Το νέο Πολυτεχνείο των Τιράνων
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Το νέο Πολυτεχνείο των Τιράνων
Δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ, ούτε στη Δυτική Ευρώπη. Ούτε καν στις ραγδαία αναπτυσόμενες χώρες της Ανατολικής Ασίας. Είναι το νέο κτηριακό συγκρότημα του Πολυτεχνείου των Τιράνων στη Αλβανία. Αλλάζουν οι εποχές και συμπαρασύρουν μαζί τους και τα στερεότυπα δεκαετιών. Ξεχνιούνται και τα (περίπου) ανέκδοτα που τόσο αγαπήσαμε στη Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια για τους δυστυχισμένους Αλβανούς.
Την θέση τους πήραν αλλοι που κάποτε κομπορρημονούσαν για την μαγκιά και την ευδαιμονία τους. Άτιμη κοινωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις...
http://www.theinsider.gr/index.php?opti ... &Itemid=79
- Kuchiki_Byakuya
- MechEng Seeder
- Σχολή: Μηχανολόγος
Re: Το νέο Πολυτεχνείο των Τιράνων
Η εικόνα είναι γαμάτη από όπου και να προερχόταν. Είμαι κακός άνθρωπος που ζηλεύω;
Εκεί έζησαν κομμουνισμό και τα είδαν από κοντά.
Εκεί έζησαν κομμουνισμό και τα είδαν από κοντά.
Οι δύστυχοι οι Αλβανοί... φαίνεται πως στην χώρα τους δεν έχουν "δημοκρατικούς" αιώνιους φοιτητές να γράφουν με σπρέι "λευτεριά στον Χ" και "η Αδριατική ανήκει στα ψάρια της", ούτε "αναρχικούς" μπαχαλάκηδες να καίνε τα πολυτεχνεία με μολότοφ που φτιάχνουν στα υπόγεια "εναλλακτικών στεκιών". Δύστυχοι Αλβανοί...
- Nameless49532
- Lieutenant Colonel
ναι, είναι γνωστό ότι αφού φύγαν οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ η χώρα αυτή μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου..
πάντως κι εγώ ζήλεψα λίγο τα πιο ανθρώπινα κτήρια που είναι και δίπλα στην όμορφη φύση, σε αντίθεση με τα δικά μας στην πολυτεχνειούπολη που είναι σα να τα έχει χέσει ο θεός του τσιμέντου.
κατά τα άλλα ας σκοτώσουμε την ψωροκώσταινα που κρύβουμε μέσα μας, δε βοηθάει σε τίποτα
πάντως κι εγώ ζήλεψα λίγο τα πιο ανθρώπινα κτήρια που είναι και δίπλα στην όμορφη φύση, σε αντίθεση με τα δικά μας στην πολυτεχνειούπολη που είναι σα να τα έχει χέσει ο θεός του τσιμέντου.
κατά τα άλλα ας σκοτώσουμε την ψωροκώσταινα που κρύβουμε μέσα μας, δε βοηθάει σε τίποτα
- Kuchiki_Byakuya
- MechEng Seeder
Nameless49532 wrote:πάντως κι εγώ ζήλεψα λίγο τα πιο ανθρώπινα κτήρια που είναι και δίπλα στην όμορφη φύση, σε αντίθεση με τα δικά μας στην πολυτεχνειούπολη που είναι σα να τα έχει χέσει ο θεός του τσιμέντου.
τα οποία δικά μας κτήρια είναι σοβιετικού ρυθμού.
Spoiler: show
ναι, όλα αυτά είναι κλασσικό παράδειγμα αστικού κράτους δικαίου και δεν έχουν καμία σχέση με τον ολοκληρωτισμό του κομμουνισμού που κυριαρχούσε στην χώρα για τρεις γενιές ανθρώπων. και αφού περνούσαν τόσο καλά με τον κομμουνισμό γιατί δεν ξαναγυρνάνε εκεί; τόσο χαζοί είναι; όπως και όλη η ανατολική ευρώπη; αυτοί εκεί είναι τίγκα ηλίθιοι, να έχουν τέτοιο χρυσό στα χέρια τους και να τον αφήσουν να φύγει.Nameless49532 wrote:ναι, είναι γνωστό ότι αφού φύγαν οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ η χώρα αυτή μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου..
- Nameless49532
- Lieutenant Colonel
καλά πλάκα κάνεις; απελευθερώθηκε η αγορά και η οικονομία κατέρρευσε λόγω των Ponzi schemes (που συμβαίνουν ξανά και ξανά σε όλο το γκόσμο) και για αυτό φταίνε οι κομμουνιστές;; Νάμαστε κάπου ανθρώποι.
επίσης:
τέλος πάντων, εγώ δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπίζομαι τους μπολσεβικους και τις αποτυχημένες σοσιαλιστικες γραφειοκρατίες ανά τον κόσμο. Όμως θέλω να δείξω ότι α) τα σκατά δεν ήταν μόνο εκεί β) δεν είναι οι μόνες δύο επιλογές μιας κοινωνίας τα μπαγιάτικα σοσιαλιστικά σκατά ή τα νεοφιλελεύθερα (που και αυτά σιγά σιγά μπαγιατεύουν)
επίσης:
θάθελες. τα κτήρια μας χτίστηκαν από το 70 μέχρι το 20κατι στην ελλάδα, ουδεμία σχέση έχουν με σοβιετίες. Δεν έχουν "ρυθμό". Είναι άψυχα κουτιά. Ορίστε ένα πανεπιστήμιο "σοβιετικού ρυθμού": Μoscow State University. αν μη τι άλλο έχει στύλ.τα οποία δικά μας κτήρια είναι σοβιετικού ρυθμού.
τέλος πάντων, εγώ δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπίζομαι τους μπολσεβικους και τις αποτυχημένες σοσιαλιστικες γραφειοκρατίες ανά τον κόσμο. Όμως θέλω να δείξω ότι α) τα σκατά δεν ήταν μόνο εκεί β) δεν είναι οι μόνες δύο επιλογές μιας κοινωνίας τα μπαγιάτικα σοσιαλιστικά σκατά ή τα νεοφιλελεύθερα (που και αυτά σιγά σιγά μπαγιατεύουν)
- Kuchiki_Byakuya
- MechEng Seeder
εδώ βλέπω ένα λάθος στον συλλογισμό σου, στην υπόθεση του. οι αγορές στις πρώην σοβιετικές δικτατορίες αμέσως μετά την κατάρρευση της σοβιετίας δεν ήταν καθόλου ανοιχτές. επιχειρηματίες ήταν οι παλιοί κομματικοί υψηλόβαθμοι (κάτι παρόμοιο με την τωρινή ελλάδα) που δεν είχαν αστική επιχειρηματική κουλτούρα. τα περισσότερα και μεγαλύτερα σχήματα ponzi συνέβησαν σε αυτή την περίοδο (ρωσία, ρουμανία, ουκρανία). το ότι έλεγαν ότι η αγορά ήταν ανοιχτή δεν σημαίνει ότι ήταν και στην πραγματικότητα (βλέπε ''άνοιγμα'' αγοράς ενέργειας στην ελλάδα). η ανάπτυξη της αγοράς απαιτεί και την ανάλογη κουλτούρα από ολόκληρη την κοινωνία. μια κοινωνία μετά από τόσα χρόνια στον σκοταδισμό της σοβιετίας είχε στρεβλές απόψεις για ό,τι αφορούσε την οικονομία και δε μπορούσε να ανοίξει στην ουσία η αγορά.Nameless49532 wrote:καλά πλάκα κάνεις; απελευθερώθηκε η αγορά και η οικονομία κατέρρευσε λόγω των Ponzi schemes (που συμβαίνουν ξανά και ξανά σε όλο το γκόσμο) και για αυτό φταίνε οι κομμουνιστές;; Νάμαστε κάπου ανθρώποι.
βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τα νόμιμα σχήματα ponzi (την μόχλευση των τραπεζών εννοώ) που αποτελούνται επίσης από ανθρώπους δεν καταλαβαίνουν τους νόμους της αγοράς και της ανθρώπινης ψυχολογίας και χρησιμοποιούν την αγορά μόνο ως μέσω πλουτισμού και όχι ως ιδιοσυγκρασία στην ολότητα του ατόμου.
οι νεοφιλελεύθερες βλακείες ευτυχώς θα μπαγιατέψουν πριν την ώρα τους πριν γίνουν εντελώς επικίνδυνες και κάνουν την ανθρωπότητα να χάσει δύο γενιές στον κρίσιμο αγώνα για την επιβίωση της.Nameless49532 wrote:τέλος πάντων, εγώ δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπίζομαι τους μπολσεβικους και τις αποτυχημένες σοσιαλιστικες γραφειοκρατίες ανά τον κόσμο. Όμως θέλω να δείξω ότι α) τα σκατά δεν ήταν μόνο εκεί β) δεν είναι οι μόνες δύο επιλογές μιας κοινωνίας τα μπαγιάτικα σοσιαλιστικά σκατά ή τα νεοφιλελεύθερα (που και αυτά σιγά σιγά μπαγιατεύουν)
οι σοσιαλιστικές βλακείες ήταν πιο τυχερές (και αναλόγως άτυχοι οι άνθρωποι που τις έζησαν) και συνεχίζουν να τυρρανάνε χώρες που δεν τις έζησαν.
οι επιλογές της ανθρωπότητας γεννιούνται από την ιστορία (φιλελευθερισμός, καπιταλισμός) και όλα τα σκατά φυτρώνουν στην ιστορία (κομμουνισμός, νεοφιλελευθερισμός).