Kuchiki_Byakuya wrote:
δηλαδή προσπαθείς να με πείσεις ότι η αλλαγή θα έρθει με παράνομους τρόπους, τους νόμους του κάθε συστήματος και εποχής σε παγκόσμιο, ή τουλάχιστον σε μεγάλο επίπεδο, και το υπάρχον σύστημα δεν θα αντιδράσει; και πώς θα αντιδράσει; με παρακάλια και λουλούδια;
βασικά δεν προσπαθώ να σε πείσω για τπτ. Αναφέρω διαπιστώσεις μου και κάνω ερωτήσεις επειδή ακριβώς δεν τα έχω ξεκαθαρίσει ακόμα.....
Kuchiki_Byakuya wrote:
όταν οι αλλαγές συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και η ανθρωπότητα προχωράει από το ένα στάδιο στο άλλο (διοικητικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό) δεν γίνεται με βίαιο τρόπο. όπως βιομηχανική επανάσταση και συγκέντρωση των πληθυσμών σε πόλεις. τέλος της φεουδαρχίας και είσοδο στον καπιταλισμό (μέσω της κοιτήδας του καπιταλισμού που ήταν η Βενετία), τέλος των νομάδων και συγκέντρωση σε κοινότητες. αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται με βία, γίνονται φυσικά, γίνονται επειδή δεν μπορούν να γίνουν αλλιώς.
οι παροδικές αλλαγές γίνονται με βία ή σηματοδότηση μια αλλαγής, όπως η γαλλική επανάσταση. και φυσικά δεν λειτουργούν για πολλά χρόνια γιατί δεν έχουν γίνει φυσικά και οι άνθρωποι δεν τις έχουν αποδεχτεί.
μα αυτές δεν είναι εξελίξεις του ιδίου συστήματος? δεν μου κάνουν για ανατροπές!
είχα στο μυαλό μου κάτι σε οθωμανική αυτοκρατορία..... με την βία ήρθαν και κράτησαν 400 χρόνια!
κάτι σε μέγα Αλέξανδρο....β παγκόσμιο πόλεμο που η λήξη του ουσιαστικά εγκατέστησε τις ΗΠΑ στον θρόνο τους.
ακόμα και στην Ρωσία με την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος υπήρχαν εκτεταμένες "αναταραχές".
από την άλλη υπήρχε βέβαια και ο Γκάντι...
η μάζα υπακούει αυτό που τις επιβάλλεται με άμεσους (πχ βια) ή έμμεσους τρόπους(πχ TV). συνήθως....
Kuchiki_Byakuya wrote:
τότε δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
επειδή δεν τα κατάφερες εσύ .... δεν μπορεί κανείς....λογικό μου ακούγεται!
όποιος έχει άλλη άποψη ....είναι η λάθος άποψη...
και αν κάποιος καθηγητής σε έκοψε σε μάθημα......άσε με να μαντέψω.....έκανε λάθος, αλλά είναι εγωιστής και δεν το παραδέχεται....ε?
Kuchiki_Byakuya wrote:
ενώ όλα τα άλλα είναι πεντακάθαρες ερωτήσεις γεμάτες συγκεκριμένες έννοιες και τεκμήρια.
η ερώτηση είναι
για να απαντηθεί τεκμηριωμένα, ή κάνω λάθος?