Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο ΓAΠ

Συζητήσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
who
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 1369
Joined: Thu Jul 01, 2010 6:48 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by who »

Το μάμα Μάργκαρετ μάλλον είπε στο παιδί τον Γιωργάκη να μην αφήσει την θεσούλα του. Κι ας τον κόσμο να γαμιέται. Έχει καταντήσει επικίνδυνος και χειρότερα μάλλον δεν πάει (επιφυλάσσομαι βέβαια).

Το ότι Ν.Δ. και ΜΠΑΤΣΟΚ είναι το ίδιο και τ' αυτό, δεν περιμέναμε τώρα να το μάθουμε. Κοροϊδεύουν και οι δύο τον κοσμάκι.
"First comes smiles, then lies. Last is gunfire."

Roland Deschain of Gilead
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by soti »

Το ότι είναι το ίδιο, δεν θέλει και πολύ σκέψη όταν ψήφησαν και οι δύο το ρυθμιστικό (και για τις τράπεζες) το καλοκαίρι εκτός των Κουρουμπλή και Καμμένου. Στο κάτω κάτω τις ίδιες ποδιές φοράνε και τις ίδιες κατουρημένες φιλάνε. Έχουν προεισπράξει τις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων τους μέχρι το 2017, τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν θα υφίστανται ως σχήματα και του χρόνου. Και είναι και χρεωμένα (πασοκ+νδ) με 120-30 εκατ. το καθένα στις τράπεζες. Πως να κοιτάξουν το συμφέρον του λαού και της κοινωνίας όταν οι τραπεζίτες τους κρατάνε από τα αρχίδια; Και πως να γίνει λογιστικός έλεγχος στο χρέος και στα πάντα του Δημοσίου όταν θα αποκαλυθφούν τα παραπάνω; Χαίρετε.
User avatar
who
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 1369
Joined: Thu Jul 01, 2010 6:48 am
Σχολή: Μηχανολόγος
Gender: Male

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by who »

Εγώ περιμένω ακόμα τον Καρατζαφύρερ να βγει και να προτείνει για πρωθυπουργό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ή τον εαυτό του. :P Προσωπικά αν ακούσω κι αυτό πάω για φούντο. :P
"First comes smiles, then lies. Last is gunfire."

Roland Deschain of Gilead
Nameless
Second Lieutenant
Second Lieutenant
Posts: 64
Joined: Sun Aug 28, 2011 6:08 pm
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by Nameless »

soti wrote:@nameless
Ορισμένες φορές νομίζω ότι από το πολύ φροντιστήριο, εσείς της επόμενης γενιάς, έχετε αποκτήσει πλέον μυαλό κουρκούτι που δύναται να δέχεται μόνο fast food-junk πνευματική τροφή. Από το ποστ μου στις 01:23 και με το συμπάθειο, να με συγχωρείς.
Εχεις δικιο. Δεν εχω στα bookmarks μου το blog του Καμμενου, τον economist και ολα τα κιτρινιαρικα sites που διαβαζεις.
Πραγματικα οσα γραφεις τα εχω βρει ΜΟΝΟ σε κατι sites οπως : olympia, piperies και κατι αλλα. Πραγματικα πολυ γελιο. Ευχαριστω πολυ. ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ ΠΑΝΤΑ.
Ας δουμε λοιπον την εκταση της εξυπναδας σου εσυ που ταιζεις το μυαλο σου μονο με gourmet.

soti wrote:Σχετικά με το δημοψήφισμα, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ!!! Δεν είναι σε θέση η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να αποκτήσει τις ειδικές γνώσεις για να αποφασίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για ένα θέμα του οποίου η έκβαση θα έχει τεράστιας έκτασης σημασία και συνέπειες για όλους.............Προσωπικά, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι για να την κάνουμε από το Ευρώ, όχι από την ΕΕ, αλλά θέλει πολλή συζήτηση γιατί πρέπει να συνδυαστεί με πολλά άλλα.

Επαναλαμβάνω. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ & ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!
Μαλλον δε διαβαζεις τι λες.
Φοβασαι το δημοηφισμα επειδη οι Ελληνες δεν ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ!!!
Εγω τουλαχιστον ειπα οτι το φοβαμαι επειδη οι Ελληνες ειναι ηλιθιοι. Απλα πραγματα.

Επισης λες οτι δεν εχουν γνωση επειδη δε γνωριζουμε ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ οπως αναφερει και ενα site σαν αυτα που μπαινεις!!!
Καμαρι μου το ΜΝΗΜΟΝΙΟ το εχουμε ΟΛΟΙ στα σπιτια μας!!! Εχει κυκλοφορησει ηλεκτρονικα.
Περιμενεις δηλαδη να βγαλουν ΚΡΥΦΟΥΣ ΟΡΟΥΣ με τους οποιους θα πουλαμε την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (ΠΟΙΑ??? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) οπως το Αιγαιο, τα νησια μας. Το βρακι της μανας μου και αλλα τετοια. Και νομιζεις οτι αυτο δε θα κυκλοφορησει. Απλως θα βρισκεται στα συρταρια των ΚΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ της κυβερνησης που εχουν ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Επισης λες οτι πρεπει να γινει λογιστικος ελεγχος. ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ!!! Δε μαθαινεις ποτε ε???
Και σου ξαναπαντω. Οχι γουσταρει η Ευρωπη να περναει απο τα κοινοβουλεια της ΕΝΑ ΕΝΑ τα δανεια και να μη ξερουμε ποσο ειναι το χρεος. Ξερεις τι εγινε με την Ισλανδια ή επειδη εγινε κατι, αυτο μπορει να γινει και σε ολες τις αλλες περιπτωσεις???
Λόγω εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας που έγινε de facto απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 ήτο 180 ψήφοι, συνεπώς μνημόνιο και μεσοπρ. είναι χωρίς ισχύ, παράνομα. Η επικύρωση τώρα της δανειακής με κυβέρνηση συνεργασίας (που τελικά αυτός ήταν ο στόχος και όχι το δημοψήφισμα) με 180 θα νομιμοποιήσει ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και τα υπόλοιπα. Διακυβεύονται πάρα πολλά αυτή την στιγμή και το θέμα δεν είναι με τι θα πληρώνουμε, αλλά αν στο μέλλον θα είμαστε εδώ για να πληρώνουμε.
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!! ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Η ΨΗΦΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
Που τα διαβαζεις αυτα???
υ.γ.2 Είδατε ποια θα είναι η συμπεριφορά και αντιμετώπιση από τους εταίρους μας (FRA & GER) στο μέλλον. Το μνημόνιο επιπλέον μας απαγορεύει ρητά να αναζητήσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης για την εξυπηρέτηση του χρέους μας. Αυτά περί κατοχής.
Επειδη δε γνωριζεις γρι απο διεθνη πολιτικη. Οταν ανηκεις και θες να ανηκεις στην Ε.Ε. (εσυ δε θες αλλα πραγματικα εισαι η μειοψηφια επομενως κανεις δε νοιαζεται για την αποψη σου) δεν μπορεις να ακολουθεις πολιτικη η οποια να πηγαινει κοντρα και να ειναι απο εξω απο το οργανο στο οποιο συμμετεχεις και σε ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Μεχρι τωρα σου εχω απαντησει σε Ο,ΤΙ και αν μου εχεις πει. ΣΕ ΟΛΑ.
Σε παρακαλω. Αν ειναι ΞΑΝΑ να αρχισεις να μου αραδιαζεις πραγματα τα οποια βγαινουν απο τα υπογεια του ΚΚΕ, του Λιακοπουλου και του Εθνικου μας Σταρ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΟΓΟ. Δεν προκειται να απαντησω.
ΣΕ ΙΚΕΤΕΥΩ!!!
who wrote:Το μάμα Μάργκαρετ μάλλον είπε στο παιδί τον Γιωργάκη να μην αφήσει την θεσούλα του. Κι ας τον κόσμο να γαμιέται. Έχει καταντήσει επικίνδυνος και χειρότερα μάλλον δεν πάει (επιφυλάσσομαι βέβαια).

Το ότι Ν.Δ. και ΜΠΑΤΣΟΚ είναι το ίδιο και τ' αυτό, δεν περιμέναμε τώρα να το μάθουμε. Κοροϊδεύουν και οι δύο τον κοσμάκι.
+1
Πρεπει να φυγει και να παμε σε κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας.
Απο ολο το σουσουρο που προκαλεσε, ενω πηγαινε εστω κατι θετικο να βγει (μεσα σε ολο το χαος), μετα δεν αναφερθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ στο θεμα σχηματισμου κυβερνησης Εθνικης Ενοτητας.
Εξαπατησε το Σαμαρα, πολυ που με κοφτει για τον Ιζνογκουντ. Εξαπατησε το υπουργικο συμβουλιο. Εξαπατησε και την πλειοψηφια των Ελληνων οι οποιοι ζητανε κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας.
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by soti »

@nameless

Οχι, πρέπει να σε απογοητεύσω, δεν είμαι gourmet αλλά λαϊκός & παραδοσιακός: φασολάδα και τσιπουράκι.

Προφανώς έχεις θέμα, πως να το πω αλλιώς... Λοιπόν, αρχικά απευθύνεσαι σε μένα λέγοντας ότι δεν έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου, ενώ δύο ποστ πριν το έχω κάνει. Προσπαθείς να κερδίσεις εντυπώσεις υπονοώντας ότι το να θεωρείς την πλειοψηφία ηλίθια είναι πιο δόκιμο από το να αρνείσαι το δημοψήφισμα για λόγους ανεπάρκειας του πλήθους, όχι αναγκαστικά πνευματικής ανεπάρκειας. Στην συνέχεια επικαλείσαι την πλειοψηφία για να με βγάλεις ντε και καλά off, όπου θεωρείς δεδομένο ότι ο κόσμος είναι με το ευρώ. Εφ'όσον είναι ηλίθιοι γιατί να μην είναι λάθος και σε αυτή κατ'εσέ τοποθέτηση τους; Δηλαδή όποτε είναι μαζί σου είναι οκ, όταν είναι απέναντι σου είναι ηλίθιοι; Και στο κάτω κάτω δεν υποστήριξα το δημοψήφισμα, δηλ. όποιος δεν συμφωνεί με την δανειακή ή την επικρατούσα πολιτική πρέπει ντε και καλά να είναι με το δημοψήφισμα;

Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις. Θέλω έξοδο από την ΟΝΕ και το Ευρώ και παραμονή στην ΕΕ. Σαν να λέμε δηλ. Σουηδία, Δανία, Αγγλία, Τσεχία, κ.α. Δεν μίλησα ποτέ για έξοδο από την ΕΕ έως τώρα. Αυτά είναι λεγόμενα δικά σου. Η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο και μοιάζει φύση αδύνατον πλέον να παρουσιάσουμε ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με το στενό κοστούμι που μας φόρεσαν. Αν συνυπολογίσουμε και ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν σύντομα και ότι προβλέπεται να απολυθούν σύντομα περί των 300.000 δημόσιων υπαλλήλων, μπορείς να φανταστείς τι βουτιά θα κάνει η οικονομία προς τα κάτω; Συνέπειες: μειωμένα έσοδα του κράτους και εκτός στόχων του προϋπολογισμού => ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Μεχρι πότε θα αντιμετωπιστεί αυτό με αύξηση φόρων ή με τσοντάρισμα των ξένων (ΔΕΝ προβλέπεται - τα νέα 130 δις δάνειο είναι αποκλειστικά για εξυπηρέτηση χρέων); Λογική συνέπεια θα είναι η χρεοκοπία μας. Γιατί να γίνει σε λίγα χρόνια και όχι τώρα; Θα είμαστε καλύτερα ή χειρότερα μετά; Η μεταρρύθμιση και αλλαγή της οικονομίας δεν πρόκειται να γίνει μέσα σε ένα δύο χρονάκια όπως λένε και μετά θα έχουμε πάλι θετικούς δείκτες. Αυτά είναι ουτοπία. Όλοι σχεδόν οι οικονομολόγοι ομολογούν ότι το μνημόνιο απέτυχε, θα πετύχουν τα επόμενα; Και μην μου πει κανείς για φοροδιαφυγή, είναι αστείο πλέον.
Παρεμπιπτόντως, μίλησα για τις ξένες δυνάμεις ότι προσπαθούν να επιβάλλουν δύο ακραία σενάρια, ανάλογα για ποιούς μιλάμε: είτε εντός ΟΝΕ και ΕΕ, είτε εκτός όλων. Δεν τα υιοθέτησα ποτέ. Αυτό που λέω εγώ είναι να γυρίσουμε στην Δραχμή και να μείνουμε μέλος στην ΕΕ. Δεν αποτελεί αυτό οξύμωρο, προς το παρόν τουλάχιστον.

Σε ότι αφορά το ομολογιακό χρέος δεν έχεις σχολιάσει τίποτα ακόμη και εκεί είναι η ουσία όσων έχω γράψει μέχρι τώρα. Αναφέραμε ότι τα 110 δις του μνημονίου είναι διακρατικά χρέη και εγγυημένα/υποθηκευμένα. Μάλιστα ορίζεται το αγγλικό δίκαιο ως κυρίαρχο για αυτά και όχι το ελληνικό. Συνέπεια, όποιαδηποτε διαφορά προκύψει στην πορεία το Λονδίνο θα κάνει καλά. Τα ομόλογα των 300 δις έχουν εκδοθεί από την Ελλάδα και είναι ελληνικού δικαίου. Μάλιστα, έχουμε το δικαίωμα με απόφαση βουλής να ορίσουμε ότι θα είναι πληρωτέα σε δραχμή εφ'όσον γυρίσουμε πρώτα στη δραχμή. Φαντάζεσαι τώρα ένα ωραίο κούρεμα που θα ξηγιόνταν οι ξένοι, έτσι και το αποφασίζαμε; Και κάπου διάβασα, επειδή το Ευρώ είναι νομισματική ένωση και ΟΧΙ νόμισμα, αν ένα κράτος αποφασίσει να φύγει από αυτή την ένωση ότι δεν μπορεί νομικά κάποιος να εμποδίσει τα ομόλογα του να μετατραπούν σε δραχμή. Άλλο κούρεμα εδώ για τους ξένους. Μήπως θα έπρεπε να εξετάσουμε την επιστροφή στην δραχμή πιο ζεστά; Με τη νέα δανειακή ουσιαστικά απεμπολούμε τα παραπάνω διαπραγματευτικά όπλα που έχουμε σε περίπτωση χρεοκοπίας. Το χρεός θα είναι διακρατικό και σε ευρώ. Δεν θα μπορούμε να το μετατρέψουμε σε δραχμή και θα είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε τις απαιτούμενες εγγυήσεις, οι οποίες δεν θα είναι φασόλια και λάδι. Οι σκοτεινοί όροι της δανειακής θα είναι αυτές οι εγγυήσεις, να είσαι σίγουρος. Και θα κυκλοφορήσουν, το μόνο σίγουρο, για να μάθουμε την λυπητερή. Αφού υπερψηφιστεί πρώτα.

Όσο για την Ιρλανδία και όχι Ισλανδία όπως λες, τα 55 δις εμφανίστηκαν και καλά ως λογιστικό λάθος σε μία σχεδόν φαλιρισμένη γερμανική τράπεζα, την Hypo Vereinsbank. Φυσικά δεν υπάρχουν τέτοια λογιστικά λάθη και μου μυρίζει περισσότερο για μια "κομψή" διαγραφή-κούρεμα χρέους εκ μέρους των Γερμανών. Για να σώσουν την τράπεζα τους και όχι τους Ιρλανδούς. Συνεπώς πολλά γίνονται αλλά δεν λέγονται και πολλά λέγονται αλλά δεν γίνονται. Σου θυμίζω ότι η Ιρλανδία είναι παρόμοια περίπτωση με μας και ένα από τα PIIGS. Συνοψίζοντας, φαντάζεσαι αν ο Geoffrey είχε βγάλει όντως το 45άρι το 2009 στο τραπέζι και το είχε χρησιμοποιήσει για πάρτυ μας και όχι εναντίον μας τι θα ήταν διατιθεμένοι οι "εταίροι" μας να κάνουν;

Και μια που ανέφερα τους εταίρους μας, δεν γνωρίζω τι γνώσεις έχεις από εξωτερική πολιτική και γεωπολιτική, όμως γνωρίζω πολλά περισσότερα απ'όσα νομίζεις. Καμία Γερμανία και καμία Γαλλία δεν στηρίζει εμάς παρά ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. Είσαι το λιγότερο αφελείς, αν έχεις αυτή την ιδέα για αυτούς. Πρόσφατο παράδειγμα η ακύρωση της παραγγελίας των γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM από τους Γερμανούς και της παραχώρησης των τανκς Μ1Α1 από της ΗΠΑ. Όπου υπάρχουν φράγκα στη μέση, είτε είναι ομόλογα, δάνεια, φρεγάτες, είτε σκατά, δεν υπάρχει φιλία και στήριξη παρά μόνο συμφέρον και κονόμα. Είναι άτιμος ο κόσμος εκεί έξω και να θυμόμαστε πάντα αυτό που λένε και τα πρώτα πιστόλια στην μπήζνα, οι γιάνκηδες: BUSINESS IS NEVER PERSONAL. Και η ΟΝΕ και ΕΕ είναι Strictly Business όπως είπαν κάποτε οι EPMD. Θα είσαι μικρός για να ξέρεις ότι η ΕΕ κάποτε ονομαζόταν ΕΟΚ - Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. "Οικονομική" => ΚΟΝΟΜΑ. Τώρα τελευταία άρχισαν το μπαλαμούτι με τα υπόλοιπα δακρύβρεχτα, αλλά και εγώ όταν θέλω να γαμήσω την άλλη, δεν της λέω ότι είναι πατσαβούρα αλλά μουνάρα. Πώληση ονομάζεται αυτό. Και αν ρωτήσει κανείς ποια συμφέροντα ή κονόμα υπάρχουν, ας ξαναδιαβάσει τις δύο προηγούμενες παραγράφους.

Όσο για το Σύνταγμα. Όταν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, όπως στα οικονομικά και στον προϋπολογισμό που πρέπει να επικυρωθεί από την τρόικα (ΞΕΝΟΙ) σύμφωνα με την τρόικα και το μνημόνιο, τότε απαιτείται με βάση το Σύνταγμα απόφαση της βουλής με 3/5 πλειοψηφία. Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας δεν σημαίνει απαραίτητα εκχώρηση εδαφικής κυριαρχίας. Και ο προϋπολογισμός του κάθε κράτος είναι ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Όταν σου στερούν την δυνατότητα της ελεύθερης διαχείρησης των πόρων σου (βλ. FREMM και Μ1Α1 και πολλά άλλα) τότε παύεις να είσαι εθνικά κυρίαρχος. Ισχύει το ίδιο και για την απαγόρευση της χρήσης ξένων κεφαλαίων. Η ΕΕ μπορεί να μου θέτει στόχο προς επίτευξη, αλλά όταν μου υπαγορεύει τον μοναδικό τρόπο επίτευξης του, τότε δεν έχω επιλογή αλλά εντολή. Δηλαδή είμαι υπάλληλος ή κρατούμενος και τέρμα το συνέταιρος. Νομίζω ότι είναι κατανοητό.


Άρθρο 28 παρ. 3. Η Ελλάς προέρχεται ελευθέρως δια νόμου ψηφιζομένου υπό της απολύτου πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, εις περιορισμούς εις την άσκησιν της Εθνικής Κυριαρχίας, εφ'όσον τούτο υπαγορεύεται εκ σπουδαίου εθνικού συμφέροντος, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τας βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, γίνεται δε βάσει των αρχών της ισότητας και υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
της απολύτου πλειοψηφίας = 3/5 = 180 βουλευτές


Το τι ψηφίζουν αλλού δεν με ενδιαφέρει. Αυτοί τους υπολογισμούς τους έκαναν και έκριναν. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Υπήρξε λογιστικός έλεγχος και δεν ανακοινώθηκε; Τότε πάω πάσο. Αλλά για να φωνάζει ο Καμμένος και να μην του απαντούν επί του θέματος; Εφ'όσον είναι όλα οκ, γιατί δεν το δημοσιεύουν; Τι πιο απλό και θα το βουλώσει ο κάθε Καμμένος και εγώ μαζί του. Για να επιστρέψουμε όμως στο παράδειγμα της ταβέρνας, εγώ πάντα τσεκάρω τον λογαριασμό. Δεν χάνω τίποτα και ούτε αρνούμαι να πληρώσω. Ίσα ίσα, διορθώνουμε και κάνα λάθος προς όφελος μας που και που. Όταν πρόκειται για δις και το μέλλον της πατρίδας μου, επιβάλλεται. Και είπαμε γιατί συμφέρει μόνο τους δανειστές μας η δανειακή.

Όσο για τα κίτρινα site, είσαι μέσα ρε γάτε. Και κίτρινα, και κόκκινα, και μπλε, και πράσινα και ότι άλλο γουστάρεις. Τώρα αν δεν τα βρίσκεις στο google και στο διαδίκτυο γενικώς, τι να σε κάνω; Ψάξε παραπάνω. The truth is out there, x-foles ;)
Αλλά είναι και το άλλο με τα "έγκυρα" site, την αξία της είδησης δεν την προσδιορίζει ο αγγελιοφόρος, ούτε κάνουν τα ράσα τον παπά. Φοβάμαι ότι είσαι πιο κίτρινος με την επιχειρηματολογία σου και τον τρόπο σκέψεως σου από αυτά που καταγγέλεις. Απλά ανοίκεις στην κίτρινη "σοβαροφανή" παράταξη. Και αν συνεχίσεις σε αυτό το μοτίβο, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς "brainless" αντί nameless.

υ.γ.1 Οτι και να γράψεις, είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα. Πέταξα κάποιες φωτοβολίδες και τέρμα. Όποιος τις βλέπει και ενδιαφέρεται ας ψάξει. Στο κάτω κάτω ο κριτής όλων μας είναι ο χρόνος. Καληνύχτα.
υ.γ.2 scripta manent
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by soti »

Μια ακόμα διευκρίνηση σχετικά με την εθνική κυριαρχία:

Το 2001 η είσοδος μας στην ΟΝΕ και στο Ευρώ επικυρώθηκε με απόλυτη πλειοψηφία ακριβώς επειδή η Ελλάδα απεμπόλησε την εθνική κυριαρχία στο δικαίωμα της νομισματοκοπίας προς όφελος της ΕΕ και της ΕΚΤ.
User avatar
soti
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Posts: 640
Joined: Wed Feb 23, 2011 12:47 am
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Σε δημοψήφισμα η νέα συμφωνία-Ψήφο εμπιστοσύνης ζήτησε ο

Post by soti »

Post Reply

Return to “Πολιτική-Οικονομία”