ChildInTime wrote:εχει επιχειρηθει ηδη οποτε δεν νομιζω να αργει...
δεν μιλησα για το νομο εγω ειπα τι προτασσει ο καθενας... και η δαπ αυτο το λεει ξεκαθαρα. ενας νομος δεν θα γραφει ξεκαθαρα "ιδιωτικη παιδεια" η "διδακτρα" αλλα θα οριζει ενα γενικοτερο νεο πλαισιο για τον τροπο λειτουργιας του πανεπιστημιου το οποιο θα φερει τα παραπανω.
γιατί θα σε φοβηθούν να το γράψουν ξεκάθαρα?
εδώ έχουν περάσει τόσα και τόσα που μας έχουν φέρει στην εξαθλίωση
εγώ πιστεύω οτι αργεί ... και πολύ μάλιστα και στο τεκμηριώνω παρουσιάζοντας το σχετικό άρθρο του συντάγματος
που νομίζω ότι χρειάζονται 2 κυβερνήσεις να ψηφίσουν για την αλλαγή του και με συγκεκριμένη πλειοψηφία.
θα ήθελες να μου τεκμηριώσεις και εσύ την δική σου άποψη?
γιατί να πράξουν κάτι αντισυνταγματικό εφόσον αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν το σύνταγμα έτσι ώστε να είναι σύμφωνοι με αυτό?
(αφού αυτοί έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι)
ή μήπως βιάζονται? ....όλα όσα συμβαίνουν έχουν σχεδιαστεί πριν από εμάς για εμάς......(άποψή μου)
ChildInTime wrote:
αποψη μου ειναι να μην τα εκμεταλευεται διοτι τουλαχιστον η παιδεια, η υγεια κ.α. δεν πρεπει να λειτουργουν με βαση το κερδος (πολυ μεγαλη συζητηση - δυστυχως η ωρα και ο χωρος δεν βολευουν). παραβλεπεις οτι στις χωρες που λες περα απο αυτα τα διασημα πανεπιστημια υπαρχουν και εκατονταδες αλλα πολυ μικροτερης κλιμακας και δυναμικης (αρκετα χειροτερα απο το μετσοβιο). οποτε μιλαμε για τριτοβαθμια εκπαιδευση δυο και τριων ταχυτητων. περα απο αυτο, για να σπουδασεις σε κάποιο απο την πλειονοτητα των πανεπιστημιων του αγγλοσαξωνικου μοντελου χρειαζεται να πληρωσεις οποτε υπαρχουν προφανως ταξικοι διαχωρισμοι στην εκπαιδευση
περίμενε με πας αλλού εγώ λέω γιατί ένας ιδιώτης να πρέπει να πληρώσει ένα ερευνητικό κέντρο εξωτερικού(που μπορεί να στεγάζεται εντός κάποιου πανεπιστημίου) και να μη πληρώσει το τάδε εργαστήριο του εμπ ?
δεν μίλησα για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.
αν και ο δημόσιος τομέας είναι ο λιγότερο παραγωγικός πιστεύω ότι με κάποιες ρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα (πχ απολύσεις στους επίορκους ή τους "τεμπέληδες" ,πρόσληψη των καλύτερων και όχι τον αδερφό του μπατζανάκη του γείτονα κτλ. )
αν και πιστεύω ότι ξεφύγαμε λίγο......