Λοιπόν, οι απαντήσεις στα ερωτήματα είναι Goldman Sachs και Παπακωνσταντίνου. Συνεπώς δεν είναι απλά μια εταιρία, από τις κορυφαίες στο είδος της, αλλά και μέρος του προβλήματος. Όπως και ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται προς συμφέρον του Ελληνικού κράτους και του λαού του. Δεν μπορεί να λες τη μία να κάνουμε θυσίες για να αποτραπεί η χρεοκοπία, ότι είναι η χειρότερη λύση το κούρεμα και ότι κινδυνεύουν τα ταμεία και μετά από μερικούς μήνες να κάνεις αυτά που αρνήθηκες αρχικά. Με βάση τα προαναφερόμενα μου τίθονται σοβαρά ερωτήματα ως προς ποιά συμφέροντα τελικά εκπροσωπεί τελικώς και ουσιαστικώς η Ελληνική κυβέρνηση στην κρίση χρέους μας και γενικώς. Ίσως να μην είναι και "πολύ καλό" όπως σχολίασες. Εξ'αιτίας και η αναφορά μου. Το ότι κάτι δεν σου κάθεται καλά ή δεν τεκμηριώνεται με αναφορά δεν σημαίνει και ότι είναι λάθος.
Ως προς τις απαιτήσεις σου από τον Έλληνα προθυπουργό συμφωνώ και επαυξάνω. Η υπευθυνότητα και η εξυπνάδα είναι προαπαιτούμενα, αλλά χωρίς αντοχή σε πιέσεις και εκβιασμούς τελικά καταλήγουμε σε έναν υπεύθυνο και έξυπνο υπάλληλο. Σημειωτέον ότι όλοι οι τελευταίοι προθυπουργοί της Ελλάδας ήταν εκβιάσιμοι λόγω παρελθόντος. Ο πατέρας του νυν και ο ΚΚ β' όταν πήγαν να κάνουν του κεφαλιού τους, τους το έφαγαν τελικά. Και η αμερικανική υπηκοότητα σημαίνει και κάποιες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, για αυτό προσέθεσα και τον σχετικό σύνδεσμο. Όταν υπάρχει θέμα και νιώθεις ότι σε εκβιάζουν/απειλούν, πόσο αντικειμενική/σωστή μπορεί να είναι η όποια απόφαση παίρνεις και τι γίνεται όταν η σωστή γενική απόφαση αντιτίθεται στο προσωπικό σου και ειδικό συμφέρον; Σχετικό με αυτό και η απουσία του από τις ΗΠΑ εδώ και καιρό και η αδυναμία συνεύρησης με τον Ομπάμα το τελευταίο διάστημα. Κακώς δεν σε ενδιαφέρει κατ'εμέ.
Κατά τ'άλλα, μάλλον δεν είμαι ο μόνος που βλέπει τον Δημοσθένη. Δέκα χρόνια σίγουρα και έχω ρίξει πολύ γέλοιο μαζί του. Δεν σημαίνει όμως ότι όσα λέει είναι και όλα μαλακίες. Σε μερικά θέματα έχει καλή έως πολύ καλύ πληροφόρηση.
Σχετικά με το δημοψήφισμα, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ!!! Δεν είναι σε θέση η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να αποκτήσει τις ειδικές γνώσεις για να αποφασίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για ένα θέμα του οποίου η έκβαση θα έχει τεράστιας έκτασης σημασία και συνέπειες για όλους. Και η όποια απόφαση δεν θα μπορεί να ανατραπεί στην πορεία, θα είναι δεσμευτική. Εδώ δεν έχουν ιδέα οι βουλευτές που ψηφίζουν, θα έχουν ο Μήτσος με τον Γιωρίκα. Απλά θα υπάρξει μία τεράστια πόλωση για αυτό το θέμα και ίσως οδηγηθούμε σε έναν "οικονομικό" εμφύλιο σε αντιστοιχία με το '44-'49. ΔΕΝ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ. Και πόλωση σημαίνει φανατισμό=τύφλωση. Αυτό τώρα πάλι ποιόν να βολεύει; Εδώ άρχισαν και μιλάνε για αποστασία, μια Φρειδιρίκη μας λείπει ακόμα... Αμεσοδημοκρατία, ναι, τώρα μάλιστα. Δημοκρατία σημαίνει πάνω απ'όλα ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Και από δαύτους... με το τσουβάλι. Προσωπικά, με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι για να την κάνουμε από το Ευρώ, όχι από την ΕΕ, αλλά θέλει πολλή συζήτηση γιατί πρέπει να συνδυαστεί με πολλά άλλα. Πάντως η ΕΕ δεν θα κρατήσει για πολύ με την τωρινή της μορφή.
Το ποιοι είναι με το μνημόνιο φάνηκε από την υπερψήφιση του και αυτή του ρυθμιστικού. Σίγουρα πασοκ, νδ (χωρίς Καμμένο), λαος, ντόρα και τον πλέον-σύριζα. Για τους άλλους δεν γνωρίζω. Όλοι παρακαλάνε όμως να μην χρεοκοπήσουμ', γιατί μετά θα τους "ξυλοκoπήσουν". Οπότε λογικό μου ακούγεται ότι είναι υπέρ του μνημονίου. Αν αυτό τους σώσει στην πορεία, θα δείξει.
Όχι φίλε μου, δεν την κάνω πλέον. Κάποτε ήμουνα γρήγορος και σβέλτος και ίσως την έκανα τότε, τώρα δύσκολα. Άλλα ΠΡΙΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΖΗΤΑΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Λογιστικός έλεγχος του χρέους ονομάζεται αυτό. Να δούμε βρε αδερφέ, τι πήραμε, τι δώσαμε και που βρισκόμαστε. Για παράδειγμα, οι Ιρλανδοί τώρα ανακάλυψαν ότι έχουν 55 δισ. λιγότερο χρέους λόγω λογιστικού λάθους. Ααααάάοοοουυυτττττςςςςς. Kαι για να μην κουράζεσαι... http://www.inews.gr/89/anatheorisi-pros ... andias.htmΕσυ οταν πας στο εστιατοριο πληρωνεις ή τρεχεις απο την πισω πορτα για να μην πληρωσεις τιποτα. Ο μαγειρας ειναι γρηγορος και κραταει και μπαλτα.
Αν εμείς υπερψηφήσουμε την δανειακή, αναγνωρίζουμε το χρέος ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ. Άπαξ την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος γίνεται δεκτόν. Δηλαδή... αν μετά διαπιστωθεί και σε μας κάποιο λογιστικό λάθος και εμείς ζητήσουμε αναθεώρηση των στοιχείων, ξέρεις τι θα πούνε: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙ@ ΜΑΣ και τρία δικά μου συμπληρώνω εγώ. Καταλαβαίνεις γιατί βιάζονται τα πουλάκια με την ψήφιση της δανειακής.
Επειδή φοβάμαι ότι ίσως παρεξηγηθώ - να ξεκαθαρίσω. Δεν λέω να μην πληρώσουμε τίποτα, αλλά αυτά που μας αναλογούν. Μέχρι τώρα, έχουν κονομήσει πολύ καλά από εμάς. Και αν γίνεται να το παζαρέψουμε, γιατί όχι; Τι νομίζεις, ότι εμείς έιμαστε οι κακοί και αυτοί οι καλοί. Το ίδιο βρώμικα με μας παίζουν και αυτοί όταν αφορά το συμφέρον τους, μπορεί και περισσότερο. Και μιλάω για δύο δεκαετίες προσωπικής επαφής και ζωής στα ξένα.
Δεν τα ξέρεις καλά. Τόσο η χούντα, όσο και ο Ανδρέας έκαναν έρευνες για ορυκτά. Ο Παπαδόπουλος στην Ζάκυνθο και στην Ηλεία και ο Ανδρέας στην Μακεδονία και στην Θράκη για Ουράνιο. Αυτοί είναι και οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους τους έριξαν. Υπάρχει και η περιβόητη σύμβαση Cooper που όλως τυχαίως έληξε πέρυσι, το 2010, τιμημένη χρονιά του μνημονίου. Στην Ζάκυνθο και στην Λαδοξέρα, βραχονησίδα απέναντι από την Αλεξ/πολη, το πετρέλαιο βγαίνει μάλιστα και στην επιφάνεια. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές για αυτά ακόμα και στην Ελληνική γραμματεία. Και να γνωρίζεις. όπου υπάρχει χαλκός, ο χρυσός δεν είναι μακριά, π.χ. Χαλκιδική, Χαλκίδα Τώρα γιατί δεν τα προβάλλουν τα "έγκυρα" μέσα, άλλη ιστορία. Ακόμα και τα Ίμια δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Από κάτω πιθανολογούνται μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή.Τοσα χρονια "ελευθεριας" εδω στην Ελλαδα ΠΟΤΕ δεν ασχοληθηκε ΚΑΝΕΙΣ με τον ορυκτο πλουτο της Ελλαδας. Μαλλον εχεις μεγαλη ιδεα για την Ελλαδαρα μας.
Αυτά, αρκετά. 4 Δεκέμβρη το δημοψήφισμα - ευρώ ή δραχμή. Και θα κάνουν την χώρα μπουρδέλο για μια μεγάλη χούφτα αργύρια. Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος. Που μπλέξαμε...
υ.γ. Κοινωνική μηχανική σε πλήρη πλέον εφαρμογή.