Γενική Συνέλευση Μηχανολόγων (10/11/2010)

Γενικές Συνελεύσεις και Ανακοινώσεις της Γραμματείας
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
User avatar
crouch
Brigadier General
Brigadier General
Posts: 395
Joined: Fri Jan 22, 2010 6:52 pm

Re: Γενική Συνέλευση Μηχανολόγων (10/11/2010)

Post by crouch »

rodrigo wrote:
crouch wrote: Φυσικά!Όπως επίσης όταν χρησιμοποιείς το δεύτερο νόμο του νεύτωνα είναι και αυτό μια πράξη αθεϊας,
χαχαχαχαχαχα θεός πολυ καλό να το πούμε στον άνθιμο!!!
Ο άνθιμος δεν ξέρει το δεύτερο νόμο του νεύτωνα.. :D
User avatar
Elias
Naval Seeder
Naval Seeder
Posts: 396
Joined: Fri May 14, 2010 1:42 am

Re: Γενική Συνέλευση Μηχανολόγων (10/11/2010)

Post by Elias »

manoshellas wrote:Θα πρέπει να δεχτώ το ότι ο admin δεν θέλει να λάβει πολιτική θέση το e-polytexneio. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει στη συνέλευση όποιος κατεβαίνει πρέπει να έχει πολιτική(=κομματική) θέση. Δηλαδή δεν θα μπορούσε το e-polytexneio να κατεβάσει ένα πλαίσιο για παράδειγμα που θα αναφέρει τρόπους λύσης ΜΟΝΟ προβλημάτων της σχολής? πρέπει ντε και καλά να αναφερόμαστε σε κάποια πολιτική ιδέα και στάση? δηλαδή στο δεκαπενταμελές στο σχολείο ο πρόεδρος πήγαινε και ζήταγε εκδρομή αφού πρώτα έλεγε την άποψή του πάνω στο κυπριακό και στο παλαιστινιακό και πόσα χρήματα έφαγε ο υπουργός και πόσο άδικα ζει η εργατική αγροτική κτλ γνωστά ποιήματα?γιατί μέσα από δω να μη γίνει επιτέλους η αλλαγή που όλοι λέμε ότι θέλουμε? να γίνει επιτέλους η συνέλευση μηχανολόγων και όχι εθνοσωτήρων!

Υ.Γ. αλήθεια όποιος πιστεύει ότι μέσα από τη δικιά μας συνέλευση θα αλλάξει το μέλλον του στη δουλεία ή στη ζωή του για μένα είναι το λιγότερο έφηβος που δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να αλλάξει η ζωή του! υπάρχουν πιο ισχυρά όργανα στην κοινωνία μας που ασκούν περισσότερο επιρροή και όποιος πιστεύει ότι είναι ικανός να κάνει την Ελλάδα καλύτερη μπορεί να πάει και να ασχοληθεί και να διορθώσει ότι πιστεύει ότι είναι λάθος!
Δεν είναι σωστό να επιφορτιστεί το φορουμ με την ευθύνη ενός πλαισίου, αφού όπως είναι προφανές μέσα στο ίδιο φόρουμ υπάχουν πολλές διαφορετικές πολιτικές και εκπαιδευτικές απόψεις οπότε θα ήταν τουλάχιστον καταστροφρικό, το φόρουμ να υιοθετήσει μία από όλες αυτές ή ένα μίγμα τους, και το να το καταθέσει σε μία συνέλευση. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του.
Επιπλέον, είναι μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου να περιορίζεται η συζήτηση του φοιτητικού συλλόγου μόνο στα φοιτητικά ή μόνο στα κοινωνικά ή μόνο στα πολιτικά ζητήματα.Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι φοιτητές κι οι φοιτητικοί τους σύλλογοι δεν πρέπει να είναι αποκομένοι από την κοινωνία. Προφανώς, πολλοί διαφωνούν αλλά το να έχεις επίγνωση και θέση για το συμβαίνει γύρω σου είναι υποχρέωση σου και τελικά συμβάλει και στη μόρφωση σου, γιατί πέρα από Μηχανικοί, πρέπει να προσπαθούμε να γίνουμε και σωστοί πολίτες.Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, οι γενικές συνελεύσεις, συνδεδεμένες με το κοινωνικό μας περιβάλλον, συμβάλουν σε αυτόν τον στόχο και πρέπει να συμβάλουν.
(Πρέπει να πω βέβαια, πως ορισμένες φορές, όταν γίνεται χάβρα μέσα στο αμφιθέατρο της συνέλευσης, η αξία των γενικών συνελεύσεων χάνεται, και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υπέρμαχοι των γενικών συνελεύσεων, δηλαδή κυρίως οι αριστερές παρατάξεις.)
Για τη θεματολογία των φοιτητικών συνελεύσεων, είναι υπεύθυνες και οι φοιτητικές παρατάξεις, αλλά οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Όποτε αν δεν ακούς αρκετά πράγματα για τα ζητήματα της σχολής σου, ή αν δεν ακούς αρκετά πράγματα για την κοινωνία που σε περιβάλλει, δεν χάνεις τίποτα, αν σηκώσεις το χέρι σου και το πείς. Αν έχεις και τη δύναμη και τη θέληση, να σχηματίσεις και μία ολοκληρωμένη θέση και πρόταση δεν σε εμποδίζει κανείς να την καταθέσεις στην γενική συνέλευση.Κι αν τελικά αυτή η πρόταση είναι πλήρης και σωστά τεκμηριωμένη, τότε θα δεχτεί και την ανάλογη αντιμετώπιση από τους συναδέλφους σου.
(Πάντως μέσα από τις συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων δεν πέρασε η αναθεώρηση του άρθρου 16 πριν από 4 χρόνια, που θα είχε επιφέρει αλλαγές στη ζωή του κάθε Έλληνα Φοιτητή και πολίτη.Όσοι δεν γνωρίζουν τι λέει το άρθρο 16, και ειδικότερα όσοι παίρνουν θέση ως προς την αναθεώρηση του, ας διαβάσουν εδώ, σελίδα 4. Σαφώς δεν θα αλλάξει κάτι από τη συνέλευση μόνο των Μηχανολόγων, αλλά από συνελεύσεις του Πολυτεχνείου και της Νομικής καταλήξαμε στην εξέγερση της 17ης Νοεμβρή του 1973.)
Καταλήγω στην αρχική μου θέση, νομίζω πως πλαίσια υπό την αιγίδα του φόρουμ δεν πρέπει να υπάρξουν.
Όσοι συμφορουμίτες έχουν κοινές αντιλήψεις και νομίζουν ότι μπορούν να τις εκφράσουν σε μία γενική συνέλευση, είναι ευπρόσδεκτοι να το κάνουν αλλά ανεξάρτητα από το φόρουμ.
Ο Ρομπέν του ΕΜΠ.
Locked

Return to “Γενικές Συζητήσεις & Νέα Σχολής Μηχανολόγων”