Σήμερα έψαξα στη Σχολή για καμιά αφίσα αλλά δεν είδα τίποτα

α) Αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αλλά λίγο το μπούρου μπούρου, λίγο κάτι από τα υπόλοιπα..Εξάλλου μιλάμε για παρατάξεις που εκπροσωπούν(είτε το θέλουν είτε όχι) κόμματα. Είναι προφανές ότι θα υπερασπιστούν τον κομματικό τους φορέα ακόμα και αν είναι ενάντια στο συμφέρον του φοιτητή.Alex wrote:Αν στη συνέλευση οι παρατάξεις θέλανε να γίνει συζήτηση τότε:
α)Θα γινόταν μια σχετική ησυχία, τάξη, συζήτηση σε ήπιους σχετικά τόνους και θα υπήρχε ένα επίπεδο συζήτησης για διάφορα θέματα
β)Θα μιλάγανε και ανεξάρτητοι φοιτητές οι οποίοι με χαρά θα γίνονταν ευπρόσδεκτοι αφού θα μεγάλωνε το ενδιαφέρον και οι απόψεις θα ήταν πληρέστερες
γ)Θα βγάζαμε συμπεράσματα σε κάθε συνέλευση ανάλογα με τα θέματα και θα φευγαμε από αυτή πολιτισμένα
δ) Θα προσπαθούσαν να πείσουν τους συμφιτητες τους με πολύ καλά επιχειρήματα για να κερδίσουν τη ψήφο τους.
ε)Η πλειοψηφία των φοιτητών θα ενδιαφερόταν.
ζ)θα υπήρχε σεβασμός στη διαδικασία από όλους και κυρίως από τους ίδιους τους φοιτητές.
α) Το να κοντράρει κάποιος την άποψη του άλλου δείχνοντας τελικά ότι είναι για τον λούτσο δεν συνεπάγεται μόνο αυτοπροβολή αλλά και ότι τα "επιχειρήματα" του άλλου απλά δεν υπάρχουν.Alex wrote:Αν την καλούσαν για να αυτοπροβληθούν τότε:
α)Θα επικρατούσαν έντονοι τόνοι και ο καθένας θα υποστήριζε πόσο γαμάτη είναι η παραταξή του γενικότερα και πόσο για τον πούτσο είναι οι άλλες με διάφορα άσχετα περιστατικά κτλ κτλ.
β)Θα υποκρίνονταν ότι θέλουν ανεξάρτητους φοιτητές και όταν εμφανίζονταν είτε με τραμπουκισμό δε θα τους άφηναν να μιλήσουν καθόλου είτε θα κοίταγαν να μην ακουστούν (αφηνοντας τον χαμό να τους σκεπάσει και μη κάνοντας καμία ερώτηση στον ομιλιτη ωστε να φύγει το γρηγορότερο δυνατο)
γ)Θα επαναλαμβάνονταν ένα κάρο συνελεύσεις χωρίς πραγματικά νέα θέματα και οι νικητές θα έφευγαν φωνάζοντας συνθήματα και καλόντας τους οπαδούς τους να τους ακολουθήσουν πορομένοι
δ)Θα πιάνανε έναν έναν τους πρωτοετείς και θα τους πιπιλούσαν το μυαλό για το πόσο γαμάτοι είναι και έλα στην ομάδα μας να κάνουμε παρέα.
ε)Η πλειοψηφία θα αδιαφορούσε.
ζ)Όλοι θα μιλάγανε με περιφρόνηση για τη γ.σ.
εξήγησε το λίγο αν μπορείςαυτη
πες μου λίγο ποια είναι η κρίσιμη καμπή του αγώνα και τι θα ήθελες να πετύχεις μέσα από τις γενικές συνελεύσεις για τον αγώνα που λες
όταν εγώ τους αποκάλεσα πολιτικούς εσύ τι μου είπες? τώρα μόνος σου λες ότι βάζουν τον κομματικό τους φορέα πιο πάνω κ από τον φοιτητή....δλδ ακόμα χειρότερα από ότι φανταζόμουν....TiGinetai wrote: α) Αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αλλά λίγο το μπούρου μπούρου, λίγο κάτι από τα υπόλοιπα..Εξάλλου μιλάμε για παρατάξεις που εκπροσωπούν(είτε το θέλουν είτε όχι) κόμματα. Είναι προφανές ότι θα υπερασπιστούν τον κομματικό τους φορέα ακόμα και αν είναι ενάντια στο συμφέρον του φοιτητή.
Οπότε συζήτηση που να είναι πάντα σε ήπιους τόνους, που να καταλήγει σε ομόφωνα αποδεκτό συμπέρασμα στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται να υπάρχει.
TiGinetai wrote: β) Για τους ανεξάρτητους έχω τις ενστάσεις μου. Για να μην παρεξηγηθώ εννοώ ότι όσες φορές έχει πάρει το λόγο ανεξάρτητος ή έχει κατεβεί ανεξάρτητο πλαίσιο το μόνο που έκανε είναι να πει είτε για ένα πλαίσιο "ανοιχτή σχολή" είτε για αφίσες. Πιστεύω ότι άμα πραγματικά ήθελε κάποιος να πει την δική του γνώμη κτλ και να βάλει τη δική διάσταση/άποψη στο θέμα δεν θα του έλεγε κανείς όχι. Οπότε εγώ θεωρώ όλους ευπρόσδεκτους αρκεί να προσθέτουν κάτι...
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο. Ο τρόπος που γίνεται η συνέλευση είναι "ότι πρέπει" για τις παρατάξεις. Αλλά πιστεύω ατράνταχτα ότι γίνεται να αλλάξει ώστε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση χωρίς να "καταργήσει" κανείς τις παρατάξεις.
γτ δλδ οι αφίσες είναι μικρό θέμα?? εδώ δω δεις την πόρτα του εστιατορίου από τις αφίσες? ένας 3 έτος μου κάνει φέτος είδα ότι λέει εστιατόριο κάτω από τις αφίσες. ακόμα κ όταν μπαίνεις μέσα στην σχολή από το κτήριο ζ δν είναι καθόλου ωραίο να βλέπεις με γκραφίτι να λέει το οτιδήποτε. πόσο μάλλον πολιτικές ιδέες. κ σε όλη τη διαδρομή που οι πόρτες είναι γεμάτες με αφίσες όλον τον πολιτικών παρατάξεων ούτε αυτό είναι ωραίο. αυτό που είναι πράγματι ωραίο είναι αυτοί οι "πίνακες" που βάλανε με τις μηχανές στον 1όροφο λίγο μετά την γραμματεία.TiGinetai wrote: β) Όπως είπα και παραπάνω προβληματίζομαι στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαι μαζί σου αλλά άμα μιλάμε για ανεξάρτητους που απλά κατεβάζουν ένα πλαίσιο "ανοιχτή σχολή" κτλ είναι ακόμα χειρότερο!
το να κοντράρονται γκαρίζοντας κ να μην καταλαβαίνει κανείς εκτός από αυτούς- δν νομίζω ότι καταφέρνουν κ τπτTiGinetai wrote: α) Το να κοντράρει κάποιος την άποψη του άλλου δείχνοντας τελικά ότι είναι για τον λούτσο δεν συνεπάγεται μόνο αυτοπροβολή αλλά και ότι τα "επιχειρήματα" του άλλου απλά δεν υπάρχουν.
Αναφέρθηκες και σε εμένα. Παρόλαυτα και αυτοί είναι φοιτητές. Έχουν φοιτητική ιδιότητα.giotis wrote:όταν εγώ τους αποκάλεσα πολιτικούς εσύ τι μου είπες? τώρα μόνος σου λες ότι βάζουν τον κομματικό τους φορέα πιο πάνω κ από τον φοιτητή....δλδ ακόμα χειρότερα από ότι φανταζόμουν....TiGinetai wrote: α) Αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αλλά λίγο το μπούρου μπούρου, λίγο κάτι από τα υπόλοιπα..Εξάλλου μιλάμε για παρατάξεις που εκπροσωπούν(είτε το θέλουν είτε όχι) κόμματα. Είναι προφανές ότι θα υπερασπιστούν τον κομματικό τους φορέα ακόμα και αν είναι ενάντια στο συμφέρον του φοιτητή.
Οπότε συζήτηση που να είναι πάντα σε ήπιους τόνους, που να καταλήγει σε ομόφωνα αποδεκτό συμπέρασμα στην προκειμένη περίπτωση δεν γίνεται να υπάρχει.
(Προσωπική άποψη)giotis wrote:TiGinetai wrote: β) Για τους ανεξάρτητους έχω τις ενστάσεις μου. Για να μην παρεξηγηθώ εννοώ ότι όσες φορές έχει πάρει το λόγο ανεξάρτητος ή έχει κατεβεί ανεξάρτητο πλαίσιο το μόνο που έκανε είναι να πει είτε για ένα πλαίσιο "ανοιχτή σχολή" είτε για αφίσες. Πιστεύω ότι άμα πραγματικά ήθελε κάποιος να πει την δική του γνώμη κτλ και να βάλει τη δική διάσταση/άποψη στο θέμα δεν θα του έλεγε κανείς όχι. Οπότε εγώ θεωρώ όλους ευπρόσδεκτους αρκεί να προσθέτουν κάτι...
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο. Ο τρόπος που γίνεται η συνέλευση είναι "ότι πρέπει" για τις παρατάξεις. Αλλά πιστεύω ατράνταχτα ότι γίνεται να αλλάξει ώστε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση χωρίς να "καταργήσει" κανείς τις παρατάξεις.γτ δλδ οι αφίσες είναι μικρό θέμα?? εδώ δω δεις την πόρτα του εστιατορίου από τις αφίσες? ένας 3 έτος μου κάνει φέτος είδα ότι λέει εστιατόριο κάτω από τις αφίσες. ακόμα κ όταν μπαίνεις μέσα στην σχολή από το κτήριο ζ δν είναι καθόλου ωραίο να βλέπεις με γκραφίτι να λέει το οτιδήποτε. πόσο μάλλον πολιτικές ιδέες. κ σε όλη τη διαδρομή που οι πόρτες είναι γεμάτες με αφίσες όλον τον πολιτικών παρατάξεων ούτε αυτό είναι ωραίο. αυτό που είναι πράγματι ωραίο είναι αυτοί οι "πίνακες" που βάλανε με τις μηχανές στον 1όροφο λίγο μετά την γραμματεία.TiGinetai wrote: β) Όπως είπα και παραπάνω προβληματίζομαι στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαι μαζί σου αλλά άμα μιλάμε για ανεξάρτητους που απλά κατεβάζουν ένα πλαίσιο "ανοιχτή σχολή" κτλ είναι ακόμα χειρότερο!
Ακόμα ότι ο άλλος θέλει ανοικτή σχολή να κάνει μάθημα δν έχει το δικαίωμα να κατεβάσει πλαίσιο? εμένα δν με νοιάζει τπτ (για τον α -β λόγο δν αυτό δν έχει σημασία) κ θέλω ανοικτή σχολή. δημοκρατικό δικαίωμά μου δν είναι να κατεβάσω τέτοιο πλαίσιο? ή μήπως είναι ενάντια στην δημοκρατία? ή μήπως δν υπάρχει δημοκρατία?
χίλια συγνώμη πραγματικά. νόμισα ότι ήσουν κ εσύ μέσα σε αυτούς. δν καταλαβαίνω αν είσαι ένας απλός φοιτητής μέσα στην συνέλευση γτ να μην θες κάμερες. στην συνέλευση η μόνη στιγμή που ασχολούνται μαζί σου είναι όταν ψηφίζεις. κ όταν ψηφίζεις την α παράταξη μπορείς να το κάνεις για χίλιους λόγους. πχ ψηφίζεις εαακ επειδή θες να πας κάποιο ταξιδάκι εκτός Αθήνας χωρίς να χάσεις ώρες παράδοσης ή δαπ επειδή δν θες να χάνεις μάθημα ή την τάδε παράταξη γιατί θες να εντυπωσιάσεις την τάδε.TiGinetai wrote:Αναφέρθηκες και σε εμένα. Παρόλαυτα και αυτοί είναι φοιτητές. Έχουν φοιτητική ιδιότητα.
Πες μου κιόλας ότι έπεσες από τα σύννεφα..Φυσικά και βάζουν πιο πάνω τον κομματικό τους φορέα με αντάλλαγμα να τους βολέψουν. Τακτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 30 χρόνια τώρα...
1. εννοείτε κ εγώ την δικιά μου άποψη λέω.TiGinetai wrote: 1.(Προσωπική άποψη)
2.ΝΑΙ είναι. Πραγματικά ούτε που με ενδιαφέρουν οι αφίσες. Ούτε που με ενδιαφέρουν τα συνθήματα.
3.Ιεραρχικά αν μου έλεγες σε τι θέση κατατάσσω αυτό το "πρόβλημα" θα σου έλεγα πως δεν το έχω καν στη λίστα..
4.Ναι είναι δημοκρατικό σου δικαίωμα. Δεν είπα κάτι σε αυτό. Διάβασε πάλι τι έγραψα και ποια είναι η συζήτηση. Μιλάμε για την ποιοτική αναβάθμιση της συνέλευσης και το γυρνάς πάλι στο κατάληψη-αντικατάληψη. 5.Οπότε κάτι τέτοιο(δηλαδή ένα σκέτο ανοιχτή σχολή) όχι μόνο δεν θα το στήριζα αλλά θα μαχόμουν εναντίον του. 6.Στην τελική αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει τίποτα απ' ότι γίνεται γύρω του τότε έχει αποτύχει και ως άνθρωπος.
όταν ο ομιλητής λέει κάτι τέτοιο ακόμα κ έτσι είναι , αποκαλεί δολοφόνους τους "πολιτικούς" του αντιπάλους κ λέει ότι στηρίζουν το ανεξάρτητο πλαίσιο. δλδ σου λέει ξεκάθαρα στήριξε το κ εσύ κ είσαι κ εσύ δολοφόνος. αυτή είναι σωστή αντιμετώπιση?Spyros wrote:Έγινε το εξής:
Είμασταν στη φάση της ψηφορορίας και συγκεκριμένα το Δίκτυο θα στήριζε τα ΕΑΑΚ και η ΔΑΠ το Ανεξάρτητο Πλαίσιο. Οπότε λέει ο καταμετρητής:
"ΕΑΑΚ, στηρίζει Δίκτυο" = ψηφίστε για το πλαίσιο των ΕΑΑΚ που το στηρίζει το Δίκτυο.
Και μετά λέει:
"Ανεξάρτητο, στηρίζει δολοφόνοι" = ψηφίστε για το ανεξάρτητο πλαίσιο που το στηρίζουν οι δολοφόνοι, εννοώντας τους ΔΑΠίτεςΉταν λίγο άκυρο λογοπαίγνιο και γι' αυτό μες το χαμό της ΓΣ παρεξηγήθηκε από όσους δεν άκουσαν καθαρά όλη τη φάση.