μην αποκαλύπτεις την ταυτότητα σου , την (α)πολιτική εννοώ , την βορειοελλαδίτικη την προδίδεις κάθε φορά που παραγγέλνεις τυρίΓαμημένε Σκάϊ με έκανες ανεξάρτητο του Facebook και αυτοί που με βλέπουν αντίπαλο μου λένε ''Βάρκιζα Τέλος!'', κι ας είμαι βορειολλαδίτης
ήμουν σαλονίκη νηστικός 20ώρες και κάθισα να ξαποστάσω σε ένα μαγαζί τύπου έβερεστ (χωρίς το θέλετε-πατάτες-όχι-θέλετε-διπλό-τυρί-όχι-θέλετε-αναψυκτικό-όχι-μα-είναι-δωρεάν-με-κάθε-σάντουιτς-τότε-θέλω-και-το-διπλό-τυρί-είναι-προσφορά-όχι-τότε-με-μονό-ευχαριστώ-πατάτες-θέλετε-τελικά)
και ζητάω αποκαμωμένος ένα σάντουιτς
-τοστ ;
-όχι σάντουιτς
-όχι , τοστ
ήμουν ενήμερος για το θέμα των καλαμακίων , των τυριών και του σκετς των αμάν για τις αθηναΐκές πινακίδες , αλλά δεν είχα καμία σχετική ενημέρωση για το εν λόγω θέμα , οπότε τρομοκρατημένος που θα πεθάνω από ασιτία κοντά στα λαδάδικα χωρίς να προλάβει η πόλη να λάμψει στα κόκκινα σατέν που την τυλίγουνε και να ξενυχτήσω σε υγρά λιθόστρωτα , έγνεψα καταφατικά περιμένοντας το μικροσκοπικό τοστ μου
τελικά ήρθε σάντουιτς
HarisSukhoi wrote:Αλλά θέτω το ερώτημα: πώς είναι καλύτερα να σε προσφωνεί ο Αθηναίος υποτιμητικά;
ποτέ δεν κατάλαβα τις δηλώσεις των γυμνών διασήμων στην τελευταία σελίδα της Lifo - όλα αυτά που σε 30 σελίδες όλοι δηλώνουν πόσο τα μισούνε , οι τσίτσιδοι παρουσιαστές οικολογικών εκπομπών και πλανόδιοι μιμητές ονείρων και ό,τι άλλο δηλώσουν ό,τι επαγγέλονται
ξαφνικά τα αγαπάνε
ο Αθηναίος είναι υποτιμητικό να σε πει Αθηναίο , άμα είσαι τουρίστας , όλα καλά , ένας οδηγός της Lifo στο χέρι με τα 100 μέρη που πρέπει να πας οπωσδήποτε υπό τις ευλογίες των 100 συντακτών της που δηλώνουν ο καθένας πίσω από τα κάγκελα της στήλης του , ότι δεν έχει πια την οικονομική δυνατότητα και το κουράγιο να επισκεφτεί και είσαι στον παράδεισο
αν είσαι τουρίστας όμως , ποτέ δεν θα φωτογραφηθείς τσίτσιδος σε κάποιο πρώην βιομηχανικό τοπίο ή σε μια ταράτσα στην Κυψέλη για να δηλώσεις ότι αυτό που μισούσες τώρα το αγαπάς
η αντίφαση θέλει χρόνο , ο τουρίστας συνεχώς βιάζεται
και εγώ βιαζόμουν να τελειώσω το σάντουιτς μου και να κατηφορίσω πάλι στην παραλία , αποφεύγοντας από τύχη τους ποδηλάτες και τα παιδικά ποδηλατάκια με την ψύχρα να σε σκοτώνει και την ανταπόκριση από αθήνα να λέει ότι εδώ ψηνόμαστε
όμως ποτέ δεν κρυώνεις ή ζεσταίνεσαι όταν φωτογραφίζεσαι γυμνός
και όταν έρχεται ξανά ο χειμώνας , σε ζεσταίνει ένα φιλμ φωτογραφιών και μια λάθος παραγγελία