Φίλε η θέση σου περί ανοριμότητας της πολιτικής Παπανδρέου είναι τουλάχιστον ανόριμη. Μπορείς να την χαρακτηρίσεις ανήθικη, αλλά όχι ανόριμη. Ο άνθρωπος ήταν πολιτικός και εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνέπειες των ενεργειών του. Πρέπει να συνυπολογίσουμε πως περάσανε 30 χρόνια για να την πουτσίσουμε και μέχρι τώρα όλοι συμμετείχαμε στο μεγάλο φαγοπότι. Αυτή η ιστορία μπορεί να είχε συνεχιστεί για άλλα 30 χρόνια αν δεν έχει εξελιχθεί έτσι η παγκόσμια οικονομική συγκηρία. Προφανώς, κι η τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ φέρει ευθύνες για την καταναλωτική φρενίτιδα που κυρίευσε την ελληνική κοινωνία μέτα το 80 και τελικά καταναλώναμε υπερδιπλάσια από αυτά που παράγαμε και σε ατομικό και σε εθνικό επίπεδο, αλλά οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι έλληνες. Αν κάποιος δεν είχε αρκετό μυαλό ώστε να κατανοήσει το παράδοξο που επισημαίνεις αυτός ήταν ο Ελληνικός λαός που είχε βυθιστεί στην ψευδαίσθηση της καταναλωτικής ευημερίας. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει κι ο Nameless, το σημερινό παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να παράγει χρέη και ελλείματα. Δεν είμαστε ξεχωριστή περίπτωση, απλώς χάρη στην διακυβέρνηση Παπανδρέου το 80 καταφέραμε να γίνουμε σε χρόνο dt μέρος του κανόνα, κι όχι εξαίρεση όπως είμασταν πριν(με 32% του ΑΕΠ δημόσιο χρέος).Sopas wrote:Aν οι γονείς μου ψήφιζαν τον Παπανδρέου τότε θα τους είχα κόψει ήδη την καλημέρα..Elias wrote:Όπως και να έχει μάγκες, ο "πορνόγερος" υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδας με την ψήφο των γονιών μας. Είναι γεγονός πως πολλαπλασίασε το Ελληνικό χρέος, όπως επίσης είναι γεγονός το ότι τότε η ελληνική κοινωνία έκανε άλμα στο βιοτικό της επίπεδο. Μην βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα γιατί είναι λάθος ως αμέτοχοι κριτές μετά από 30 χρόνια να χαρακτηρίζουμε έτσι εύκολα προσωπικότητες που όπως και να έχει υπήρξαν σημαντικές. Νομίζω πως κανείς από εμάς δεν μπορεί να κρίνει αντικειμενικά εάν έπραξε σωστά τότε ο Παπανδρέου, καθώς αν ζούσαμε τη δεκαετία του 80 θα ήμασταν τουλάχιστον ευτυχισμένοι απο την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου(εφόσον δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το ζοφερό μέλλον).
Ανεβάζοντας το βιοτικό επίπεδο ενώ παράλληλα υποθηκεύεις το μέλλον μιας ολόκληρης χώρα για να γίνεις αρεστός και να βγάζεις 20 χρονια το κομμα σου στην εξουσία είναι το λιγότερο ανώριμο...αλλά όταν ο πρωθυπουργός σου είναι πορνόγερος τι περιμένεις...
Κ αυτά περί δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τα ακούω βερεσε....γτ δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι αν παραγεις 10 και δανείζεσαι 110 για να το παίξεις τζάμπα-μάγκας αφού άλλος θα την πληρώσει τη νύφη κάθε χρόνο τότε κάποτε θα την πουτσίσεις....Κ βέβαια φροντίσαμε πολύ όμορφα τα τελευταία χρόνια να ρίξουμε αλλού κ εξολοκλήρου το φταίξιμο με τα "αντικειμενικότατα ΜΜΕ" και τις ειδήσεις τους κ να βγούμε κ λάδι...
Βασικά το παρουσιάζει το ζήτημα λίγο πιο πατριωτικά απότι το αντιμετωπίζουμε εσύ κι εγώ, αλλά σε αποδεκτά κατά τη γνώμη μου επίπεδα, σύμφωνα την δεδομένη συγκηρία. Παρόλα αυτά, δεν συμφωνώ στο ότι η ιδεολογία που πρέσβευε και πρεσβεύει είναι υπεύθυνη για τα αποτελέσματα που βλέπουμε όλοι σήμερα. Αντίθετα, νομίζω πως άνθρωποι με τόσο αγνή φιλοπατρία και ταυτόχρονη συνείδηση του λαϊκου συμφέροντος σπανίζουν στις μέρες μας.Nameless49532 wrote:ειλικρινά, δε ξέρω αν τα ξέρει. στο κείμενο που διάβασα εγώ υπήρχε μόνο η "ψωροκώσταινα", και οι ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του κεφαλαίου που τη χτυπάνε πέρα δώθε. (και η καλή Ρωσία και Κινα) Με τέτοια απλοποιημένη εικόνα α) μπορούν να συμφωνήσουν όλοι β) μπορεί να χειραγωγηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού
Επίσης δεν κατηγόρησα αυτόν για την κατάντια της γενιάς, έλεος, κατηγόρησα όμως την ιδεολογία που πρεσβεύει. Νομίζω τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε όλοι μας.
Χα, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Προφανώς ο Κλίντον τον συμπάθησε τον Αντρίκο εφόσον ο Αντρίκος εξασφάλισε πρώτα την μακροπρόθεσμη κερδοφορία των Αμερικάνων. Προφανώς είχε πολλές αρετές, εφόσον το επισημαίνουν κι οι ειδικοί τις CIA, και για αυτόν ακριβώς το λόγο κατάφερε όσα κατάφερε...crouch wrote:Θα το έχετε δει ήδη πολλοί αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον για τον πορονόγερο που λέμε...
http://www.cosmo.gr/Politics/USA/300060.html
Ειδικά εκεί που λέει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τον χαρακτήριζαν "ο απόλυτος καιροσκόπος, ικανός να αλλάξει γρήγορα συμμαχίες και θέσεις αν αυτό εξυπηρετεί τα πολιτικά του συμφέροντα. Οι σημαντικές ρητορικές και οργανωτικές ικανότητες του Παπανδρέου καθώς και η πολιτική του οξύνοια τού επιτρέπουν να αντιπροσωπεύει τα πάντα για όλους τους ανθρώπους" και ότι “Μπορεί να μετατραπεί από σοσιαλιστική αναμορφωτή σε ριζοσπαστικό αριστεριστή ή σε σκεπτόμενο μετριοπαθή, όλα στο όνομα της πολιτικής σκοπιμότητας”
Οι άνθρωποι ξέρουν να σκιαγραφούν προσωπικότητες..Και αν αυτές τις παραστάσεις έχεις από τον πατέρα σου, δεν είναι δύσκολο να γίνεις κάτι παρόμοιο (έστω και στο πολύ πιο χαζό και ανίκανο)
Τέλος, πρέπει να επισημάνω πως εγώ προσωπικά δεν τρέφω ψευδαισθήσεις για τον παραλογισμό του υπάρχοντος συστήματος, καθώς τελικά κατηγορούμαστε εμείς ως αντιπαραγωγικοί ή υπεύθυνοι για τα εθνικά μας χρέη ενώ καλά καλά δεν καρπονόμασταν ούτε καρπονόμαστε τον πλούτο που παράγουμε. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα αλλά σκεφτείτε συνολικά που τελικά καταλήγουν όλα αυτά τα χρήματα που χρωστάνε όλα αυτά τα κράτη και τελικά τι νοήμα έχει αυτός ο φαύλος κύκλος χρεών.
Συνολικά θα έλεγα πως το Κίνημα του Θεοδωράκη έχει ξεκινήσει από μία σωστή, αρκετά μετριοπαθή κατά τη γνώμη μου, βάση, αλλά έχει συνολική κι εμπεριστατομένη πρόταση. Ελπίζω πως όντως θα γίνουν οι κατάλληλες ζυμώσεις στην πορεία προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλύτερο.
Σε πρώτη φάση ΑΝΥΠΑΚΟΗ, θα συναντηθούμε στο δρόμο...