kgdaddie wrote:Πρέπει να είσαι οικονομολόγος του LSE για να καταλάβεις ότι για την μηδαμινή κίνηση στην αγορά δεν ευθύνεται το ωράριο αλλά η ελάχιστη αγοραστική δύναμη του κόσμου;
απλά και αυτά τα μαγαζιά που μένουν πρέπει να στηριχτούν με κάποιο τρόπο. και για να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη πρέπει να μειωθούν οι φόροι, αλλά αν μειωθούν οι φόροι πρέπει να μειωθεί και το κράτος που ζει από αυτούς τους φόρους και εκεί είναι το πρόβλημα.
eΝy wrote:Ρίξτε τώρα και το ΦΠΑ στο 5% και θα δεις ανάπτυξη η οικονομία. Αλλά αυτό τσούζει το Κράτος βλέπεις. Περί απελευθέρωσης της αγοράς, μένουμε μόνο στη φιγούρα.
5% ΦΠΑ; ο νεοφιλελευθερισμός αντεπιτίθεται; αυτά δεν περνάνε εδώ.
Διάτανος wrote:Μου βρωμάει σχεδιασμένο τρικ μεγάλων επιχειρηματιών-ιδιοκτητών mall για να γαμήσουν τους μεσαίους. Ας είμαστε ειλικρινείς, μόνο αυτούς συμφέρει
απλά μου φαίνεται ότι το ζητούσαν περισσότερο οι μικροί στα κέντρα των πόλεων. και οι μεγάλοι ιδιοκτήτες mall ζουν από τα ενοίκια, και δεν μου φαίνεται κανένας να ανοίξει μαγαζί επειδή θα δουλεύει και τις κυριακές. απλά είναι μια τόνωση για όλους.
πώς γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις τα μαγαζιά να δουλεύουν και την κυριακές;
και νόμιζα ότι δεν θα περάσει.