Κάνεις λάθος. Είναι πολύ συμβολικό και ενδεικτικό των μέσων αγώνα και των ανθρώπων που τον διάγουν και αν θες για την κατάληξή του. Είναι και ουσιαστικό γιατί δεν σέβεται το υπόλοιπο fucking σύνολο. Και εκεί είναι όλη η ουσία, αν δεν σέβεσαι τα δικαιώματα των υπόλοιπων γιατί να σου δώσουν τη στήριξή τους; Και μην κάνεις το λογικό άλμα να μεταφράσεις τώρα ότι δεν αξίζουν τη στήριξή μας γενικά κ αόριστα. Και βέβαια ντρέπομαι να πάω σε αυτή τη συνέλευση για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω όπως θα έπρεπε να ντρέπονται να τη συγκαλέσουν αυτοί που το έκαναν με αυτές τις συνθήκες όπως θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που κλείνουν τις πύλες και δεν αφήνουν τον οποιοδήποτε θέλει να μπει μέσα που δεν θα τους δώσει λογαριασμό στο κάτω κάτω.
g.kontoudis wrote:Αυτή είναι η σίγουρη απάντηση των ανθρώπων που δεν αντιδρούν και κάθονται στον καναπέ τους ή τουλάχιστον μια από αυτές. Συνήθως ψάχνουν μια αφορμή για να απέχουν...
Συγχαρητήρια που ονομάζεις σίγουρη απάντηση το ότι ζητώ κοινωνική ευθύνη πρώτα για να κάνω έναν αγώνα ώστε μετά να ζητήσω τη στήριξη των άλλων.
Δηλαδή τώρα πιστεύεις ότι μπορούμε να βγάλουμε άκρη από αυτό; Ξέρεις πόσες ιστορίες μπορώ να σου αναφέρω από απόψεις καθηγητών, πολιτικών, τεχνοκρατών που εμφανίζονταν μια χαρά στηριγμένες σε έρευνες και τελικά ήταν μούφα; ή καλύτερα προκατ; Ότι δηλαδή ισχύουν μεν, αλλά έχουν ξεδιαλεχτεί με κάποιο σκοπό. Ξέρεις τι δεν είναι μούφα; Οι καθημερινές ανάγκες και η πραγματικότητα.
Κοίτα, για να μην τα πολυλογούμε, αν δεν έρθει κάποιος έγκυρα να μου πει:
-ξέρεις, είχαμε καθηγητή για τα σαε αλλά τον έβαλαν σε διαθεσιμότητα και πάπαλα τα σαε ή θα τα κάνει κάποιος λιγότερο καταρτισμένος πχ
-ξέρεις μέχρι τώρα κάναμε εργαστήριο αλλά μπήκε σε διαθεσιμότητα ο τεχνικός και πάπαλα
-ξέρεις μέχρι χθες είχαμε καθαρίστριες αλλά τώρα θα καθαρίζεται μία το μήνα το εμπ γιατί διαθεσιμότητα και οι καθαρίστριες κλπ κλπ
μέχρι τότε λοιπόν, δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν, ούτε το υπουργείο ούτε τις δακρύβρεχτες και ανυπόγραφες επιστολές διαμαρτυρίας στους γονείς ούτε τα site όπως αυτό που μου ανέβασες που είναι εμφανώς προερχόμενα από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, γιατί πολύ απλά
(α) δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά και
(β) οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες - κ το υπουργείο βέβαια - έχουν κακό ιστορικό προχειρότητας, κινδυνολογίας και αναποτελεσματικότητας.
Να μου πεις, μπορεί να είναι αργά τότε. Και ναι, υπάρχουν τα σημάδια για το κατά πού πάμε. Αλλά είπαμε ότι η κακή εκπροσώπηση των πάσης φύσεως συνδικαλιστών μας τράβηξε όλους στο λάκκο του "ψεύτη βοσκού".
Και δεν έχω ακούσει μέχρι στιγμής κάποιον πιο αξιόπιστο. Ίσως στις 16, βλέπουμε.
Λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις τη διαφορά της ενημέρωσης από την άποψη. Και να μου δώσεις και την ελευθερία σε παρακαλώ να διαμορφώσω και εγώ τη δική μου