Διαδικασία Εκπόνησης Διπλωματικής

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
panosfcb
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Re: Διαδικασία Εκπόνησης Διπλωματικής

Post by panosfcb »

Δύο θέματα σχετικά με την ανάληψη διπλωματικής. Όποιος ξέρει ας δώσει τα φώτα του. ;)

1) Καταρχάς, η επίσημη ανάληψη διπλωματικής από ένα φοιτητή γίνεται μόνο το Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο, με την προϋπόθεση να χρωστάει λιγότερα από 10 μαθήματα, σωστά;
Δηλαδή αν χρωστάει 11 μαθήματα (για παράδειγμα) μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου του 2013, δεν μπορεί να αναλάβει επίσημα διπλωματική.
Ωστόσο, αν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη του 2013 ολοκληρώσει και τη διπλωματική του (ανεπισήμως) και περάσει όλα τα μαθήματα, θα πρέπει να δηλώσει τότε (Οκτώβρη του 2013) επισήμως την ανάληψη διπλωματικής και να περιμένει μέχρι το τέλος του εξαμήνου (Ιανουάριος του 2014) να εξεταστεί και να πάρει πτυχίο;

2) Η επίσημη ανάληψη διπλωματικής θα μπορεί να γίνει και μετά την έκτακτη εξεταστική του Φεβρουαρίου; (με τη λογική του ότι αν δεν καταφέρει κάποιος να πέσει κάτω από τα 10 μαθήματα στη χειμερινή, ίσως να το καταφέρει στην έκτακτη)
bilon
Captain
Captain
Σχολή: Μηχανολόγος

Post by bilon »

Γενικά μη αγχώνεσαι και μη βιάζεσαι.

Τα 10 μαθήματα είναι ήδη αρκετά ώστε να τα περάσεις και να τελειώσεις τη διπλωματική σου. Πάντως εάν θέλεις σόνυ και ντε (και καλά) να την πάρεις, νομίζω οτι οι περισσότεροι θα στη δώσουν έστω και ανεπίσημα. Το πότε θα την τελείωσεις το βλέπεις στην πορεία.
Σχετικά με τη δήλωση, ένα χαρτί στη γραμματεία είναι, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν το ξέρω στα σίγουρα, αλλα φαντάζομαι οτι μπορείς να το συμπληρώσεις και να παρουσιάσεις και μετά απο 10 μέρες. Δε σε περιορίζει κάπως.

Οι παρουσιάσεις για αυτό το εξάμηνο είναι 18 με 28 Φεβρουαρίου. Κάποιος που θέλει να παρουσιάσει πρέπει να το έχει δηλώσει μέχρι τις 8. Απ όσο ξέρω αυτό είναι το μόνο δεσμευτικό.
EiRiNaKi
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by EiRiNaKi »

Έχω την αίσθηση (τουλάχιστον έτσι ήτανε παλιά) ότι πρέπει να δηλώσεις τη διπλωματική σου -ουσιαστικά τα μαθήματα πάνω στα οποία θα την εκπονήσεις- σε κάποια από τις περιόδους εγγραφών, δλδ χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο και πρέπει να περάσει 1 εξάμηνο που θεωρείται γίνεται η εκπόνηση και μετά να την παρουσιάσεις.

Δηλαδή και 2 χρόνια να την έχεις, μπορείς να εξεταστείς στην πρώτη εξεταστική περίοδο μετά τη δήλωσή της.
Αυτό τουλάχιστον είναι το επίσημο.

Από εκεί και πέρα συνεννοήσεις με γραμματεία ή και τον καθηγητή πιθανόν "κρυφά" να γίνονται....
Adramelch
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Σχολή: Υπ. Διδάκτορας

Post by Adramelch »

Να τη δηλώσεις και να την παρουσιάσεις στα καπάκια δεν γίνεται σχεδόν στάνταρ. Έχω ακούσεις όμως για ανεπίσημη παρουσίαση με τον βαθμό να περνάει στο επόμενο εξάμηνο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ράδιο αρβύλα ή όχι.
dpunis
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by dpunis »

Παιδιά ο όρος για τα 10 μαθήματα είναι δεσμευτικός? Περιμένω αποτελέσματα σε 5 μαθήματα τα οποία δε βλέπω να βγαίνουν άμεσα σε γραμματεία και η διορία είναι μέχρι την παρασκευη για δήλωση διπλωματικής.
Επίσης η διορία είναι αυστηρή?
panosfcb
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by panosfcb »

dpunis wrote:Παιδιά ο όρος για τα 10 μαθήματα είναι δεσμευτικός? Περιμένω αποτελέσματα σε 5 μαθήματα τα οποία δε βλέπω να βγαίνουν άμεσα σε γραμματεία και η διορία είναι μέχρι την παρασκευη για δήλωση διπλωματικής.
Επίσης η διορία είναι αυστηρή?
Απ ότι έχω καταλάβει πρέπει απαραίτητα να χρωστάς μέχρι 10. Για τη διορία δεν ξέρω. Φαντάζομαι ναι. Ωστόσο εγώ έστειλα mail στους καθηγητές που περιμένω αποτελέσματα και ο κ. Χίνης μου είπε να κάνω την αίτηση εντός της προθεσμίας και η γραμματεία θα τους ζητήσει τα απαραίτητα στοιχεία. Τώρα τι να σου πω; Καλύτερα ρώτα τη γραμματεία κ αν έχεις απάντηση γράψ' το κ εδώ. ;)
dpunis
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by dpunis »

Οκ! Ευχαριστώ για την απάντηση!
Adramelch
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Σχολή: Υπ. Διδάκτορας

Post by Adramelch »

Ωραία εγώ έκανα την αίτηση πριν 2 βδομάδες για τη διπλωματική. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκάρω αν όντως την πέρασαν, γιατί, μεταξύ μας, δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη στη γραμματεία.
gabrielknight
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by gabrielknight »

hahahaha

Κι εγω το ιδιο σκεφτομουν.. :P Μηπως αν ρωτησουμε χυμα;
Post Reply

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”