Arams wrote:Αλλού να ψάξεις να βρεις που είναι οι αιτίες που δεν γίνονται οι πληρωμές σε αυτά που αναφέρεις
δυστυχώς το ταμείο είναι κοινό (επιχορηγήσεις) και οι πληρωμές σε όλους αυτούς που λέω μαζί με την κομμουνιστικού τύπου απίστευτη φοροεπιδρομή γίνονται για να διατηρηθεί αυτό το κράτος ένα μήνα ακόμα, και να συνεχίσουν να πληρώνονται όσοι πληρώνονται από το κράτος.
Arams wrote:Ωστόσο , δεν επικροτώ τις πλασματικές συντάξεις και τα πλασματικά εφάπαξ . Το πελατειακό κράτος δε δημιουργήθηκε τυχαία και στηρίχθηκε από συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις . Εν τω μεταξύ , ουδεμία σχέση είχε και έχει ο εδώ δημόσιος τομέας με κράτος "σοβιετίας" όπως περιπαιχτηκα αναφέρεις σε προηγούμενες σου αναρτήσεις
το πελατειακό κράτος στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις, τουλάχιστον από αυτές που είναι στο κοινοβούλιο από την μεταπολίτευση και μετά ανεξαιρέτως. και το δικό μας κράτος είναι ξεκάθαρα ένα σοβιετικοθωμανικό τουρλουμπούκι που μοναδικό σκοπό έχει να συντηρεί άτομα που δεν μπορεί να τα συντηρεί. την εποχή των δανεικών τα συντηρούσε, τώρα που κόπηκαν τα δανεικά δεν μπορεί πλέον. ο σοσιαλισμός τελειώνει όταν τελειώνουν τα λεφτά των άλλων.
σημειωτέον ότι το 2008 το κράτος πήρε το δικαίωμα της ένστασης από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης σε όλες τις υποθέσεις και μία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης παπαδήμου ήταν η αλλαγή της σύνθεσης στα πειθαρχικά των δυ, προστέθηκαν υπάλληλοι και μειώθηκαν οι δικαστές ώστε μάντεψε ποιοι να πλειοψηφούν πάντα.
Arams wrote:Αλλά για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι , τα αποθεματικά στο μελλοντικό μας ταμείο για παράδειγμα, δεν χάθηκαν ούτε από τις συντάξεις των πενηντάρηδων ούτε και από τα εφάπαξ , που παρεμπιπτόντως είναι "της πλάκας" σε σχέση με τα χρήματα που αποδίδει ένας μηχανικός κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας . Θυμήσου λίγο το ¨κούρεμα" στα ασφαλιστικά ταμεία λίγο καιρό πριν και άλλα πολλά .
σε μια κοινωνία που γηράσκει ένα αναδιανεμητικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, απλά συνεχώς χάνει χρήματα μέχρι να καταρρεύσει. το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, πριν από το psi, πριν από τα δομημένα ομόλογα. και πάλι το κράτος δανείστηκε από τα χρήματα των ασφαλισμένων για να ζήσει λίγο περισσότερο. αλλά όταν κάποιος πήγε να το αλλάξει σε κεφαλοποιητικό (έπρεπε να είχε γίνει από τις αρχές του 60) έπεσαν όλοι να τον φάνε, με φυσικά αριστερή ρητορεία περί αλληλεγγύης και άλλα τέτοια της εποχής της κολεκτιβοποίησης.
επίσης όλες οι ρεμούλες στα λεφτά των ταμείων είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις πλασματικές συντάξεις της αλληλεγγύης. όσα χρήματα και να θεωρήσεις ότι εξαφανίστηκαν και καταχράστηκαν τα λαμόγια και πάλι είναι λίγα σε σχέση με το 1,5 δις που κόστιζαν οι άγαμες θυγατέρες κάθε χρόνο, κάθε χρόνο, είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις συντάξεις των πενηντάρηδων δεκοτζήδων με τα πλασματικά χρόνια για να προσλάβουμε και άλλους.
ναι όντως το εφάπαξ που παίρνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι πολύ μικρό, περί τις 7-10 χιλιάδες ευρώ (ο πατέρας μου δεν πήρε τίποτα και η σύνταξη του άργησε να βγει ενάμιση χρόνο), αλλά οι δυ έπαιρναν τόσα χρόνια εφάπαξ πενταψήφια (αλληλεγγύη και αναδιανομή το λέει η αριστεροθολοκουλτούρα). και πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ακόμα και τώρα τα εφάπαξ είναι 22% μεγαλύτερα από τις εισφορές και δεν έπαιξε πουθενά και δεν μας είπε και τίποτα η αδεδυ που παρέλυε την χώρα για την μείωση των εφάπαξ.
Arams wrote:Α και από πότε η Eurobank , η Alpha Bank έγιναν κρατικές τράπεζες ;
από την ανακεφαλαιοποίηση. η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών σε κάθε τράπεζα ανήκει στο ελληνικό κράτος (μέσω του ΤΧΣ) και από την πιθανή πώληση τους θα πάρει πίσω το κράτος τα λεφτά που δανείστηκε (άλλο τραγικό λάθος και αυτό). αλλά ούτε και αυτό έπαιξε από τα κρατικοδίαιτα μμε.
Arams wrote:Τέλος πάντων , είμαστε εκτός θέματος σε σχέση με το topic .
φαινομενικά είναι όντως οφτόπικ, αλλά μετά από όλα αυτά που έγραψα πού να μείνουν λεφτά για τα σχολεία και για τα πανεπιστήμια; πώς να μην ανασταλεί αυτή η ρημάδα η ακαδημαϊκή δραστηριότητα;
Be proud to die by my Bankai.
Bankai. Senbonsakura Kageyoshi