πολύ ωραία φαίνονται και τα δυο!!!Spyrοs wrote:Επειδή βλέπω ότι περισσότερο θέλεις να κάνεις κάτι ενδιαφέρον προγραμματιστικά και όχι να μάθεις 100 ακόμα εντολές σε μια άλλη γλώσσα έχω 2 προτάσεις.castiel wrote:Μετά την εξεταστική λέω να κάτσω να ασχοληθώ λίγο σοβαρά μόνος μου με προγραμματισμό.
1) Αυτο το course: http://www.udacity.com/cs#101
Ξεκινάει σε 2-3 βδομάδες και θα κρατήσει 7 βδομάδες. Θα διδάξει αρχές προγραμματισμού και διάφορα τρικς, στα πλαίσια "Programming a Search Engine". Τα παραδείγματα/homeworks θα γίνονται σε Python που γενικά χρησιμοποιείται ΠΟΛΥ έξω. (Δεν είναι υποχρεωτικό να παραδίδεις τα homeworks, μπορείς απλά να παρακολουθείς!)
2) Σκέψου αν θα σε ενδιέφερε κάτι σε "hardware programming". Δηλαδή να μάθεις να προγραμματίζεις ένα μικροΕλεγκτή να κάνει διάφορα tasks. Μια τέτοια χομπιστική (και αρκετά φτηνή) πλατφόρμα είναι το Arduino (see image). Νομίζω έχει μια δική του γλώσσα που μοιάζει με C (+δικές του συνατήσεις) αλλά δε ξέρω περισσότερα. Προσωπικά θα αγοράσω ένα τον Απρίλιο για να μάθω; αν δεν είσαι σίγουρος ξαναμιλάμε τότε.
στο udacity γραφτηκα απο χθες, που το ειχες ποσταρει αλλου
(δεν εχω ιδεα απο python, φανταζομαι θα πρεπει να κατσω να διαβασω λιγο, ε?)
το Arduino φαίνεται να έχει 'πλάκα", και είδα το πουλάνε και στην ελλάδα(δεν το περίμενα), γυρω στα 20-30€
σίγουρα μετά την εξεταστική θα το σκεφτώ σοβαρά να ασχοληθώ!
(αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα μπορούσα να το βάλω να κάνει, φαντάζομαι στο youtube θα υπάρχουν πολλές ιδέες! )