Enositis21 wrote:Το θεμα ειναι κατα ποσον μπορει να σταθει ο ισχυρισμος
μαλαπερδας wrote:στον φουτσο μου αν βγαζει ερευνα ή οχι το ΕΜΠ εγω θελω να γινω μηχανικος οχι καμενακιας διδακτορικος
για αποφυγη το μαλαπερδας δεν ειναι κανενας συγκεκριμενος...και εννοειται κανεις προλαλλισας...
ΑΧΑΧΑΧΑ!Γάμησες Μιχάλη!
Δεν ξέρω αν μπορεί να σταθεί ο παραπάνω ισχυρισμός, αλλά νομίζω πως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Πολυτεχνείο και όχι ως τεχνικό ίδρυμα κατάρτισης και πώλησης πτυχιών έχει υποχρέωση να προσφέρει στην έρευνα, πράγμα που κάνει, αλλά σε μικρότερο από τον επιθυμητό βαθμό.
Δηλαδή, πέρα από την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των φοιτητών του για τις υπάρχουσες γνώσεις, οφείλει να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον και να τους ανοίγει τους ορίζοντες ώστε να δημιουργήσουν κι εκείνοι νέα γνώση.
Αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο για την δημιουργική και πολύπλευρη σκέψη που πρέπει να διαθέτει ένας σωστός μηχανικός, είτε τελικά ασχοληθεί επαγγελματικά με την έρευνα, είτε όχι.
Η ύπαρξη έρευνας, λοιπόν, υποδηλώνει σε έναν βαθμό την επιτυχία του Πολυτεχνείου να δημιουργήσει, δημιουργικούς και σωστούς Μηχανικούς.
Άρα νομίζω, πως ο παραπάνω ισχυρισμός του μαλαπέρδα δεν είναι αρκετά ευσταθής.