Συνάδελφε η κυβέρνηση αλλά και η κάθε μορφή επίπλαστης εξουσίας μέσα από την υποθετική δημοκρατία της καθολικής ψηφοφορίας προσπαθεί να συνδέσει τις πρυτανικές εκλογές με ένα σαθρό θετικό πρόταγμα. Στην πραγματικότητα, μέσα από την καθολική ψηφοφορία δίνεται επί της ουσίας πολύ μεγάλη εξουσία στους πρυτάνεις και τους προέδρους απομακρύνοντας τους από τον έλεγχο της υπόλοιπης πανεπιστημιακής κοινότητας, σε μια προσπάθεια να αναγορευτούν σε «ανώτατοι άρχοντες». Άλλωστε ο ρόλος τους, από τη φύση τους, είναι να εφαρμόζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική στο εσωτερικό των πανεπιστημίων. Η λογική να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές ένα τέτοιο πρόσωπο δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε να εμφανίζει τη θέση ενός προέδρου ή πρύτανη ως θέση της «ακαδημαϊκής κοινότητας» έξω από τον έλεγχό των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος. Είναι η πρώτη φορά που καλούνται οι φοιτητές να συμμετέχουν ατομικά σ’ αυτή τη διαδικασία, η οποία παρακάμπτει τη συλλογική συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και των διαδικασιών του, ενισχύοντας την αποπολιτικοποίηση και την εξατομίκευση. Η ανοιχτή και καθολική συμμετοχή των φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις και την πάλη του φοιτητικού κινήματος είναι ο μόνος τρόπος διεκδίκησης και νίκης και όχι η συνδιαχείριση και η διαπλοκή με τις πρυτανικές αρχές και τα όργανα συνδιοίκησης. Μια τέτοια διαδικασία θα είναι τελικά πολύ περισσότερο διαβλητή σε πελατειακές σχέσεις με παρατάξεις (προφανώς τις «έμπειρες» στη διαπλοκή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ), με την επίφαση της δημοκρατικότητας και της «συμμετοχής».Slevin wrote:rodrigo κατά την γνώμη σου (σας), ποιος πρέπει να εκλέξει τον νέο Πρύτανη (και αντιπρυτάνεις);
Δεν πείθει κανέναν τελικά αυτή η «αποθέωση» της δημοκρατίας τη στιγμή που χτυπιούνται από την κυβέρνηση οι δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, οι γενικές συνελεύσεις, το άσυλο, τη στιγμή που επιχειρεί να υλοποιήσει ένα νόμο που ψηφίστηκε πραξικοπηματικά με μόνο σύμμαχο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.Απεναντίας, ήταν τα τελευταία φοιτητικά κινήματα και ο αγώνας που ακόμα συνεχίζουμε να δίνουμε που παρέδωσαν αλλά και παραδίδουν τα μεγαλύτερα μαθήματα δημοκρατίας μέσα από τις μαζικές τους αδιάβλητες διαδικασίες.
Νομίζω πως σε κάλυψα και με το παραπάνω συνάδελφε. Μέσα από τις διαδικασίες μια γενικής συνέλευσης θα μπορούσε να γίνει η εκλογή νέου πρύτανη. Και το προηγούμενο σύστημα θεωρώ πως ήταν δημοκρατικότερο από ψευδή γεύση δημοκρατίας που ο κατασταλτικός μηχανισμός προσπαθεί να επιβάλει.