seitanalaman wrote:spirosway wrote:
υ.γ Να σας ενημερώσω πως η Υπουργός Παιδείας έχει "στεναχωρήθει" αφάνταστα που εμείς κλείσαμε τις σχολές μας.....(ενδέχεται να καθυστερήσει το βραδυνό φαγητό της 15 λεπτά λόγο αυτής της κατάστασης )
Το πιο σωστο που εχει γραφει στο φορουμ κατ εμε... Κατα την γνωμη μου δεν πιεζουμε κανεναν βαζοντας λουκετο στη σχολη.... Χεστηκαν... Για να μην πω οτι σε καποια κυβερνητικα στελεχη πιθανως να τους συμφερει αυτη η κατασταση.... Να λενε αστους τους βλακες να μην κανουν μαθηματα....
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Συμφωνώ πως είναι δίκοπο μαχαίρι η κλειστή σχολή, αλλά σαφώς υποδηλώνει την αναταραχή που υπάρχει στους φοιτητές, καθώς τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Δεν ξέρω αν εσάς δεν σας απασχολούν καθόλου οι επικείμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή αν ακόμα τις θεωρείτε και θετικές.Όμως, εμένα κι πολλούς άλλους(συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που κλείνουν τη σχολή) μας προβληματίζουν σοβαρά και θεωρούμε πως δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των φοιτητών τελικά. Σε αυτό το σημείο προκύπτουν δύο ζητήματα:
1)Αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις επικείμενες αλλαγές(με την προϋπόθεση ότι ξέρεις για τι αλλαγές μιλάς).
2)Αν διαφωνείς, τι τελικά θα κάνεις για να τις αποτρέψεις.
Κατά τη γνώμη μου, το λογικό είναι η πλειοψηφία να διαφωνεί με τις αλλαγές για διάφορους λόγους, τους οποίους έχουμε συζητήσει
εδώ και σε άλλα τόπικς. Αυτοί που κλείνουν τη σχολή θεωρούν πως ο καλύτερος τρόπος για να τις αποτρέψουν είναι η κατάληψη και οι πορείες, καθώς είναι μία μέθοδος, η οποία έχει δουλέψει στο παρελθόν(βλέπε αποτροπή της αναθεώρησης του άρθρου 16). Εσείς που διαφωνείτε με τα νέα μέτρα, αλλά δεν θέλετε να κλείνει η σχολή, τι αντιπροτείνετε και κατά πόσο πιστεύετε πως αυτό θα αποτελέσει μέσο πίεσης ώστε τελικά να μην περάσουν αυτές οι αλλαγές?
Για να προλάβω μερικούς που θα σπεύσουν να πουν διάφορα.
Δεν ανήκω σε καμία κομματική παράταξη, αλλά η ιδεολογία μου είναι ξεκάθαρα αριστερή.
Με την κατάληψη της σχολής(και των Μηχανολόγων και των Ναυπηγών) από σήμερα μέχρι και την Παρασκεύη διαφωνώ, καθώς πιστεύω πως είναι πρόωρη και δεν συμβάλει στην δημιουργία της απαραίτητης έντασης τις κρίσιμες ημέρες, που θα είναι μία-δύο βδομάδες πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο.Τότε που θα είναι αναγκαίο να κατέβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές στο δρόμο και να γίνουν καταλήψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολές προκειμένου να εξωτερικευθεί στην Ελληνική κοινωνία, η κάθετη διαφωνία των φοιτητών με τις αλλαγές, που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας, και για να έχουμε ελπίδες να μην ψηφιστούν.
Αν αποτύχουμε σε αυτό τότε, θα είμαστε(όλοι ανεξεραίτως) άξιοι της μοίρας μας.