Ανακοίνωση Σ.Ι (17/11/2013)

Ανακοινώσεις, συζητήσεις και προβληματισμοί που αφορούν το Πολυτεχνείο γενικότερα.
Forum rules
Σας υπενθυμίζουμε να μην δημοσιεύετε μηνύματα σε greeklish ή συνεχή ΚΕΦΑΛΑΙΑ! Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται.
Post Reply
User avatar
castiel
Praetorian
Praetorian
Posts: 6466
Joined: Tue Oct 05, 2010 8:08 pm
Σχολή: Ναυπηγός
Gender: Male
Location: 501 Not Implemented

Ανακοίνωση Σ.Ι (17/11/2013)

Post by castiel »

Απευθυνόμαστε σήμερα προς την κοινότητα του Πολυτεχνείου για να ζητήσουμε την προσπάθεια όλων να επανέλθει το ΕΜΠ αμέσως στην ομαλότητα.

Τα μέλη του Συμβουλίου χαιρετίζουν την επέτειο των σαράντα χρόνων από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, που μερικοί από μας έζησαν από κοντά ως φοιτητές. Τις μέρες αυτές τιμούμε τα παιδιά εκείνα που κινδύνευσαν τα πάντα σε μια εποχή χωρίς καμιά ελευθερία. Τιμούμε ιδιαίτερα τους ανώνυμους φοιτητές που δεν επεδίωξαν μετά καμιά αναγνώριση.

Ο εορτασμός αυτός πρέπει να χρησιμεύσει για να εκτιμήσουμε τα πράγματα ρεαλιστικά σε μια εποχή όπου τις ελευθερίες που έλειπαν τότε τις έχουμε σήμερα ως δεδομένες. Δυστυχώς, ταυτόχρονα
περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο που βρίσκει πολλούς από τους συμπολίτες μας να υποφέρουν.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες σημαίνουν για τον Ελληνικό λαό επί πλέον θυσίες για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τα Πανεπιστήμια και τις σπουδές των παιδιών του, σπουδές που τις βλέπει σαν σημαντικό παράγοντα για την έξοδο από την κρίση. Ο ρόλος του Πανεπιστημίου είναι να παρέχει και να παράγει γνώση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρατάει κλειστό το Πολυτεχνείο για δέκα εβδομάδες. Το κόστος των συνεπειών είναι ανυπολόγιστο. Επιπλέον, οι έλεγχοι στην είσοδο του ΕΜΠ, αποφασίζοντας αυθαίρετα ποιος θα μπει, ή οι περιπολίες αγνώστων στο εσωτερικό του, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και υποβιβάζουν την εικόνα του Ιδρύματος. Ακόμη, ενώ το Ίδρυμα παραμένει κλειστό, διογκώνεται η παραβατικότητα που οδηγεί στην καταστροφή των εγκαταστάσεών του.

Ζητάμε από τις Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε με την στήριξη των Κοσμητόρων των Σχολών αυτή την εβδομάδα να ανοίξει και να λειτουργήσει το Ίδρυμα. Kαλούμε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΕΜΠ να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.
Attachments
ανακοίνωση ΣΙ.pdf
(161.55 KiB) Downloaded 624 times
Now dance, fucker, dance | Man, I never had a chance | And no one even knew | It was really only you
And now you'll lead the way | Show the light of day | Nice work you did | You're gonna go far, kid..


___P.S.___

Έβαλε ο Θεός σημάδι
παλικάρι στα Σφακιά
κι ο πατέρας του στον Άδη
άκουσε μια τουφεκιά.
Post Reply

Return to “Τα Πολυτεχνειακά”