Εξέταση Στροβιλά 2015
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Εξέταση Στροβιλά 2015
Ποια η γνώμη σας για τα σημερινά θέματα στα στροβιλά ;
Re: Εξέταση Στροβιλά 2015
Το δεύτερο θέμα δν το είδα καν προσωπικά! Το πρώτο ψιλό βατό μυαλό φάνηκε! Λίγο με παραξένεψε ότι στο διάχυτη δν έχουμε πτερύγια, αυτό που το χρησιμοποιουμε ??και επίσης η V1 πως υπολογίζεται ??
-
- First Lieutenant
- Σχολή: Μηχανολόγος
Να ρωτησω κατι......για τον υπολογισμο της Vr2 που χρειαζοταν επαναληπτικη διαδικασια που ελεγε μονο μια φορα.....εγω πηρα αρχικη υποθεση Vr2=100μ/ς και κατεληξα Vr2'=120m/s και κρατησα ως δεδομενα τα νουμερα που εβγαιναν για Vr2=120m/s....ειναι σωστο?
Μήπως έλεγε πως στον στάτορα δεν έχουμε πτερύγια για να θεωρήσεις Pt2=Pt3 δηλαδή , ιδανικές συνθήκες ;
Το V1 εγώ το έβγαλα με δοκιμές από τη σχέση της ροής της μάζας . Είχαμε πίεση , θερμοκρασία , η είσοδος ήταν αξονική (α1=0) .
Με τον ισεντροπικό βαθμό απόδοσης της πτερωτής δυσκολεύτηκα λίγο και κόλλησα που δε μου έκοψε να τον μετατρέψω από διαφορές , h σε Τ και έχασα χρόνο (έτσι δεν έπρεπε να κάνουμε , ώστε να προχωρήσουμε , να βρούμε το Τ2' και από εκεί πάει λέγοντας ; ) με αποτέλεσμα να μη κοιτάξω και εγώ πολύ τη 2η άσκηση .
Μου φάνηκε πως ήθελε σχετικά αρκετό χρόνο και πως θα μπορούσε να έπαιρνε περισσότερες μονάδες η 1η άσκηση .
Το V1 εγώ το έβγαλα με δοκιμές από τη σχέση της ροής της μάζας . Είχαμε πίεση , θερμοκρασία , η είσοδος ήταν αξονική (α1=0) .
Με τον ισεντροπικό βαθμό απόδοσης της πτερωτής δυσκολεύτηκα λίγο και κόλλησα που δε μου έκοψε να τον μετατρέψω από διαφορές , h σε Τ και έχασα χρόνο (έτσι δεν έπρεπε να κάνουμε , ώστε να προχωρήσουμε , να βρούμε το Τ2' και από εκεί πάει λέγοντας ; ) με αποτέλεσμα να μη κοιτάξω και εγώ πολύ τη 2η άσκηση .
Μου φάνηκε πως ήθελε σχετικά αρκετό χρόνο και πως θα μπορούσε να έπαιρνε περισσότερες μονάδες η 1η άσκηση .
Οτι δεν έχουμε πτερύγια στον διαχύτη σημαίνει ότι ισχύει R2Vu2=R3Vu3 για να βρείς την Vu3 μόνο εκεί το χρησιμοποιούσες
Είχαμε το R3 ;taxlias wrote:Οτι δεν έχουμε πτερύγια στον διαχύτη σημαίνει ότι ισχύει R2Vu2=R3Vu3 για να βρείς την Vu3 μόνο εκεί το χρησιμοποιούσες
Εγώ βρήκα Vr2 =76,14 με δύο επανάληψεις με αρχική υπόθεση 60 κ μου βγήκαν νορμάλ νούμερα πιστεύω!!
-
- MechEng Seeder
Arams wrote:Είχαμε το R3 ;taxlias wrote:Οτι δεν έχουμε πτερύγια στον διαχύτη σημαίνει ότι ισχύει R2Vu2=R3Vu3 για να βρείς την Vu3 μόνο εκεί το χρησιμοποιούσες
Ναι το έδινε, στην ομάδα Α τουλάχιστον. Βάτο το πρώτο θέμα αλλά για δύο ώρες και 15 λεπτά, ήταν αρκετά δύσκολο.
-
- First Lieutenant
- Σχολή: Μηχανολόγος
Παιδια...το 1ο θεμα(τουλαχιστον στην Α ομαδα που ημουν) ηταν ιδιο(ακομα και σε νουμερα) με το 1ο θεμα του homework αμα το τσεκαρετε...οποτε θελει ακριβως την ιδια διαδικασια και περιπου τα ιδια νουμερα μ αυτα που ειχατε βρει τοτε πισυευω....
Εγώ έκανα δεν ξεκίνησα δίνοντας αρχική τιμή του Vr2 αλλά για το ρ. Θεώρησα το εξής :scooby wrote:Εγώ βρήκα Vr2 =76,14 με δύο επανάληψεις με αρχική υπόθεση 60 κ μου βγήκαν νορμάλ νούμερα πιστεύω!!
m=ρ2A2Vr2
θεώρησα μια τιμή για το ρ , βρήκα Vr2 --Φ--σ--Vu2'--Vu2--Tt2 από Euler --V2 --T2 --T2' από τον ισεντροπικό βαθμό απόδοσης της πτερωτής --P2 από ισεντροπική μεταβολή 1-2 ΄ και έκανα αυτόν τον κύκλο 2 δοκιμές . Βρήκα κάτι παραπάνω από 78m/s ..λάθος ;