Άρθρο για νέο νόμο πλαίσιο

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Enositis
Praetorian
Praetorian
Σχολή: Ναυπηγός

Re: Άρθρο για νέο νόμο πλαίσιο

Post by Enositis »

Kitharistas wrote:Δείτε το κι αλλιώς, αν κάτι πάει στραβά και παρθεί κάποια "λάθος" απόφαση για την σχολή θα ξέρουμε όλοι από πριν το υπεύθυνο..
Νομίζω οποιοσδήποτε καλοθελητής θα σκεφτεί διπλά τι θα διατυπώσει εκπροσωπώντας την σχολή ξέροντας πως δεν θα χαθεί πίσω από μια παραταξιακή ταμπέλα αλλά θα είναι συγκεκριμένο άτομο..
Think about it..
Συγγνωμη και τώρα που ξέραμε για τον τύπο απο την ΠΑΣΠ που υπερψήφισε τον μειωμένο προυπολογισμό έγινε τίποτα;
Kitharistas
Praetorian
Praetorian
Σχολή: Μηχανολόγος

Post by Kitharistas »

Enositis21 wrote:Συγγνωμη και τώρα που ξέραμε για τον τύπο απο την ΠΑΣΠ που υπερψήφισε τον μειωμένο προυπολογισμό έγινε τίποτα;
μιλάς για κάποιον που ήταν "αναπληρωματικός".. μήπως να αναρωτηθείς πού ήταν ο πραγματικός υπεύθυνος? και επίσης το παιδί που λες ανήκει και σε κάποια παράταξη..

χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε για αυτήν την υπόθεση και κάποια δεν νομίζω να τα μάθουμε και ποτέ, για αυτό ας μην βιαζόμαστε να καταδικάσουμε κάποιον από κάτι που ακούγεται..

αυτό που είπα και πιο πάνω έχει να κάνει και με το ότι ο "όποιος" εκπρόσωπος δεν θα έχει κάποια παραταξιακή σημαία να κουνήσει κι άλλους να τον υποστηρίξουν, όσοι είναι οι πιο καυλωμένοι με την εξουσία θα φαγώνονται μεταξύ τους κι ας άνηκαν πρωτύτερα στην ίδια παράταξη..

πλέον ο εκπρόσωπος θα είναι ο τάδε, όχι ο υπεύθυνος της τάδε κομματικής (συγγνώμη λάθος όρος, φοιτητικής εννοούσα :P ) παράταξης.. δεν νομίζεις ότι αυτό τον αφήνει πιο "ευάλωτο" στην κρίση του κόσμου?
Rock on buddies...
Enositis
Praetorian
Praetorian
Σχολή: Ναυπηγός

Post by Enositis »

Φυσικα και ανήκει σε παράταξη.Μα το είπα κιολας και κατονόμασα και σε ποια παράταξη...Και δε με νοιάζει ποιος τον διέταξε να κάνει τι.Αν είχε αρχίδια και συνείδηση έπρεπε να τον καταψηφίσει...Δεν ακούω τιποτα...
Και παρατάξεις πάντα θα υπάρχουν γιατι τους βολεύουν ΟΛΟΥΣ
Kitharistas
Praetorian
Praetorian

Post by Kitharistas »

Enositis21 wrote:Και παρατάξεις πάντα θα υπάρχουν γιατι τους βολεύουν ΟΛΟΥΣ
βολεύουν όσους τις "ελέγχουν", τους από πάνω και όσους μπαίνουν σε αυτούς με κάποιες βλέψεις για πολιτική καριέρα, τους υπόλοιπους δεν θα τους χαρακτηρίσω για ευνόητους λόγους..

αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ο πραγματικός υπεύθυνος είχε εμφανιστεί γιατί να πάει ο αναπληρωτής? μήπως τελικά ήξερε κι ο πρώτος στην σειρά ότι δεν είχε άλλη επιλογή και εξαφανίστηκε διακριτικότατα για να την πληρώσει αυτός που θα πήγαινε αναγκαστικά? γιατί από όσο ξέρω ο συγκεκριμένος ήταν αναπληρωτής.. ο "πρώτος" σε πoια καφετέρια ήταν εκείνη την ώρα? και ποιας παράταξης ήταν?
Rock on buddies...
Adramelch
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Σχολή: Υπ. Διδάκτορας

Post by Adramelch »

Οι παρατάξεις, όπως και τα κόμματα, υπάρχουν γιατί εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν δημιουργήθηκαν τυχαία, αλλά μέσα από ζύμωση και διεργασίες.
I'm a horny engineer Leonard. I never joke about maths or sex.
Kitharistas
Praetorian
Praetorian

Post by Kitharistas »

τσεκάρετε που και που εδώ: http://www.ntua.gr/thesmiko-plaisio/
μου ήρθε mail πως εκεί αναρτώνται εξελίξεις σχετικά με το νέο Νόμο για την Ανώτατη Παιδεία..

βέβαια δεν θα σχολιάσω την σκατοκωδικοποίηση που έχουν κάνει στα pdf και όταν κάνω copy το κείμενο αντί για κενά βγάζει θαυμαστικά και την αθλιότητα του web developing που δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα βάλουν με ημερολογιακή σειρά.. απ'το τίποτα όμως..
Rock on buddies...
Elias
Naval Seeder
Naval Seeder

Post by Elias »

Παρατήρηση Νούμερο 1.
Οι εκπρόσωποι των Φοιτητών στη σύγκλητο νομίζω πως δεν προκύπτουν ανά σχολή. Νομίζω πως προκύπτουν από όλες τις παρατάξεις κι από όλες τις σχολές κάποιοι.(Για τα παραπάνω δεν είμαι σίγουρος)
Στις φοιτητικές εκλογές δεν ψηφίζουμε για εκπροσώπους στη σύγκλητο αλλά για εκπροσώπους του ΦΣ της σχολής μας που αποτελούν το ΔΣ του ΦΣ της σχολής και παρευρίσκονται και παρεμβαίνουν στη συνέλευση τμήματος.

Παρατήρηση Νούμερο 2.
Το ότι δεν είναι προσωποπαγές το ΔΣ της σχολής είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να αλλάξει. Να μην επικρατεί αυτή η σαπίλα που ισχύει τώρα που μιλάει κι υπογράφει όποιος να 'ναι στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου. Για να ξέρουν κι οι Φοιτητές ποιος από κάθε παράταξη λέει τι και να ξέρουν και ποιον να στοχοποιήσουν μαζί με την παράταξη του.

Παρατήρηση Νούμερο 3.
Δεν νομίζω πως τα τωρινά όργανα του φοιτητικού συλλόγου είναι υπεράριθμα. Στους Ναυπηγούς είναι συνολικά 7 άτομα. Στους μηχανολόγους νομίζω 9. Φυσιολογικά Νούμερα.

Παρατήρηση Νούμερο 4.
Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας ότι αυτό το ένα άτομο για το οποίο μιλάει ο Νόμος-Πλαίσιο θα εκπροσωπεί όλους τους φοιτητές του ΕΜΠ στο συμβούλιο διοίκησης. Δεν θα προκύπτει ένα άτομο ανά σχολή. (Δεδομένων των συσχετισμών, ένας εκπρόσωπος της ΔΑΠ θα εκπροσωπούσε όλους τους φοιτητές του ΕΜΠ σε αυτό το συμβούλιο)
Επιπλέον, δεν ξεκαθαρίζεται κάπου από το κείμενο που έχουμε ως τώρα στα χέρια μας τι θα γίνεται με τα όργανα διοίκησης των ΦΣ κάθε σχολής.

Παρατήρηση Νούμερο 5.
Δεν χωράνε όλες οι παρατάξεις στο ίδιο ψηφοδέλτιο, όπως δε χωράνε και στο ίδιο καζάνι τα συμφέροντα όλων των φοιτητών. Δεν μπορεί να εκπροσωπείται ένα παιδί φτωχής οικογένειας από κάποιον που ο μπαμπάς του έχει πλοία.
Ο Ρομπέν του ΕΜΠ.
EiRiNaKi
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by EiRiNaKi »

Elias wrote:Παρατήρηση Νούμερο 1.
Οι εκπρόσωποι των Φοιτητών στη σύγκλητο νομίζω πως δεν προκύπτουν ανά σχολή. Νομίζω πως προκύπτουν από όλες τις παρατάξεις κι από όλες τις σχολές κάποιοι.(Για τα παραπάνω δεν είμαι σίγουρος)
Στις φοιτητικές εκλογές δεν ψηφίζουμε για εκπροσώπους στη σύγκλητο αλλά για εκπροσώπους του ΦΣ της σχολής μας που αποτελούν το ΔΣ του ΦΣ της σχολής και παρευρίσκονται και παρεμβαίνουν στη συνέλευση τμήματος.
Κάθε σχολή έχει ένα εκπρόσωπο στη Σύγκλητο. Όπως συνηθίζεται στις περισσότερες σχολές το τακτικό μέλος είναι από την πρώτη παράταξη και το αναπληρωματικό από τη δεύτερη.

Στις εκλογές ψηφίζουμε για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου αλλά και ανάδειξη εκπροσώπων στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο . _

Κατ'επέκταση ο Φ.Σ. έχει το δικαίωμα συμμετοχής στα όργανα (συν)διοίκησης της Σχολής και του Ιδρύματος δια των εκπροσώπων του.

Ιδιατέρως για τη Σχολή είναι η Γ.Σ. της Σχολής, το Δ.Σ. της Σχολής, η επιτροπή προπτυχιακών σπουδών, οι συνελεύσεις των τομέων.
Για το Ίδρυμα είναι η Σύγκλητος.
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”