seitanalaman wrote:Κατ΄ αρχας να πω συγχαρητηρια στα παιδια για την ωραια παρουσιαση. Ειμαι αποφοιτος και μου ανοιξαν νεους οριζοντες. Εχω να κανω καποιες διευκρινιστικες ερωτησεις.
1) Αφου βγαλω το ναυτικο φυλλαδιο πρεπει να περιμενω 3 μηνες για να κανω τα σωστικα? Δεν γινεται σε ποιο συντομο χρονικο διαστημα για να μην περιμενω απραγος, σε περιπτωση που θελω να μπαρκαρω?
Ο Βασικός Κύκλος Σωστικών (τα σωστικά για να μην μπερδευόμαστε) ΔΕΝ είναι απαραίτητα για να εκδοθεί το Ναυτικό Φυλλάδιο.Enositis wrote:Τα σωστικά είναι προυπόθεση για να βγάλεις το φυλλάδιο.Απο τη στιγμή που θα πας τα δικαιολογητικά περιμένεις να σου πουν σε ποιο τμήμα θα σε βάλουν.
Παραθέτω για ακόμη μία φορά τα δικαιολογητικά, διαβάστε αυτή τη φορά το PDF..
Οπότε:
Περίπτωση 1)Χαρτούρα, Τρέξιμο, Δικαιολογητικά, και αναμονή για τα Σωστικά πριν την έκδοση Φυλλαδίου = Μπλέ Ναυτικό Φυλλάδιο
Περίπτωση 2)Χαρτούρα, Τρέξιμο, Δικαιολογητικά, και Ναυτικό Φυλλάδιο εδώ και τώρα = Κόκκινο Ναυτικό Φυλλάδιο με παραπομπή για να κάνεις τα σωστικά έως και 9 μήνες μετά την έκδοση του Φυλλαδίου, γιατί πέραν αυτού του διαστήματος παύει να ισχύει το φυλλάδιο.
Ποιά η διαφορά τους? Καμία, αλλά επειδή το Μπλε δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρεις χωρίς να έχεις κάνει τα σωστικά, εε, το Κόκκινο φέρει κάπως μία ρετσινιά ότι μπορεί να ελείπεσαι αυτών, και έχουν ακουστεί κάποιοι κομπλεξισμοί από Ναυτιλιακές (ειδικά σε ποσταλάδικα-πασαντζέρικα) ότι δε σε δέχονται αν έχεις το κόκκινο.. Αν έχεις το χρόνο, και δεν βιάζεσαι να μπαρκάρεις άμεσα, πάρε το μπλε.
Οπότε ξεκίνα από τώρα τις διαδικασίες που έχεις το χρόνο, να πάρεις από τώρα το Μπλε Ναυτικό Φυλλάδιο, και άστο να υπάρχει.
Το μπλε λήγει μετά τα 4 χρόνια, αν δεν γράψεις καθόλου υπηρεσία, αλλά αναθεωρείται και μπαίνει πάλι σε ισχύ περνώντας μόνο ξανά τις ιατρικές εξετάσεις.
Ναι, παραθέτω και το ΚΕΠ 2 Κλάδου Καταστρώματος (το Μηχανής δεν το βρήκα σε pdf), για να πάρεις μια ιδέα σε τι πνεύμα κινείται το βιβλίο. Οι ερωτήσεις για τα Σωστικά-Πυροσβεστικά κτλ δε διαφέρουν από αυτό του κλάδου Μηχανής. Ρίχτου μια ματιά να σου φύγει η απορία..seitanalaman wrote:2) Το ΚΕΠ 2 που μας δινουν, εχει καποιες ερωτησεις τις οποιες τις συμπληρωνουμε? Και μετα το μπαρκο, το δινουμε για να ελεγξουν αν απαντησαμε σωστα?
Ναι, με συνοπτικές διαδικασίες το ελέγχει η τριμελής επιτροπή που προανέφερα, μετράει και από αυτή τη μίνι συνέντευξη τι εικόνα θα δώσεις. Και να ξέρεις ότι αυτό το βιβλίο μένει εκεί στη σχολή που θα παραδώσεις, δεν το παίρνεις πίσω, οπότε μπορούν να το ξανατσεκάρουν όποτε θέλουν.
Για να συμπληρώσω την προηγούμενη ερώτηση ουσιαστικά, Αυτός που ξέρει να περπατάει στο καράβι, φαίνεται από το χιλιόμετρο. Και αυτό θέλουνε να δούνε.seitanalaman wrote:3) Κατι ειπατε για εξεταση απο 3μελη επιτροπη μετα το μπαρκο. Τι ακριβως σε ρωτανε εκει? Εχει καποια δυσκολια?
Αν λοιπόν όντως έχεις πάει και έχεις κάνει το 6μηνό σου, έχεις δουλέψει και δεν έκανες κρουαζιέρα σαν προστατευόμενος κάποιου.. δεν έχεις να φοβηθείς τπτ.
Οπότε όταν σου μιλήσουν με ορολογία θα μιλάς τη μαλλιαρή, τη γλώσσα των Ναυτικών, τη γλώσσα τους..
Δε θέλω να λέω ονομαστικά για την επιτροπή του Ασπροπύργου, πάντως οι Καθηγητές βοηθούν..
Οι Λιμενικοί είναι συνήθως οι Κομπλεξικοί. Αυτό, να το θυμάστε.
Το είπα και στην Ημερίδα, τα πρώτα σου βήματα θα σε στιγματίσουν.. οπότε ανάλογα που θες να κάνεις καριέρα διάλεξε και πάρε.seitanalaman wrote:4) Επειδη εχω ενα φοβο γα τον ποντοπορο ναυτιλια (τυφωνες, πειρατειες κτλ), θα μου προσφερει εμπειρια και επαγγελματικη εφοδια το μπαρκο στην ακτοπλοϊα ή ειναι προτιμοτερη η ποντοπορος?
Ευχαριστω εκ των προτερων
Ωστόσο να ξέρεις πως όλοι ξέρουν τι εστί ακτοπλοΐα, και τι ποντοπόρα, .. και τι θα αντιμετωπίσεις εκεί, οπότε είναι ανάλογα που βάζεις για σένα τον πήχη.
Πάντως να ξέρεις ότι στην ακτοπλοΐα δεν θα κάνεις κρουαζιέρα, γιατί δεν σταματάνε τα πλοία, και ότι οι ώρες που κάθεται για ξεκούραση μπορεί να είναι κάτι άκυρες πρωινές σε κάνα νησί καμία σχέση από Πειραιά ή Ραφήνα, οπότε αν και Ελλάδα μην νομίζεις ότι θα κοιμάσαι σπίτι σου.
Βέβαια, δεν θα είσαι στην άλλη άκρη του κόσμου, με πλήρωμα που περιλαμβάνει όλες τις φυλές και όλα τα κουμάσια, μακριά από το σπίτι σου, που όλα μπορεί να συμβούν,.. οπότε το να είσαι Ελλάδα, και έστω και η επιλογή που υποθετικά έχεις να τα χτυπήσεις όλα κάτω και να πεις παραιτούμαι γιατί είμαι και εν τέλη μία ώρα δρόμο από το σπίτι μου.. σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Άντε πες το αυτό π.χ. από την Ινδία.. Δεν παίζει.
Αλλά πάλι, σε μετράνε αλλιώς στην Ναυτιλιακή αν ξέρουν ότι έχεις κάνει 6 μήνες στην Κόλαση.. ἀγαθά κόποις κτῶνται!
Οι Τυφώνες, το τέρας του Λόχνες, οι Γοργόνες, και το Κράκεν, δε νομίζω ότι θα σε αγγίξουν..
Περισσότερο να φοβάσαι την εσωτερική Διπλωματία του σκάφους.. Αν έχεις πάει στρατό θα είχες πάρει μία γεύση, και θα καταλάβαινες καλύτερα τι εννοώ.