ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
εγώ άκουσα στο δελτίο ειδήσεων της νετ ότι βουλευτές της ΝΔ πιάνανε πασόκους και τους έλεγαν μην κάνετε καμιά βλακεία και δεν ψηφίσετε μεσοπρόθεσμο
“The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown”
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/331812.html
Αλλά ας έλεγε όταν ψήφιζε "ναι" ότι το κάνω γιατί απειλούμαι, και όχι γιατί "με έπεισε η ομιλία του πρωθυπουργού". Και θα του έβγαζαν όλοι το καπέλο.
Επίσης, τί άλλο πρέπει να παραδεχτεί βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος για να γίνει της πουτάνας;
To ερώτημα είναι: δε πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία; Ή έστω να ακυρωθεί η ψήφος του; Δε λέω τί θα γίνει τελικά (η απάντηση είναι προφανής: τίποτα) αλλά τί θά'πρεπε να γίνεται σε τέτοια περίπτωση.Σε συνέντευξη του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης όπου πολιτεύεται ο κ. Αθανασιάδης είπε ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα:
“Μου έλεγαν: Μην τολμήσεις να ψηφίσεις “όχι”, γιατί θα σε βρουν στο χαντάκι”.
Το ανθρωπάκι δεν έχει καν την ντροπή να κρύψει πόσο ανθρωπάκι έχει καταντήσει. Και δε του περνάει ακόμα από το μυαλό να μήν είναι βουλευτής άμα δε μπορεί να σηκώσει το βάρος των επιλογών του.Ο κ. Αθανασιάδης υποστήριξε δε πως εδώ και δύο μήνες αισθάνεται πως τον έχει συνθλίψει το σύστημα και τα συμφέροντα.
“Στον εργαζόμενο της ΔΕΗ, στον κάτοικο της περιοχής θα πω ότι εδώ και δύο μήνες έχω μπει στις μυλόπετρες. Με έχει συνθλίψει το σύστημα, με έχουν συνθλίψει τα συμφέροντα”.
Αλλά ας έλεγε όταν ψήφιζε "ναι" ότι το κάνω γιατί απειλούμαι, και όχι γιατί "με έπεισε η ομιλία του πρωθυπουργού". Και θα του έβγαζαν όλοι το καπέλο.
Επίσης, τί άλλο πρέπει να παραδεχτεί βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος για να γίνει της πουτάνας;
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Φοβερό κειμενάκι. Πολύ στοχευμένο.
http://diafaneiaeav.blogspot.com/2011/07/blog-post.html
ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ
Το πελώριο δημόσιο χρέος της χώρας μας, που την έχει φέρει μια ανάσα από την επίσημη ομολογία της χρεοκοπίας της, οφείλεται στο τεράστιο ελλειμματικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ).
Το ΙΤΣ κάθε χρονιάς είναι το άθροισμα των συναλλαγών της χώρας με το εξωτερικό (εκτός των λεγόμενων λογαριασμών κεφαλαίου που περιλαμβάνουν τις αγορές και πωλήσεις περιουσιών) και είναι ίσο με το άθροισμα των ελλειμμάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Το έλλειμμα του ΙΤΣ κάθε χρονιάς προτίθεται στο έλλειμμα της προηγούμενης χρονιάς. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία το έλλειμμα του ΙΤΣ κάθε χρονιάς ήταν πολύ μεγάλο γιατί η χώρα μας δανειζόταν πολλά λεφτά επειδή είχαμε μπει στο Ευρώ και τα επιτόκια ήταν πολύ χαμηλά. Έτσι όλα μαζί τα ελλείμματα των χρονιάτικων ΙΤΣ, δηλαδή το εξωτερικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό έφτασαν στα 610 δις ευρώ.
Το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών ΙΤΣ είναι το άθροισμα του εμπορικού ισοζυγίου (εμπόριο βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων), του ισοζυγίου των υπηρεσιών (τουρισμός, μεταφορές), του ισοζυγίου εισοδημάτων ( εισπράξεις και πληρωμές για τόκους, μερίσματα, κέρδη, συντάξεις) και του ισοζυγίου μεταβιβάσεων ( ευρωπαϊκά προγράμματα και εμβάσματα μεταναστών), απεικονίζει στο μεγαλύτερό του ποσοστό το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα όλων των παραγωγικών κλάδων. Ο παρακάτω πίνακας είναι κατασκευασμένοι από στοιχεία της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδας, με στρογγυλοποιημένα νούμερα χωρίς να χάνεται από την στρογγυλοποίηση η απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης.
Το άθροισμα των ελλειμμάτων των Ισοζυγίων Τρεχουσών Συναλλαγών από το 1999 μέχρι το 2008 είναι 166 δις και αυτό οφείλεται πάνω απ όλα καθοριστικά στο άθροισμα των πελώριων εμπορικών ελλειμμάτων κάθε χρονιάς που φτάνει στο ίδιο διάστημα στα 279 δις ευρώ!!! Στο παραγωγικό αυτό κενό των 279 δις συμβάλλει περισσότερο η βιομηχανία αφού η γεωργία είναι πολύ μικρότερη με ελλείμματα κάτω από τα 2 δις το χρόνο.
Το ποσοστό συμμετοχής της βιομηχανίας στο συνολικό παραγόμενο προϊόν της οικονομίας το 1981 είναι στο φυσιολογικό 20% του ΑΕΠ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα περίπου με των άλλων υπό ανάπτυξη ευρωπαϊκών χωρών. Από το 1981 η βιομηχανία συντρίβεται με σύστημα και το προϊόν της μειώνεται και φτάνει περίπου στο 12 με 13% του ΑΕΠ όταν οι υπό ανάπτυξη χώρες της ΕΕ-27 εμφανίζουν ποσοστά που φτάνουν μέχρι και 30 % του ΑΕΠ! Η απόκλιση της Ελλάδας από τις άλλες χώρες της ΕΕ είναι πελώρια. Η αποβιομηχάνιση έχει σαν αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του εμπορικού ελλείμματος όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Τα στοιχεία έχουν παρθεί από τον ΟΠΕ ( Οργανισμό Εξαγωγών). Παρατηρούμε ότι σε κάθε μια εξαγωγή κάνουμε σαν χώρα περίπου 3 εισαγωγές. Αυτή η αναλογία διαμορφώνει το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα της χώρας, αυτή μετά διαμορφώνει το μεγάλο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, αυτή τελικά το εξωτερικό χρέος δημόσιο και ιδιωτικό.
Το 1980 η βιομηχανία εκτός από τις κατασκευές και τα ορυχεία είναι στο 19,4 % της παραγωγής και με την αποβιομηχάνιση φτάνει το 2000 στο 12.9 % !!! Η ελάχιστη συμβολή των ορυχείων-λατομείων μειώνεται και οι κατασκευές μειώνονται από το 9,6% στο 6,9%. Το γεωργικό ισοζύγιο ενώ ήταν ελαφρά πλεονασματικό πριν το 1981 εμφανίζει ελλείμματα μετά το 1981 με πολλαπλάσια μείωση του παραγόμενου προϊόντος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η σταδιακή συρρίκνωση της βιομηχανίας και της γεωργίας εμφανίζεται σαν αύξηση των υπηρεσιών που από το 1980 αυξάνονται αλματωδώς από το 55,3 % το 1980 έως το 72,3 % το 2000.
Ενώ οι όροι της χρεοκοπίας είχαν συσσωρευτεί από το 2004, οι πρωθυπουργοί Καραμανλής και Παπανδρέου, και πιο φανατικά από όλους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο της υπονόμευσης της βιομηχανίας αφού οι χρηματαγορές δεν αμφισβητούσαν ακόμα τις εγγυήσεις της ΕΕ για κάθε χώρα. Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος είχαν εκτοξευθεί στα ύψη με την μόνιμη και εκρηκτική αύξηση του ελλείμματος του ΙΤΣ. Αυτό το έλλειμμα είχε αυξηθεί πολύ γιατί το κράτος ξόδευε πολλά λεφτά για τη χρηματοδότηση της κρατικής γραφειοκρατικής ακρίδας και των κρατικοολιγαρχών προμηθευτών, καθώς και με την ταυτόχρονη εξαγορά στην ουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών με άεργες δημόσιες θέσεις. Δεκάδες χιλιάδες διόριζε στο δημόσιο κάθε έτος ο Καραμανλής. Εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς για ανύπαρκτες δουλειές στο δημόσιο απαιτούσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και ο Παπανδρέου.
Εργοστάσια κλείνανε, επενδύσεις εκατοντάδων δις ευρώ ακυρώνονταν στο όνομα της μόλυνσης, της προστασίας των αρχαίων, του φυσικού κάλλους ή με παρατεταμένες απεργίες σε επιχειρήσεις που είχαν οικονομικά προβλήματα. Τα έκαναν αυτοί που σήμερα φωνάζουν ενάντια στα μνημόνια και το ξεζούμισμα του λαού, αυτοί είναι που φταίνε πιο πολύ για το χρέος και την ανεργία και είναι αυτοί που έκαναν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια σε κάθε επένδυση που δεν ήθελαν σε όλους του τομείς της παραγωγής και σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό το ΣτΕ πάντα τους δικαίωνε. Αλλά κανένας από αυτούς δεν έκανε κίνημα ποτέ ενάντια στο Μπόμπολα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο ή το Γερμανό ή το Βγενόπουλο, δηλαδή τους ολιγάρχες που πλούτισαν με τις κρατικές προμήθειες και τις πλάτες της πολιτικής εξουσίας.
Όσοι λοιπόν εμφανίζονται σήμερα σαν δήθεν δικαιωμένοι αριστεροί, στην πραγματικότητα είναι καταδικασμένοι στην συνείδηση του κόσμου για το ότι υπηρετήσαν τον πιο ακραίο και καταστροφικό λαϊκισμό. Λαϊκισμός σημαίνει να επικαλείται κανείς στα λόγια το λαϊκό και εργατικό συμφέρον, και στην πράξη να χτυπάει το λαϊκό και εργατικό συμφέρον. Έτσι δεν δίστασαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις να ματαιώνουν επενδύσεις στο όνομα του καθαρού περιβάλλοντος, αδιαφορώντας για την χειρότερη μόλυνση, που είναι η μόλυνση της ανεργίας και της φτώχειας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ζήτημα της μόλυνσης χρησιμοποιείται ακόμα και τώρα πάνω στην τραγωδία από γνωστά στελέχη αυτών των πολιτικών δυνάμεων και στο χώρο των Οινοφύτων με κίνδυνο να κλείσουν οι βιομηχανίες τους και να μείνουν οι εργαζόμενοι άνεργοι. Οι οπλαρχηγοί του λαϊκισμού, συγκάλυψαν την χειρότερη δημοσιοϋπαλληλική και παρασιτική ακρίδα (πχ υπάλληλοι ΒΟΥΛΗΣ, ΟΛΠ, ΕΡΤ, κλπ ) στο όνομα της υπεράσπισης του μεροκάματου. Για αυτούς κανένα μεροκάματο δεν είναι αρκετά ψηλό, κανένας δημόσιος οργανισμός δεν είναι με υπεράριθμο προσωπικό και όλες οι απεργίες είναι δίκαιες ακόμα και όταν στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων ή καταστρέφουν την παραγωγή και κλείνουν μια παραπαίουσα επιχείρηση πχ Πιρέλλι, Γκουντγίαρ κλπ.
Ένα ψέμα που καλλιεργήθηκε συστηματικά από την ψευτοαριστερά για να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της χρεοκοπίας ήταν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα παράγωγης πλούτου αλλά μόνο πρόβλημα διανομής του πλούτου. Δηλαδή αν ο λαός με επικεφαλής τον Αλαβάνο, τον Τσίπρα και την Παπαρήγα έκανε ντου και έπαιρνε τα υπερκέρδη των βιομηχάνων τότε θα ζούσε πλούσια και ευτυχισμένα. Όμως τα παραπάνω στοιχεία, που όλοι αυτοί αρνούνται να δουν γιατί αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, λένε άλλα.
Με μια τέτοια κατάντια της αριστεράς, και υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι να απορεί κάνεις που υιοθετήθηκε άκριτα το κίνημα της πλατείας Συντάγματος όπου ψευτοαριστεροί, φασίστες και ακροδεξιοί, η TV περσόνα Λουκά μαζί με τον Θεοδωράκη και το Γλέζο, βρήκαν τον απόλυτο εχθρό στο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί που βλέπουν σαν κύριο εχθρό τους την ΕΕ, δηλαδή τους δανειστές και το μνημόνιο καλύπτουν συνειδητά ή ασυνείδητα τους αληθινά μεγάλους εσωτερικούς εχθρούς της χώρας, αυτούς δηλαδή που προκάλεσαν την χρεοκοπία και έτσι έφεραν τα μνημόνια των δανειστών. Οι αληθινοί εσωτερικοί εχθροί είναι οι ψευτοοικολογίζοντες σαμποταριστές της βιομηχανικής και τουριστικής ανάπτυξης, οι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες διεφθαρμένοι ή τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, τα εκατοντάδες χιλιάδες μεγάλα και μικρά ιδιωτικά λαμόγια φοροφυγάδες, κλέφτες κοινοτικών επιδοτήσεων κλπ που συνεργάζονται μαζί τους στην ύπαιθρο και στην πόλη, και πάνω απ όλους οι λίγοι αλλά τρομαχτικά άπληστοι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες. Αλλά ακόμα και στο μνημόνιο οι χειρότερες ευθύνες δεν είναι στους δανειστές που το επιβάλανε αλλά στην κυβέρνηση που επέβαλε με ζήλο εκείνα τα μέτρα του μνημονίου που σημαίνουν μείωση της κατανάλωσης του λαού και σαμποτάρει σε συνεργασία με την αντιπολίτευση όλα τα μέτρα του μνημονίου που ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις που εμποδίζονταν κυρίως με περιβαλλοντικά και γραφειοκρατικά προσχήματα.
Η βαθιά αλήθεια λοιπόν είναι ότι στο κέντρο της χρεοκοπίας βρίσκεται το σαμποτάρισμα της βιομηχανίας, επομένως και η καταστροφή της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ καθώς και κάθε εξωκοινοβουλευτικό παρακλάδι τους χτυπώντας τη βιομηχανία εκτός του ότι καταστρέφουν το βιομηχανικό κεφάλαιο καταστρέφουν μαζί του και την εργατική τάξη. Γι’ αυτό εκτός από προδότες της χώρας είναι πρώτα απ’ όλα προδότες της ίδιας της τάξης που ισχυρίζονται πως υπηρετούν.
http://diafaneiaeav.blogspot.com/2011/07/blog-post.html
ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ
Το πελώριο δημόσιο χρέος της χώρας μας, που την έχει φέρει μια ανάσα από την επίσημη ομολογία της χρεοκοπίας της, οφείλεται στο τεράστιο ελλειμματικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ).
Το ΙΤΣ κάθε χρονιάς είναι το άθροισμα των συναλλαγών της χώρας με το εξωτερικό (εκτός των λεγόμενων λογαριασμών κεφαλαίου που περιλαμβάνουν τις αγορές και πωλήσεις περιουσιών) και είναι ίσο με το άθροισμα των ελλειμμάτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Το έλλειμμα του ΙΤΣ κάθε χρονιάς προτίθεται στο έλλειμμα της προηγούμενης χρονιάς. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία το έλλειμμα του ΙΤΣ κάθε χρονιάς ήταν πολύ μεγάλο γιατί η χώρα μας δανειζόταν πολλά λεφτά επειδή είχαμε μπει στο Ευρώ και τα επιτόκια ήταν πολύ χαμηλά. Έτσι όλα μαζί τα ελλείμματα των χρονιάτικων ΙΤΣ, δηλαδή το εξωτερικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό έφτασαν στα 610 δις ευρώ.
Το ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών ΙΤΣ είναι το άθροισμα του εμπορικού ισοζυγίου (εμπόριο βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων), του ισοζυγίου των υπηρεσιών (τουρισμός, μεταφορές), του ισοζυγίου εισοδημάτων ( εισπράξεις και πληρωμές για τόκους, μερίσματα, κέρδη, συντάξεις) και του ισοζυγίου μεταβιβάσεων ( ευρωπαϊκά προγράμματα και εμβάσματα μεταναστών), απεικονίζει στο μεγαλύτερό του ποσοστό το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα όλων των παραγωγικών κλάδων. Ο παρακάτω πίνακας είναι κατασκευασμένοι από στοιχεία της μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδας, με στρογγυλοποιημένα νούμερα χωρίς να χάνεται από την στρογγυλοποίηση η απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης.
Το άθροισμα των ελλειμμάτων των Ισοζυγίων Τρεχουσών Συναλλαγών από το 1999 μέχρι το 2008 είναι 166 δις και αυτό οφείλεται πάνω απ όλα καθοριστικά στο άθροισμα των πελώριων εμπορικών ελλειμμάτων κάθε χρονιάς που φτάνει στο ίδιο διάστημα στα 279 δις ευρώ!!! Στο παραγωγικό αυτό κενό των 279 δις συμβάλλει περισσότερο η βιομηχανία αφού η γεωργία είναι πολύ μικρότερη με ελλείμματα κάτω από τα 2 δις το χρόνο.
Το ποσοστό συμμετοχής της βιομηχανίας στο συνολικό παραγόμενο προϊόν της οικονομίας το 1981 είναι στο φυσιολογικό 20% του ΑΕΠ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα περίπου με των άλλων υπό ανάπτυξη ευρωπαϊκών χωρών. Από το 1981 η βιομηχανία συντρίβεται με σύστημα και το προϊόν της μειώνεται και φτάνει περίπου στο 12 με 13% του ΑΕΠ όταν οι υπό ανάπτυξη χώρες της ΕΕ-27 εμφανίζουν ποσοστά που φτάνουν μέχρι και 30 % του ΑΕΠ! Η απόκλιση της Ελλάδας από τις άλλες χώρες της ΕΕ είναι πελώρια. Η αποβιομηχάνιση έχει σαν αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του εμπορικού ελλείμματος όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. Τα στοιχεία έχουν παρθεί από τον ΟΠΕ ( Οργανισμό Εξαγωγών). Παρατηρούμε ότι σε κάθε μια εξαγωγή κάνουμε σαν χώρα περίπου 3 εισαγωγές. Αυτή η αναλογία διαμορφώνει το τεράστιο εμπορικό έλλειμμα της χώρας, αυτή μετά διαμορφώνει το μεγάλο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών, αυτή τελικά το εξωτερικό χρέος δημόσιο και ιδιωτικό.
Το 1980 η βιομηχανία εκτός από τις κατασκευές και τα ορυχεία είναι στο 19,4 % της παραγωγής και με την αποβιομηχάνιση φτάνει το 2000 στο 12.9 % !!! Η ελάχιστη συμβολή των ορυχείων-λατομείων μειώνεται και οι κατασκευές μειώνονται από το 9,6% στο 6,9%. Το γεωργικό ισοζύγιο ενώ ήταν ελαφρά πλεονασματικό πριν το 1981 εμφανίζει ελλείμματα μετά το 1981 με πολλαπλάσια μείωση του παραγόμενου προϊόντος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η σταδιακή συρρίκνωση της βιομηχανίας και της γεωργίας εμφανίζεται σαν αύξηση των υπηρεσιών που από το 1980 αυξάνονται αλματωδώς από το 55,3 % το 1980 έως το 72,3 % το 2000.
Ενώ οι όροι της χρεοκοπίας είχαν συσσωρευτεί από το 2004, οι πρωθυπουργοί Καραμανλής και Παπανδρέου, και πιο φανατικά από όλους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο της υπονόμευσης της βιομηχανίας αφού οι χρηματαγορές δεν αμφισβητούσαν ακόμα τις εγγυήσεις της ΕΕ για κάθε χώρα. Το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος είχαν εκτοξευθεί στα ύψη με την μόνιμη και εκρηκτική αύξηση του ελλείμματος του ΙΤΣ. Αυτό το έλλειμμα είχε αυξηθεί πολύ γιατί το κράτος ξόδευε πολλά λεφτά για τη χρηματοδότηση της κρατικής γραφειοκρατικής ακρίδας και των κρατικοολιγαρχών προμηθευτών, καθώς και με την ταυτόχρονη εξαγορά στην ουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών με άεργες δημόσιες θέσεις. Δεκάδες χιλιάδες διόριζε στο δημόσιο κάθε έτος ο Καραμανλής. Εκατοντάδες χιλιάδες διορισμούς για ανύπαρκτες δουλειές στο δημόσιο απαιτούσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και ο Παπανδρέου.
Εργοστάσια κλείνανε, επενδύσεις εκατοντάδων δις ευρώ ακυρώνονταν στο όνομα της μόλυνσης, της προστασίας των αρχαίων, του φυσικού κάλλους ή με παρατεταμένες απεργίες σε επιχειρήσεις που είχαν οικονομικά προβλήματα. Τα έκαναν αυτοί που σήμερα φωνάζουν ενάντια στα μνημόνια και το ξεζούμισμα του λαού, αυτοί είναι που φταίνε πιο πολύ για το χρέος και την ανεργία και είναι αυτοί που έκαναν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια σε κάθε επένδυση που δεν ήθελαν σε όλους του τομείς της παραγωγής και σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό το ΣτΕ πάντα τους δικαίωνε. Αλλά κανένας από αυτούς δεν έκανε κίνημα ποτέ ενάντια στο Μπόμπολα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο ή το Γερμανό ή το Βγενόπουλο, δηλαδή τους ολιγάρχες που πλούτισαν με τις κρατικές προμήθειες και τις πλάτες της πολιτικής εξουσίας.
Όσοι λοιπόν εμφανίζονται σήμερα σαν δήθεν δικαιωμένοι αριστεροί, στην πραγματικότητα είναι καταδικασμένοι στην συνείδηση του κόσμου για το ότι υπηρετήσαν τον πιο ακραίο και καταστροφικό λαϊκισμό. Λαϊκισμός σημαίνει να επικαλείται κανείς στα λόγια το λαϊκό και εργατικό συμφέρον, και στην πράξη να χτυπάει το λαϊκό και εργατικό συμφέρον. Έτσι δεν δίστασαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις να ματαιώνουν επενδύσεις στο όνομα του καθαρού περιβάλλοντος, αδιαφορώντας για την χειρότερη μόλυνση, που είναι η μόλυνση της ανεργίας και της φτώχειας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ζήτημα της μόλυνσης χρησιμοποιείται ακόμα και τώρα πάνω στην τραγωδία από γνωστά στελέχη αυτών των πολιτικών δυνάμεων και στο χώρο των Οινοφύτων με κίνδυνο να κλείσουν οι βιομηχανίες τους και να μείνουν οι εργαζόμενοι άνεργοι. Οι οπλαρχηγοί του λαϊκισμού, συγκάλυψαν την χειρότερη δημοσιοϋπαλληλική και παρασιτική ακρίδα (πχ υπάλληλοι ΒΟΥΛΗΣ, ΟΛΠ, ΕΡΤ, κλπ ) στο όνομα της υπεράσπισης του μεροκάματου. Για αυτούς κανένα μεροκάματο δεν είναι αρκετά ψηλό, κανένας δημόσιος οργανισμός δεν είναι με υπεράριθμο προσωπικό και όλες οι απεργίες είναι δίκαιες ακόμα και όταν στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων ή καταστρέφουν την παραγωγή και κλείνουν μια παραπαίουσα επιχείρηση πχ Πιρέλλι, Γκουντγίαρ κλπ.
Ένα ψέμα που καλλιεργήθηκε συστηματικά από την ψευτοαριστερά για να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της χρεοκοπίας ήταν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα παράγωγης πλούτου αλλά μόνο πρόβλημα διανομής του πλούτου. Δηλαδή αν ο λαός με επικεφαλής τον Αλαβάνο, τον Τσίπρα και την Παπαρήγα έκανε ντου και έπαιρνε τα υπερκέρδη των βιομηχάνων τότε θα ζούσε πλούσια και ευτυχισμένα. Όμως τα παραπάνω στοιχεία, που όλοι αυτοί αρνούνται να δουν γιατί αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, λένε άλλα.
Με μια τέτοια κατάντια της αριστεράς, και υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι να απορεί κάνεις που υιοθετήθηκε άκριτα το κίνημα της πλατείας Συντάγματος όπου ψευτοαριστεροί, φασίστες και ακροδεξιοί, η TV περσόνα Λουκά μαζί με τον Θεοδωράκη και το Γλέζο, βρήκαν τον απόλυτο εχθρό στο πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί που βλέπουν σαν κύριο εχθρό τους την ΕΕ, δηλαδή τους δανειστές και το μνημόνιο καλύπτουν συνειδητά ή ασυνείδητα τους αληθινά μεγάλους εσωτερικούς εχθρούς της χώρας, αυτούς δηλαδή που προκάλεσαν την χρεοκοπία και έτσι έφεραν τα μνημόνια των δανειστών. Οι αληθινοί εσωτερικοί εχθροί είναι οι ψευτοοικολογίζοντες σαμποταριστές της βιομηχανικής και τουριστικής ανάπτυξης, οι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες διεφθαρμένοι ή τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, τα εκατοντάδες χιλιάδες μεγάλα και μικρά ιδιωτικά λαμόγια φοροφυγάδες, κλέφτες κοινοτικών επιδοτήσεων κλπ που συνεργάζονται μαζί τους στην ύπαιθρο και στην πόλη, και πάνω απ όλους οι λίγοι αλλά τρομαχτικά άπληστοι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες. Αλλά ακόμα και στο μνημόνιο οι χειρότερες ευθύνες δεν είναι στους δανειστές που το επιβάλανε αλλά στην κυβέρνηση που επέβαλε με ζήλο εκείνα τα μέτρα του μνημονίου που σημαίνουν μείωση της κατανάλωσης του λαού και σαμποτάρει σε συνεργασία με την αντιπολίτευση όλα τα μέτρα του μνημονίου που ξεμπλοκάρουν τις επενδύσεις που εμποδίζονταν κυρίως με περιβαλλοντικά και γραφειοκρατικά προσχήματα.
Η βαθιά αλήθεια λοιπόν είναι ότι στο κέντρο της χρεοκοπίας βρίσκεται το σαμποτάρισμα της βιομηχανίας, επομένως και η καταστροφή της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ καθώς και κάθε εξωκοινοβουλευτικό παρακλάδι τους χτυπώντας τη βιομηχανία εκτός του ότι καταστρέφουν το βιομηχανικό κεφάλαιο καταστρέφουν μαζί του και την εργατική τάξη. Γι’ αυτό εκτός από προδότες της χώρας είναι πρώτα απ’ όλα προδότες της ίδιας της τάξης που ισχυρίζονται πως υπηρετούν.
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
eΝy wrote:Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ καθώς και κάθε εξωκοινοβουλευτικό παρακλάδι τους χτυπώντας τη βιομηχανία εκτός του ότι καταστρέφουν το βιομηχανικό κεφάλαιο καταστρέφουν μαζί του και την εργατική τάξη. Γι’ αυτό εκτός από προδότες της χώρας είναι πρώτα απ’ όλα προδότες της ίδιας της τάξης που ισχυρίζονται πως υπηρετούν.
σοβαρά τώρα, το κκε και ο συν έχουν τη δύναμη να κάνουν κάτι τέτοιο?Μήπως αυτοί κυβερνούνε 20+ χρόνια τώρα και δεν το χω πάρει χαμπάρι?
“The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown”
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Πολλές βιομηχανίες που έιχαν εγκατσταθεί στην Ελλάδα έφυγαν λόγω των συνεχών απεργιών που υποκινούνταν από αριστερούς...
Pirelli,Nissan,Citroen.
Για την διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας βέβαια υπαίτιοι ήταν οι προδότες που κυβερνούν τόσα χρόνια.
Pirelli,Nissan,Citroen.
Για την διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας βέβαια υπαίτιοι ήταν οι προδότες που κυβερνούν τόσα χρόνια.
lllllllllllllllike a glove
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Mechanical Engineering NTUA, 2010
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
MTEC ETH Zurich, 2013
Founder: https://polytexneio.gr
Founder: https://globalprep.gr
-
- MechEng Seeder
- Posts: 21
- Joined: Tue May 11, 2010 11:56 am
- Σχολή: Μηχανολόγος
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Σόρρυ ρε μάγκες, αλλά σε λίγο θα ακούσουμε ότι οι ΗΠΑ απειλούνται με χρεωκοπία και στάση πληρωμών λόγω της ελληνικής αριστεράς! Για να αρχίσω να εκθέσω κάποιες σκέψεις, όλα σε αυτόν τον πλανήτη είναι μια διελκυστίνδα. Όπως και στη δουλειά μας άλλωστε, μηχανικοί είμαστε. Αν θέλεις μεγαλύτερο συντελεστή ασφαλείας, τότε να ξέρεις πως αυτό θα αποτυπωθεί στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις, στις στηρίξεις και τελικά και στο κόστος. Κάθε παράγοντας που έχει στην ιδιοκτησία του εργοστάσιο ή γενικά μονάδες παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, ως γνωστόν στοχεύει στην επέκταση της δουλειάς του και στην αύξηση της κερδοφορίας. Επειδή όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται χτυπώντας παλαμάκια, πρέπει να ακολουθήθει μια διαδικασία. Έτσι, μπορεί κάποιος να αναζητήσει μικρότερη φορολογία, να χρησιμοποιήσει χαμηλότερης ποιότητας πρώτες ύλες ή να ψάξει για φθηνότερους προμηθευτές και φυσικά, να μειώσει μισθούς εργαζομένων. Τώρα ποιο είναι το πρόβλημα: για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση χρειάζεται την εργατική τάξη ( όλους εμάς, πείτε μας όπως θέλετε), όχι μόνο για την παραγωγή, αλλά και την κατανάλωση. Όταν η αγοραστική μου δύναμη μειωθεί, τι να κάνουμε, όχι ρε φίλε, δεν μπορώ να αγοράσω ούτε το αυτοκίνητο ούτε την super-duper TV που σου κάνει και εντύπωση γιατί δεν θα πάει καλά στις πωλήσεις!( το 2ο πρόσωπο είναι υποθετικό!) Άρα για να μην σας κουράζω, αιτία της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η απληστία αυτών που δεν φρόντισαν να διατηρήσουν ούτε τα ουσιώδη στεγανά για την επιβίωση του υπάρχοντος συστήματος. Θα άνοιγα νέο thread αλλά είδα ότι έτσι κι αλλιώς η κουβέντα έχει απλωθεί σε θέματα κρίσης κλπ
- Don Molina
- Praetorian
- Posts: 757
- Joined: Wed Jan 20, 2010 11:11 pm
- Σχολή: Μηχανολόγος
- Gender: Male
- Location: Outer Heaven
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
erroneous_login wrote:Σόρρυ ρε μάγκες, αλλά σε λίγο θα ακούσουμε ότι οι ΗΠΑ απειλούνται με χρεωκοπία και στάση πληρωμών λόγω της ελληνικής αριστεράς! Για να αρχίσω να εκθέσω κάποιες σκέψεις, όλα σε αυτόν τον πλανήτη είναι μια διελκυστίνδα. Όπως και στη δουλειά μας άλλωστε, μηχανικοί είμαστε. Αν θέλεις μεγαλύτερο συντελεστή ασφαλείας, τότε να ξέρεις πως αυτό θα αποτυπωθεί στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις, στις στηρίξεις και τελικά και στο κόστος. Κάθε παράγοντας που έχει στην ιδιοκτησία του εργοστάσιο ή γενικά μονάδες παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, ως γνωστόν στοχεύει στην επέκταση της δουλειάς του και στην αύξηση της κερδοφορίας. Επειδή όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται χτυπώντας παλαμάκια, πρέπει να ακολουθήθει μια διαδικασία. Έτσι, μπορεί κάποιος να αναζητήσει μικρότερη φορολογία, να χρησιμοποιήσει χαμηλότερης ποιότητας πρώτες ύλες ή να ψάξει για φθηνότερους προμηθευτές και φυσικά, να μειώσει μισθούς εργαζομένων. Τώρα ποιο είναι το πρόβλημα: για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση χρειάζεται την εργατική τάξη ( όλους εμάς, πείτε μας όπως θέλετε), όχι μόνο για την παραγωγή, αλλά και την κατανάλωση. Όταν η αγοραστική μου δύναμη μειωθεί, τι να κάνουμε, όχι ρε φίλε, δεν μπορώ να αγοράσω ούτε το αυτοκίνητο ούτε την super-duper TV που σου κάνει και εντύπωση γιατί δεν θα πάει καλά στις πωλήσεις!( το 2ο πρόσωπο είναι υποθετικό!) Άρα για να μην σας κουράζω, αιτία της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η απληστία αυτών που δεν φρόντισαν να διατηρήσουν ούτε τα ουσιώδη στεγανά για την επιβίωση του υπάρχοντος συστήματος. Θα άνοιγα νέο thread αλλά είδα ότι έτσι κι αλλιώς η κουβέντα έχει απλωθεί σε θέματα κρίσης κλπ
Άρα κατ' εσέ ο κόσμος καίγεται όχι λόγω πολύπλοκων χρηματοοικονομικών σχέσεων ανάμεσα σε κράτη και ιδιώτες που βασίζονται σε ένα εν γένει λάθος σύστημα, αλλά επειδή οι κακοί επιχειρηματίες κλέβουν τους εργάτες στο μεροκάματο κι αυτοί δεν έχουν να πληρώσουνε τις μαλακίες που θέλουν οι κακοί επιχειρηματίες να τους πουλήσουν στα πλαίσια της αλλοτριωμένης στην κατανάλωση κοινωνίας μας.
Άλλος για έκθεση λυκείου?
Engineering is to physics and math what sex is to masturbation
-
- MechEng Seeder
- Posts: 21
- Joined: Tue May 11, 2010 11:56 am
- Σχολή: Μηχανολόγος
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Οκ αφήνω τις εκθέσεις λυκείου , μιας και όσα έγραψα ακούγονται τόσο παράλογα ! Πουθενά δεν έγραψα τη λέξη κακός, είπα άπληστος και αυτό δεν νομίζω να μην είναι σύμφυτο με την ανθρώπινη φύση. Σεβαστή η άποψή σου φίλε Don Molina, απόλυτα σεβαστή και δεκτή σε ένα βαθμό. Για μένα δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που είπα, ίσως κάποιος να συμφωνεί σε κάποια, να διαφωνεί σε κάποια άλλα, έτσι πάει. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως για την κρίση δεν φταίνε ούτε τα golden boys ούτε η Lehman Brothers αλλά προβλήματα στη φιλοσοφία του υπάρχοντος συστήματος( που το ανέλυσα από την προσωπική μου σκοπιά). Και κάτι βασικό, καλό μήνα σε όλους!
Re: ΠΑ.ΣΟ.Κ. & Οικονομία
Αυτο π σ λεει ρε μολινα ο φιλος απο πανω απλα μπας και το καταλαβει το υπερεξελιγμενο πανεπιστημιακο μυαλο σου ονομαζεται στην αργκο της οικονομικης επιστημης υπερσυσσωρευση κεφαλαιου και ασχοληθηκαν μαζι του μεταξύ αλλων οι Μαρξ, Ροζα Λούξεμπουργκ , μετεπειτα η Μαρτα χαρνεκερ και πολλοι αλλοι που μου διαφευγουν με τομους βιβλιων δημοσιευσεων κτλ.
Αυτα περι του ποιος γραφει σχολικες εκθεσεις.
Αυτα περι του ποιος γραφει σχολικες εκθεσεις.