Μπάτσοι - Γουρούνια

Συζητήσεις για πολιτικά και οικονομικά θέματα
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Σχολή: Μηχανολόγος

Re: Μπάτσοι - Γουρούνια

Post by fentayeen »

Enositis21 wrote:Φυσικά και το επιλέγει.Και δεν διαφωνώ μαζί σου σε κανένα σημείο.Αλλα δεν μπορώ να πεθαίνουν παιδια 20 χρονων και να ακουω "σιγα μωρε μπατσος ήταν".Αυτο με εξοργιζει
enositis21 βαζοντας quote το εκανα απλα κ μονον για να δειξω τι πηρα ως αφορμη για να πω την σκεψη κ αποψη μου. σε καμια περιπτωση δεν απαντησα στα λεγομενα σου. εννοω δεν κανω επιθεση ;)

δυστηχως πρεπει να γινεις πιο κυνικος παντως. το κακο ειναι οτι τα παιδια αυτα εχουν "χτενιστει" καταλληλα μεσα στην σχολη της αστυνομιας για να λειτουργουν ως σεριφηδες. το κακο ειναι οτι οπλοφορουν γενικα οι μπατσοι. δεν ειμαι κατα της αστυνομευσης. ειμαι κατα της μπατσοκρατιας. 8ελω να ξερω οτι αν ειναι να απευθην8ω καπου 8α εχω ανταποκριση. πολυ ιδανικο αυτο αλλα στην κοινωνια που ζουμε δυστηχως οι επιλογες μας κανουν αυτο που ειμαστε.

αν εσυ και εγω ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να βαλουμε την τζιφρα μας καπου αδιαμφισβητητα επικινδυνα τι νομιζεις 8α πουνε? στην πυρα 8α μας βαλουν αν γινει κατι.... και ετσι πρεπει να γινει κιολας. εσυ κ εγω σπουδαζουμε για να μην κανουμε λαθη και να προσφερουμε πολιτισμο.
οι επιλογες μας κανουν αυτο που ειμαστε.
Enositis
Praetorian
Praetorian
Σχολή: Ναυπηγός

Post by Enositis »

Εάν δεν οπλοφορούσαν πως θα ανταπεξέρχονταν σε κάτι τέτοιο;
το χτένισμα πραγματι ορισμένες φορες έχει δυσμενές αντίκτυπο...αλλα αλλες φορες λόγω των συνθηκων στις οποιες καλουνται να ανταπεξελθουν αυτο απαιτείται,
Να σε ρωτήσω κατι αλλο...τώρα εάν οι αστυνομικοι απαντουσαν στα πυρα..και σκοτωναν καποιους κακοποιους εγκληματιες τρομοκράτες δεν γνωριζω τι ηταν...
Θεωρεις λογικο να έβγαιναν καποιοι και να τους αποκαλουσαν δολοφόνους;
crouch
Brigadier General
Brigadier General

Post by crouch »

Fentayeen, σίγουρα όχι mujahedeen??

1)Κάποιοι άνθρωποι τυχαίνει να μπουν στην αστυνομία, τους οδηγούν οι καταστάσεις και το περιβάλλον τους να ακολουθήσουν αυτή τη καριέρα, δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητη αυτόβουλη επιλογή. Όπως ακριβώς κάποιοι άνθρωποι τυχαίνει/τους οδηγούν οι καταστάσεις στη φτώχεια, ή στην παρανομία, ή στη βουλή ή οπουδήποτε. Eίναι πάντως ενδιαφέρουσα η άποψή σου για την επιλογή των φτωχών στη φτώχεια τους..

2)Δεν είναι job description της αστυνομίας η εκ των πραγμάτων λήψη μόνιμου-εφ'όρου ζωής-θανάσιμου κινδύνου.
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by fentayeen »

Enositis21 wrote:Εάν δεν οπλοφορούσαν πως θα ανταπεξέρχονταν σε κάτι τέτοιο;
το χτένισμα πραγματι ορισμένες φορες έχει δυσμενές αντίκτυπο...αλλα αλλες φορες λόγω των συνθηκων στις οποιες καλουνται να ανταπεξελθουν αυτο απαιτείται,
Να σε ρωτήσω κατι αλλο...τώρα εάν οι αστυνομικοι απαντουσαν στα πυρα..και σκοτωναν καποιους κακοποιους εγκληματιες τρομοκράτες δεν γνωριζω τι ηταν...
Θεωρεις λογικο να έβγαιναν καποιοι και να τους αποκαλουσαν δολοφόνους;
εγω προσωπικα οχι. δεν 8α το εβρισκα λογικο. και ο κακοποιος επιλεγει να οπλοφορησει οποτε και αυτος...
παντως πρεπει κατι να γινει με την κατασταση της μπατσοκρατιας. εχουν ξεφυγει τα πραγματα.
μα οχι... σκεψου εναν δισμοιρο τουριστα ιαπωνα, η εναν αγγλο χιππυ παλι τουριστα να παει σε καναν μπατσο να ζητησει οδηγιες για το πως 8α παει στην ταδε οδο.... πες μου την πρωτη εικονα που σου σκαει στο μυαλο!!! χαχαχχαχα
εγω παντως ειλικρινα φοβαμαι την βλακεια των μπατσων.
τεσπα...

με αφορμη την ολη κουβεντα ποσταρω ενα κειμενο που ειχα διαβασει προ διετιας, εν μεσω γεγονοτων γρηγοροπουλου και ματζουνη, και συμφωνω σε ενα μεγαλο μερος του οχι ομως σε ολο. :

Για τις μοιρολογίστρες του τρύπιου μπάτσου
Οταν κράτος και παρακράτος χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Δε θα εξετάσω καθόλου την ίδια την επίθεση, δε θα πάρω καμία θέση σχετικά καθώς δεν έχω τα δεδομένα που χρειάζονται από αξιόπιστη πηγή για να κρίνω. Το να εμπιστευτώ τις ανακοινώσεις των μπάτσων και των παρακρατικών που έχουν αναλάβει το μοιρολόι του τρύπιου μπάτσου είναι ισοδύναμο με το να εμπιστευτώ τα δελτία τύπου του ισραήλ σχετικά με τη σφαγή στη Γάζα.
Εδώ θα εξετάσω την υποκρισία του δολοφονικού κράτους της Πρώην Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας και την σπαραξικάρδια αρθρογραφία του παρακρατικού τύπου (στόκοι, καρατζαφέρηδες, χρυσαύγουλοι και δε συμμαζεύεται) που την συμπληρώνει.

Σε κάθε πόλεμο εκείνο που θεωρείται έγκλημα δεν είναι οι θάνατοι των ενόπλων στρατιωτών αλλά των αμάχων. Ακόμα και οι ίδιοι οι ισραηλινοί παρουσιάζουν σαν "θύματα" τους άμαχους που σκοτώνονται ή τραυματίζονται από την παλαιστινιακή αντίσταση, όχι τους στρατιώτες. Οι παλαιστίνιοι από την άλλη, ποτέ δε ζήτησαν τον οίκτο της διεθνούς κοινής γνώμης για τους μάρτυρες της αντίστασης, επειδή ακριβώς είναι στρατιώτες. Εκείνο που εξοργίζει τον καθένα και είναι αντικειμενικά εγκληματικό είναι οι δολοφονίες μικρών παιδιών, γυναικών, ασθενών, αμάχων.

Στον δικό μας κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, οι μοιρολογίστρες του τρυπημένου μπάτσου, λίγο ως πολύ πάνε να εξομοιώσουν την υπόθεση του τρυπήματός του με τη δολοφονία του Αλέξη, του Μιχάλη και άλλων ανηλίκων και αμάχων. Ο ένστολος, ένοπλος, από επιλογή ενταγμένος στην υπηρεσία της εξουσίας μπάτσος, ξαφνικά έγινε "ο Διαμαντής μας", "νέος με όνειρα" και "αναξιοπαθής"!!!

Αν θέλουν να είναι συνεπείς με την κοινή λογική όλες αυτές οι μοιρολογίστρες θα έπρεπε φυσιολογικά να χύνουν τα ίδια δάκρυα για τους ένοπλους χασάπηδες του ισραήλ και για τους αποκεφαλισμένους αμερικανούς σταυροφόρους στο ιράκ. Και κείνους "μάνα τους έκανε", κι εκείνοι είχαν όνειρο "να πιούν τη φραπεδιά τους μετά την υπηρεσία", κι εκείνοι ανθρώπινες ζωές είναι.

Σύμφωνοι, ο μπάτσος είναι δικός τους. Ανήκει στον ίδιο στρατό που ανήκουν και κείνοι. Δεν παύει όμως να είναι στρατιώτης πρώτης γραμμής, ένστολος και ένοπλος. Δεν είναι ούτε παιδάκι ούτε άμαχος όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν.

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά στις συνθήκες πολέμου ανάμεσα σε ένοπλους στρατευμένους και αμάχους. Οι μοιρολογίστρες την αγνοούν συνειδητά υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, ωστόσο αυτή η διαφορά είναι ριζωμένη στις συνειδήσεις μας και το μοιρολόι τους μόνο προσωρινά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Ακόμα περισσότερο, μόλις ο κόσμος συνειδητοποιήσει την απάτη τους θα κατέβει στο δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη οργή που θα κάνει τον τραυματισμό του μπάτσου να φαντάζει παρανυχίδα.

Η εξουσία που νικήθηκε στην εξέγερση των Δεκεμβριανών είναι αυτονόητο ότι θα πιαστεί από τα μαλιά της, ότι θα κάνει την τρίχα τριχιά, ότι θα καταφύγει στον παραλογισμό. Και μέσα α'αυτό τον παραλογισμό της θα στερήσει από τους υμετέρους πεσόντες τη θέση που διαφορετικά θα κατείχαν στην όποια "Βαλχάλα", παρουσιάζοντάς τους σαν "αμάχους".

Και νικημένοι και ξεφτιλισμένοι! Σας αποδίδω τον οίκτο που σας αρμόζει.

Πηγή : Φ@σιστοφάγος/Indymedia
sid
MechEng Seeder
MechEng Seeder
Σχολή: Χημικός

Post by sid »

fentayeen wrote:δυστηχως πρεπει να γινεις πιο κυνικος παντως

η πολύ κυνικότητα θα σας φάει
Και μετά ορισμένοι παραπονιούνται ότι ντε και καλά η λέσχη χρησιμοποιεί κατεψυγμένα κρέατα. Τουναντίον λοιπόν.

- soti
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by fentayeen »

crouch wrote:Fentayeen, σίγουρα όχι mujahedeen??

1)Κάποιοι άνθρωποι τυχαίνει να μπουν στην αστυνομία, τους οδηγούν οι καταστάσεις και το περιβάλλον τους να ακολουθήσουν αυτή τη καριέρα, δεν είναι απόλυτα ανεξάρτητη αυτόβουλη επιλογή. Όπως ακριβώς κάποιοι άνθρωποι τυχαίνει/τους οδηγούν οι καταστάσεις στη φτώχεια, ή στην παρανομία, ή στη βουλή ή οπουδήποτε. Eίναι πάντως ενδιαφέρουσα η άποψή σου για την επιλογή των φτωχών στη φτώχεια τους..

2)Δεν είναι job description της αστυνομίας η εκ των πραγμάτων λήψη μόνιμου-εφ'όρου ζωής-θανάσιμου κινδύνου.
συνειδητα με ΝΤ και οχι με D αν εννοεις αυτο αν και ατυχης ο παραλληλισμος.
1) απαντησα ηδη στο απολυτα ανεξαρτητη αυτοβουλη επιλογη. δεν αρεσει? φευγεις. επιλογη νεβερδελες ομως

2) οχι βεβαια δεν ειναι. υπαρχουν και οι γραφιαδες !!!!
misfit
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by misfit »

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα,ξέρουν και οι δύο πλευρές ότι η γραμμή που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο είναι ΠΛΕΟΝ πολύ λεπτή.Είναι συνειδητή επιλογή από κει και ύστερα.Βέβαια,αυτό δεν "νομιμοποιεί" και δε δικαιολογεί τον θάνατο κανενός.Είναι κατάντια που τα πράγματα έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο..
Γενικά πάντως,σε τέτοιες καταστάσεις (όπως η σημερινή με τους 2 νεκρούς αστυνομικούς) το πρώτο που πρέπει να κάνουμε κατ'εμέ είναι να κλείνουμε τις τηλεοράσεις (ούτως ή αλλιώς,μόνιμα στο off την έχω).Ένα σωρό "ανακρίβειες" και "μαγειρέματα" των ειδήσεων και εκπομπές επί εκπομπών με διαλόγους "ειδικών".Στυγνή διαμόρφωση (πλύση εγκεφάλου) της κοινής γνώμης ώστε να την καταστήσουν δεκτική στα νέα μέτρα που σκοπεύουν να εφαρμόσουν.

Το κειμενάκι που πόσταρες έχει πολλά δίκια.Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το παρακάτω:
fentayeen wrote:Η εξουσία που νικήθηκε στην εξέγερση των Δεκεμβριανών
Ελικρινά το πιστεύεις αυτό?Για να γενικεύσω την ερώτησή μου,πιστεύεις ότι στην περιβόητη "εξέγερση του Δεκεμβρίου" κερδίσαμε τίποτα ουσιαστικό ως κοινωνία?
γιατρέ μου είμαι κόκκαλοοοοοοο
rg1989
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by rg1989 »

misfit wrote: Ελικρινά το πιστεύεις αυτό?Για να γενικεύσω την ερώτησή μου,πιστεύεις ότι στην περιβόητη "εξέγερση του Δεκεμβρίου" κερδίσαμε τίποτα ουσιαστικό ως κοινωνία?

Να απαντήσω εγώ? Όχι... Απλά ένα μπορντέλο κέντρο και μερικές ορδές πλιατσικολόγων να ακολουθούν και να ρημάζουν την περιουσία του κοσμάκη... και στο πάτο άχυρα δηλαδή... Αν θέλαμε τότε να δείξουμε κάτι (σε α' πληθυντικό γιατί όλοι μας στο ίδιο καζάνι βράζουμε γενικά) θα κάναμε ντου στη βουλή... Το να βρίζεις ένα αστυνομικό (και όχι μπάτσο, αν και υπάρχουν και ορισμένοι που τους αξίζει ο όρος) και να ξεσπάς πάνω του είναι σαν να σου φταίει ο γάιδαρος και να βαράς το σαμάρι... Και μετά από λίγο καιρό πεθάναν τρεις άνθρωποι εξ'αίτιας μερικών ζώων που είπαν "ωραία τράπεζα... δεν την καίμε...?" Και έτσι όσα δίκια και να έχει ο λαός χάνονται με κάτι τέτοιες πράξεις ορισμένων...
crouch
Brigadier General
Brigadier General

Post by crouch »

@fentayeen

Ο φασιστοφάγος στο κείμενο που επικροτείς και ασπάζεσαι συγκρίνει ευθέως τον πραγματικό πόλεμο με τον λεγόμενο ταξικό πόλεμο. Αλλά σταματάει την αναλογία στη μέση, εκεί που τον συμφέρει. Αν ο "ταξικός πόλεμος" είναι πόλεμος, τότε οι αντιμαχόμενες πλευρές είναι και οι δυο μάχιμες, και άρα αλληλοσκοτώνονται χωρίς ηθικούς φραγμούς.

Αν θεωρείς ότι οι μπάτσοι είναι φυσικό (λογικό/ηθικό) να σκοτώνονται στον "ταξικό πόλεμο", τότε οφείλεις να δεχτείς το ίδιο και για τους απέναντι(συνήθως διαδηλωτές). Αλλιώς είσαι ανέντιμος στον αγώνα σου και τα πιστεύω σου. Δε λέω ότι αυτό πρέπει να ισχύσει, απλά ψάχνω για συνοχή στο σκεπτικό σου.

Αν τέλος θες οπωσδήποτε να θεωρείς τους μπάτσους εν δυνάμει νεκρούς αντιμαχόμενους, σταμάτα να χρησιμοποιείς τον ανούσιο όρο "ταξικός πόλεμος" και κάντο αυτό που οφείλεις ιδεολογικά: εμφύλιο πόλεμο. Τότε ναι, επιτρέπονται και δικαιολογούνται όσα αναφέρει ο φασιστοφάγος.
fentayeen
MechEng Seeder
MechEng Seeder

Post by fentayeen »

@ misfit : η εξουσια ποτε δεν νικιεται. καλως η κακως. γιαυτο ειναι εξουσια. παρολα αυτα ομως δεν μπορω να μην δω το τι εγινε τοτε. ασχετο ομως το εδω μας 8εμα. εγω το κειμενο το ποσταρα απλα κ μονον γιατι μου εσκασε με την ολη κουβεντα. κ επειδη δεν κανιβαλλιζω κειμενα το ποσταρα αυτουσιο. οπως κραταω εγω βαση αφαιρετικης λογικης κομματια που ειναι κοντα σε μενα ετσι το ποσταρω ολοκληρο για να διαβασει και να κρινει ο κα8αεις ολο το κειμενο.

@ crouch : νταξει θελω να πιστευω πως δεν τα εγραψες αυτα.
1. δεν επικροτω και ασπαζομαι τον φασιστοφαγο αλλα ΜΕΡΟΣ απο το κειμενο του. μην λεμε και οτι 8ελουμε.
2. δεν βλεπω να σταματαει καπου την αναλογια. φερνει παραδειγμα για να γινει κατανοητος ο τροπος σκεψης του. κατι που σε εμενα εγινε.
3. φυσικα και το θεωρω ηθικο. φυσικα και ειναι πολεμος. προσεξε ομως. δεν ειναι αναλογο το καδρονι η το μπουκαλι με το πυροβολο οπλο. και μην πει κανεις πως και τα 2 σκοτωνουν. ο νομος λεει πως πρεπει να αντιμετωπισεις με το ιδιο οπλο τον αντιπαλο σου.[ :!: :!: :!: ] σοβαρα. αν αντιμετωπισεις καποιον με μαχαιρι και του βγαλεις οπλο η σπα8ι πχ 8α βρε8εις μπλεγμενος !!!!
το δικο μου σκεπτικο ειναι να μην υπαρχουν οπλα. γινεται? το ευχομαι ειλικρινα.
4. δεν 8εωρησα τους μπατσους εν δυναμει νεκρους. απλα ειπα πως in their line of work ειναι λογικος ο μεγαλος δεικτης "8νησιμοτητας". οπως και ο καρκινος στα διυληστηρια, οπως και τα τροχαια στους ζηταδες, κτλ κτλ κτλ.
επισης δεν χρησιμοποιησα ποτε τον ορο ταξικο πολεμο και ουτε ειμαι υπερ του πολεμου γενικα. ποσο μαλλον του εμφυλιου.

αυτα απο εμενα :)

καληνυχτα παιδες
Post Reply

Return to “Πολιτική-Οικονομία”