν εξαρτάται από το πόσο αγώνα κάνεις γι' αυτό. Duh. Μπορεί να είμαι στον καναπέ μου και να βλέπω μουντιάλ όλη μέρα αλλά και πάλι οι απόψεις μου να είναι χίλιες φορές πιο σωστές από τις απόψεις του άλλου. (άλλο ένα παιχνιδάκι εντυπώσεων δηλαδή οι χλευασμοί, μακριά από κάθε ορθή σκέψη)
Αυτά σε γενικές γραμμές.
να ρωτήσω κάτι άσχετο... ένα ωραίο γκομενάκι που είχατε στη γραμματεία των ναυπηγών το κρατάνε ή το βγάλαν σε διαθεσιμότητα...?