Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Locked
donk
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 59
Joined: Wed Mar 20, 2013 2:32 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by donk »

Φίλε Mike, δεν νομίζω κανείς να αμφισβητεί την πραγματική αξία των διοικητικών στη λειτουργία του ιδρύματος, ούτε ότι παίζονται βρώμικα πολιτικά παιχνίδια απ΄ όλες τις πλευρές. Είναι γνωστά. Αλλα η κατάληψη δεν πρόκειται να λύσει προβλήματα παρά μόνο να δημιουργήσει κι άλλα. Ήδη έχει χαθεί χρόνος και αν δεν κάνουμε κάτι τον πούλο!
User avatar
Sheva
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 138
Joined: Wed Sep 15, 2010 1:58 pm

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by Sheva »

Mike 1.0 wrote:Πρώτα απ' όλα, νομίζω πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι από εμάς τους φοιτητές ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνωρίζει την πραγματική αξία των διοικητικών στη λειτουργία του ιδρύματος. Δεν είναι και δουλειά μας να γνωρίζουμε, άλλωστε. Γι αυτό ακριβώς υπάρχουν τα διοικητικά όργανα. Και στο ΕΜΠ, τα όργανα αυτά έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι η απομάκρυνση τόσων εργαζομένων θα οδηγήσει σε σοβαρή υποβάθμιση του Ιδρύματος. Αν κάποιος δεν εμπιστεύεται την πρυτανεία για κάποιο λόγο, υπενθυμίζω ότι το ίδιο έχει δηλώσει το Συμβούλιο του Ιδρύματος. Οπότε, το να κάνει ο καθένας τις δικές του εκτιμήσεις με τα λιγοστά που ξέρει είναι μάλλον λάθος. Σημασία έχει αν εμπιστεύεται τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου.

Προσωπικά, νομίζω ότι η απόφαση των ΦΣ οδηγεί στο εξής ερώτημα: Ποιος δέχεται μεγαλύτερη πίεση από αυτή την κατάληψη, τη δεδομένη στιγμή? Το ΥΠΑΙΘ, ή μήπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι? Για άλλη μια φορά, ο "αγώνας" μπαίνει στον αυτόματο πιλότο, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των φοιτητών και το κοινωνικό κλίμα. Είναι πιθανό να παίζουμε το επιδέξιο παιχνίδι του Υπουργείου, το οποίο για να αποφύγει το πολιτικό κόστος της επίταξης, πετάει το μπαλάκι στους Πρυτάνεις (με τις δηλώσεις του) και στους φοιτητές (με τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο), αδιαφορώντας πάντα για το καλό των φοιτητών και την τύχη του εξαμήνου. Η απόφαση των ΦΣ εξωθεί φοιτητές και κοινωνία στο να αντιταχθούν στον αγώνα των εργαζομένων, προκαλώντας διχασμό, βάζοντας μας να σφαχτούμε μεταξύ μας. Δηλαδή, αποτυγχάνει πλήρως στο στόχο της, που είναι η συσπείρωση του πανεπιστημίου και στο τέλος θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού μεταφέρει την πίεση στις πλάτες των διοικητικών, εξυπηρετώντας το Υπουργείο. Καταφέρνουμε να φαινόμαστε όλο και περισσότερο υπεύθυνοι για τη μη λειτουργία του πανεπιστημίου. (Μήπως όμως έτσι προετοιμάζουμε εμείς οι ίδιοι το έδαφος για την κυβερνητική επιθυμία: τα ιδιωτικά πανεπιστήμια? Για να μην ξεχνάμε τη γενική εικόνα.) Εν κατακλείδι, νομίζω ότι οι χειρισμοί των δυο πλευρών στο θέμα ήταν και είναι οι χειρότεροι δυνατοί, όσον αφορά το συμφέρον των φοιτητών και του ΕΜΠ, δηλαδή την ουσία. Το μεν Υπουργείο δεν επιβάλει την (τραγική) απόφαση του, αλλά ούτε οπισθοχωρεί, αφήνοντας το θέμα να σέρνεται, ενώ ΦΣ και εργαζόμενοι χτυπάνε το κεφάλι ΜΑΣ στην πόρτα του Υπουργείου (χωρίς μέσο πίεσης) με την ελπίδα να βαρεθούν και να μας ανοίξουν, χρησιμοποιώντας τις παλιές καλές πρακτικές, αφού μόνο αυτές ξέρουν.

Βαρέθηκα την ίδια συνέλευση σε replay. Βαρέθηκα να ακούω τις εξτρεμιστικά ηλίθιες απόψεις των δυο γνωστών αντίθετων πλευρών, πιο προβλέψιμες κι από ρομαντική κομεντί. Βαρέθηκα το χαμηλό επίπεδο συζήτησης. Βαρέθηκα τον καπνό και τον χυμένο καφέ. Αλλά, κυρίως, βαρέθηκα ο ανένταχτος φοιτητής να μην έχει φωνή, ούτε καν θέση στη "συνέλευση" (όπου για το ΦΣ Μηχανολόγων η "-έλευση" των φοιτητών είναι πολύ σχετική και υπάρχει αιτία γι αυτό), αφού δεν μπορεί να την επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο. Μέχρι πρότινος ψήφιζα λευκό στις συνελεύσεις, για να δείξω τη δυσαρέσκεια μου. Πλέον, αρνούμαι να ισχυροποιήσω αυτό το γελοίο όργανο και μέχρι να εμφανιστεί κάτι που θα μου προκαλέσει το ενδιαφέρον, δεν θα ψηφίζω.
donk wrote:Φίλε Mike, δεν νομίζω κανείς να αμφισβητεί την πραγματική αξία των διοικητικών στη λειτουργία του ιδρύματος, ούτε ότι παίζονται βρώμικα πολιτικά παιχνίδια απ΄ όλες τις πλευρές. Είναι γνωστά. Αλλα η κατάληψη δεν πρόκειται να λύσει προβλήματα παρά μόνο να δημιουργήσει κι άλλα. Ήδη έχει χαθεί χρόνος και αν δεν κάνουμε κάτι τον πούλο!


Γιατί δεν βγαίνουμε την Δευτέρα σαν απλοί και ανεξάρτητοι φοιτητές να τα πούμε αυτά, οργανώνοντας ένα Ανεξάρτητο Πλαίσιο? Υπάρχουν πολλοί πιστεύω που αισθανόμαστε σαν τον Mike!Με κλειστή σχολή πιστεύω βγαίνουμε όλοι χαμένοι.
filippos
Master Sergeant
Master Sergeant
Posts: 41
Joined: Thu Jun 03, 2010 10:31 am

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by filippos »

με αφορμή το post του mike

Οι συνελεύσεις είναι όντως μια παράνομη μαλακία και δεν θα έπρεπε να γίνονται καν. Όποιος έχει κέφι για παπαρολογία πολιτικού περιεχομένου να το κάνει με την παρέα του. Καταστατικά κλπ είναι ένα μάτσο χυδαιότητες που εφτιαξαν μόνοι τους οι "αγωνιστές" της μεταπολίτευσης (aka κοματόσκυλα, επαγγελματίες συνδικαλιστες και πολιτικοι). Αφού όμως δε μπαίνουν μέσα τα ΜΑΤ η σχολή θα ανοίξεί ή με συνέλευση ή με ξύλο. Το να απέχεις και να αράζεις σπίτι ενώ θες να ανοίξει η σχολή δεν έχει νόημα .
aligator
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 104
Joined: Sat Apr 21, 2012 12:45 am
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by aligator »

'Ολοι ξέρουμε ότι η όλη κατάσταση είναι μια τρύπα στο νερό. Κανένα δεν ωφελεί η κλειστή σχολή. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με συνελεύσεις και τα σχετικά γιατί δε γούσταρα να ακούω τους '' ψευτοεπαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά''. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Είναι καλό πάντως τη Δευτέρα (δύσκολα βέβαια) να είναι μια συνέλευση φοιτητών.
User avatar
KonTaz
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 429
Joined: Mon Nov 08, 2010 10:56 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Εκεί,Άντε Γεια

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by KonTaz »

Kyria_patatokeftou wrote:Κρατώ από τη συνέλευση ΗΜΜΥ, ότι τα ΕΑΑΚ διακινούν
Λέμε όχι στην διακίνηση ναρκωτικών.
Την κάνω χωνί,αράζω.
Την κάνω τζαμάουα,είμαι τέλειος.
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by Kyria_patatokeftou »

Το υπουργείο έχει αποδείξει με κάθε πιθανό τρόπο ότι δεν το ενδιαφέρει να είναι το ΕΜΠ ένα μπουρδέλο.
Η δημοσιογραφία έχει αποδείξει διά της συνειδητής παραπληροφόρησης αυτές τις ημέρες, διά της απόκρυψης των αληθινών προβλημάτων κ του υπερτονισμού άλλων άσχετων (η Τζάκρη έπαιξε by far περισσότερο στα κανάλια από ότι το ΕΚΠΑ κ το ΕΜΠ μαζί όλες τις ημέρες!), ότι δεν αποτελεί ούτε μέσο μετάδοσης των μηνυμάτων μας κ των συμφερόντων μας στην κοινωνία, ούτε κάτι το αξιόπιστο που θέλει το συμφέρον του πανεπιστημίου κλπ.
Οι καθηγητές έχουν ολιγωρήσει τραγικά, οι κοσμήτορες-θεωρητικά καθ'ύλην αρμόδιοι για την διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας-σφυρίζουν αδιάφορα, η Σύγκλητος έκανε τραγικά λάθη εξ αρχής και τώρα είναι ασυμμάζευτα, οι συνελεύσεις των καθηγητών είναι μια πιο light κ με λιγότερες φωνές κόπια των φοιτητικών συνελεύσεων, το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι στη μπούκα όλων κ δεν μιλάει κανένας μαζί του, άρα ούτε κ από εκεί ελπίζουμε κάτι.
Οι φοιτητικές παρατάξεις είναι επιεικώς αστείο θέμα συζήτησης.
Ο συνδυασμός και οι διασταυρώσεις των παραπάνω ομάδων με προβληματική λειτουργία ως προς μέσα κ σκοπό που θεωρητικά έχουν, έφτιαξε το σημερινό μπάχαλο.

Και είναι κ φυσικά το υπόλοιπο ~70% της πολυτεχνειακής κοινότητας που κάθεται και κοιτάει. Και αν θέλει να κάνει κάτι, να ξέρει ότι όλοι οι από πάνω το έχουν γραμμένο στα παλιά τους παπούτσια, και άρα θα πρέπει να πάει κόντρα σε όλους τους από πάνω, προκειμένου να επιτευχθεί κάτι ουσιαστικά θετικό για το πανεπιστήμιό μας. Αν δεν υπάρχει η διάθεση, η δύναμη, η ικανότητα επεξεργασίας σοβαρών αιτημάτων και υπεράσπισης αυτών, δεν έχει νόημα ως προς το αποτέλεσμα, να γίνει κάτι από φοιτητές. Δηλ μπορεί να έχει αξία η παρέμβαση, να ακουστούν και άλλες φωνές, αλλά αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει.
Πόσοι έχουν το στομάχι νομίζετε;
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
donk
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 59
Joined: Wed Mar 20, 2013 2:32 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by donk »

Το λέτε όλοι μπουρδέλο αλλά εκεί υπάρχει τάξη. Πάς ρίχνεις ένα τεμάχιο και φεύγεις. Δεν μπαίνουν εκπρόσωποι παρατάξεων όταν είσαι στο κρεββάτι (πριν τις διαλέξεις μερικές φορές...) και σου βγάζουν λόγο για την τρόικα και το μνημόνιο - λες και αν κανουν κατάληψη στο ΕΜΠ θα γεμίσουν τα ψυγεία του κόσμου και θα πληρωθούν οι λογαριασμοί. Βέβαια νταβατζίδες εχουμε και στα δύο μέρη μόνο που στο δικό μας μπουρδέλο μπορούν να μας ελέγχουν ολόκληρο εξάμηνο.

Το αν ενδιαφέρεται το υπουργείο είναι γνωστό. Αλλα τουλάχιστον ας ενδιαφερθούμε εμείς για του οίκου μας.

Μίλαγα με φίλο που σπουδάζει έξω και μου είπε το κλασσικό που συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, δεν υπαρχουν παρατάξεις. Συνεπώς ούτε καταλήψεις ούτε μαλακίες.
User avatar
Kuchiki_Byakuya
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 6498
Joined: Fri Oct 22, 2010 6:55 pm
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male
Location: Seireitei

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by Kuchiki_Byakuya »

Kyria_patatokeftou wrote:Οι καθηγητές έχουν ολιγωρήσει τραγικά, οι κοσμήτορες-θεωρητικά καθ'ύλην αρμόδιοι για την διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας-σφυρίζουν αδιάφορα, η Σύγκλητος έκανε τραγικά λάθη εξ αρχής και τώρα είναι ασυμμάζευτα, οι συνελεύσεις των καθηγητών είναι μια πιο light κ με λιγότερες φωνές κόπια των φοιτητικών συνελεύσεων, το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι στη μπούκα όλων κ δεν μιλάει κανένας μαζί του, άρα ούτε κ από εκεί ελπίζουμε κάτι.
αν όμως το σύστημα της εκπαίδευσης ήταν πραγματικά δημόσια και όχι κρατικό και ψηφίζαμε με τα λεφτά μας και όλοι αυτοί ήξεραν ότι αν το ίδρυμα δεν δουλεύει δεν θα πληρώνονταν θα έβρισκαν λύση σε μια ώρα όχι σε δυόμιση μήνες.
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi
pvk
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 40
Joined: Tue May 18, 2010 1:41 pm

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by pvk »

Διακρίνω στενή βραχυπρόθεσμη και επιφανειακή αντίληψη για τα πράγματα φίλοι μου. Αυτός ο κοινωνικός ατομικισμός είναι τουλάχιστον στείρος. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας όταν το Ε.Μ.Π θα κλείσει μια και καλή λόγω έλλειψης κονδυλίων και ανεπαρκούς προυπολογισμού. Ή για να αποφευχθεί αυτό, μας ζητηθεί να πληρώνουμε δίδακτρα, βιβλία(αυτό έχει ζητηθεί ήδη κατά 50%), χαρτιά υγείας στην τουαλέτα, μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε εντός του ιδρύματος. Θα θελα να ακούσω τη γνώμη σας όταν οι απολυμένοι υπάλληλοι και η δυσλειτουργία που θα επιφέρει αυτό το γεγονός αντικατασταθούν από μία εταιρία διοίκησης και γραμματειακής υποστήριξης. Όταν για την βιωσιμότητα του ιδρύματος, αναλάβει την χρηματοδότηση και ως εκ τούτου και όλο το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διάρθωσης κατευθύνοντας τη γνώση προς όφελός της. Μια ωραιοτάτη αφαιμακτική καπιταλιστική εταιρία. Κι εμείς είμαστε απλά αναγκασμένοι να μαθαίνουμε ότι τους συμφέρει, να δουλεύουμε όπου μας τοποθετήσουν απλά για να τους αποπληρώσουμε κ.ο.κ. Και μην απαντησετε ότι ήδη πληρώνουμε. Γιατί θα σας απαντήσω κι εγώ ότι 1000-2000 ευρώ φόροι, δικοί μας ή των γονιών μας, οι οποίοι μάλιστα προοριζονται για όλα τα δημόσια αγαθά δεν είναι τίποτα μπροστα σε δίδακτρα 30000-60000 ευρώ. Ο κόσμος καίγεται, κι εσείς χτενίζεστε. Μην είστε κοντόφθαλμοι. Και μην ονειροβατείτε. Γεια χαρα.
User avatar
Kyria_patatokeftou
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 697
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:49 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Μηχανολόγων 11/11/2013

Post by Kyria_patatokeftou »

pvk wrote:Διακρίνω στενή βραχυπρόθεσμη και επιφανειακή αντίληψη για τα πράγματα φίλοι μου. Αυτός ο κοινωνικός ατομικισμός είναι τουλάχιστον στείρος. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας όταν το Ε.Μ.Π θα κλείσει μια και καλή λόγω έλλειψης κονδυλίων και ανεπαρκούς προυπολογισμού. Ή για να αποφευχθεί αυτό, μας ζητηθεί να πληρώνουμε δίδακτρα, βιβλία(αυτό έχει ζητηθεί ήδη κατά 50%), χαρτιά υγείας στην τουαλέτα, μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε εντός του ιδρύματος. Θα θελα να ακούσω τη γνώμη σας όταν οι απολυμένοι υπάλληλοι και η δυσλειτουργία που θα επιφέρει αυτό το γεγονός αντικατασταθούν από μία εταιρία διοίκησης και γραμματειακής υποστήριξης. Όταν για την βιωσιμότητα του ιδρύματος, αναλάβει την χρηματοδότηση και ως εκ τούτου και όλο το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και διάρθωσης κατευθύνοντας τη γνώση προς όφελός της. Μια ωραιοτάτη αφαιμακτική καπιταλιστική εταιρία. Κι εμείς είμαστε απλά αναγκασμένοι να μαθαίνουμε ότι τους συμφέρει, να δουλεύουμε όπου μας τοποθετήσουν απλά για να τους αποπληρώσουμε κ.ο.κ. Και μην απαντησετε ότι ήδη πληρώνουμε. Γιατί θα σας απαντήσω κι εγώ ότι 1000-2000 ευρώ φόροι, δικοί μας ή των γονιών μας, οι οποίοι μάλιστα προοριζονται για όλα τα δημόσια αγαθά δεν είναι τίποτα μπροστα σε δίδακτρα 30000-60000 ευρώ. Ο κόσμος καίγεται, κι εσείς χτενίζεστε. Μην είστε κοντόφθαλμοι. Και μην ονειροβατείτε. Γεια χαρα.
1. πού φιλοδοξείς να εργαστείς;
2. πώς πιστεύεις ότι προκύπτει η χρηματοδότηση του ΕΜΠ, μέσα από ποιες παραγωγικές δομές και μέσω ποιων καναλιών χρηματοδότησης;
I'm fine, as long as my buddha smiles to me..!
Locked

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”