XaVass wrote:Δεν καταλαβαίνω αν ηθελημένα απαντάς τελείως διαφορετικά πράγματα στο επιχείρημά μου. Αυτό που είπα εγώ είναι συγκεκριμένο, κοίτα το πρώτο ποστ μου. Είπα ότι δεν ήταν σωστή η αντιπαράθεση που έκανες ανάμεσα στο ''αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση'' και στο ''όλοι στην πανευρωπαϊκή απεργία''. Τώρα πως εσύ κατέληξες να μου απαντάς αυτό δεν ξέρω...
Θα μπορούσες απλά να πεις ότι η απάντηση μου δεν σε καλύπτει και να κάνεις διαφορετικά την ερώτηση, σε παρακαλώ όχι σαν τις ερωτήσεις των συνελεύσεων γιατί δεν αντέχονται. Και όχι να αναρωτιέσαι αν ηθελημένα δεν απαντάω σε ερωτήσεις, γιατί κάνω ακριβώς το αντίθετο και το ξέρεις.
Με λίγα λόγια δεν μπορείς να συντάζεσαι με κάτι που θεωρείς ότι σε καταστρέφει και σε κρατάει πίσω παρά μόνο όταν κάνει κάτι που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου (το β' ενικό είναι ενδεικτικό, φυσικά δεν εννοώ εσένα προσωπικά). Είναι ασυνέχεια και κάτι ευκαιριακό, είναι πολιτικαντισμός ή τυφλωμένη ιδεολογικά κίνηση.
Και έκανα και εγώ κάτι ερωτήσεις (εκτός αν τις πέρασες για ρητορικές) που δεν έχουν ακόμα απάντηση. Όπως αφού με το όρο 'ευρώπη' εννοείς μόνο γεωγραφικά (σαν ένα κομμάτι γης δηλαδή χωρίς τίποτα να σε συνδέει μαζί του) γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο για όλα τα κομμάτια γης; και γιατί αυτό να αφορά έναν σύλλογο;
Και αφού σε ένα τέτοιο κείμενο βρήκες να σχολιάσεις και να ασχοληθείς μόνο με αυτό πάλι καλά.
Kyria_patatokeftou wrote:Εννοείτε μάλλον έξοδο από την ευρωζώνη. Ανάλογα σε ποιες συνθήκες θα βγεις. Αν βγεις σε συνθήκες άτακτης χρεωκοπίας, δηλαδή δεν έχεις λεφτά για να δώσεις μισθούς άρα κόβεις δικό σου νόμισμα, αυτό λόγω των παγκόσμιων συσχετισμών που συνεχίζουν να υφίστανται, θα διαμορφώσει μία ισοτιμία. Ακούγεται ότι είναι πιθανό κάπου 1ευρώ=1.000 δραχμές . Ε, φυσικά ο κόσμος θα τρέξει να βγάλει τα λεφτά του έξω αλλά σαν κράτος δεν μπορείς να το επιτρέψεις τότε άρα θα απαγορεύσεις την έξοδο κεφαλαίων από τη χώρα κάτι που είναι αντίθετο σε βασική ευρωπαϊκή διάταξη άρα αυτόματα βγαίνεις και εκτός ΕΕ.
too much thinking for συνέλευση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ΕΕ πρεσβεύει τις ευρωπαϊκές ιδέες για ελεύθερη αγορά και οικονομία (πρωτίστως για να μην λέμε ό,τι θέλουμε), οικονομική σύγκλιση και ενότητα, ομοσπονδιοποίηση (που έχει γίνει σε πολλά κράτη λόγο του μεσαιωνικού προτύπου πολιτικής οργάνωσης), μειωμένο κράτος, σύγχρονες δομές κοινωνικής οργάνωσης, κοινωνικό κράτος. όταν εσύ τα απορρίπτεις όλα αυτά πώς γίνεται να ενώνεσαι με αυτούς που τα βρήκαν και τα εφάρμοσαν, και τους αποκαλείς και καπιταλιστές, ιμπεριαλιστές και δυνάστες; δεν γίνεται.